Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Zane Jākobsone: "Kreisā kāja? Līdz kāzām sadzīs!"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Zane Jākobsone: "Kreisā kāja? Līdz kāzām sadzīs!"
Zane Jākobsone cenšas nosargāt bumbu no Ditas Rozenbergas un Rūtas Veideres
Foto: Argo Luigas

"Mēs jutām skatītāju atbalstu. Jutāmies daudz labāk, nekā spēlējot Tallinā, kur dzirdējām tikai dažus aplausus mūsu virzienā. Cēsīs mūsu sestie spēlētāji izrādījās līdzvērtīgi TTT faniem," saspringtā galotnē izraujot uzvaru LSBL pirmajā finālspēlē, teica Cēsu basketbola komandas kapteine Zane Jākobsone.

Visas piecas TTT un Cēsu tikšanās šajā sezonā izvērtušās par aizsardzības kaujām. Pa vienai reizei katrai komandai izdevies noturēt sāncenses uz 50 punktu robežas, taču savos grozos neviena nav atļāvusi pretiniecēm iemest vairāk par 65 punktiem.

Divreiz uzvarētāju izšķīra pēdējais metiens pēdējās sekundēs. Abos gadījumos scenārijam bija viena līdzība – uzvaras grozi tika gūti pēc Lienes Priedes piespēlēm, sāncenšu aizsardzības zonā radot nekontrolējamu haosu. Pirmajā reizē TTT palika pāris sekunžu laika atbildes izspēlei, turpretī pirmajā finālspēlē tādas iespējas nebija.

Kādā noskaņojumā komanda sagaidīja spēli pēc neveiksmes Tallinā?
Zaudējums Nordea līgas finālā bija sāpīgs. Īpašī sapīgs tāpēc, ka tobrīd uzvaru vajadzēja visvairāk. Manuprāt, no spēles Tallinā mēs daudz mācījāmies. Sapratām, ka jālabo pašu kļūdas, lai varētu apspēlēt pretinieces Latvijas finālos.

Soda metienu precizitāte uzlabojās, atlēkušo bumbu savākšana aizsardzībā – nē.
Tā ir unikāla situācija. Dodam TTT spēlētājām pārāk daudz otrās un trešās iespējas metienu tā vietā, lai savāktu bumbu un pašas ietu uzbrukumā. Visu laiku pašas sevi atgrūžam. Jāpiestrādā pie atbloķēšanas un jāpiedomā par sava pretspēlētāja nosegšanu. Tas jāņem vērā nākamajā spēlē.

Cēsu sastāvs laukumā bieži bija garāks.
Piekrītu. Manuprāt, tādos brīžos zaudējām modrību – nogulējām, vai pārāk paļāvāmies, ka garās spēlētājas paņems bumbu. Tas neattaisnojās. Secinājums ir, ka pretinieces jāatbloķē visām spēlētājām, ne tikai centriem.

Kā jūtas Tava kreisā kāja?
Varētu justies labāk. Vecā vaina. Nekas – izdzīvošu! Kā vēsta teiciens, līdz kāzām sadzīs.

Troksnis zālē iespaidoja?
Paldies visiem skatītājiem, kuri atnāca mūs atbalstīt! Atšķirībā no spēles Tallinā, kur TTT fani bija daudz skaļāki, Cēsīs atbalsts izrādījās līdzvērtīgs. Man patīk spēlēt tādā atmosfērā. Uzreiz jūtu pacilājumu un prieku spēlēt.

LSBL finālspēļu kalendārs

DienaLaiksSpēleRezultāts
17.04.201420:00SK Cēsis – TTT Rīga60:58
20.04.201417:30TTT Rīga – SK Cēsis-
23.04.201419:30SK Cēsis – TTT Rīga-
26.04.201420:00TTT Rīga – SK Cēsis (ja nepieciešams)-
29.04.201419:30SK Cēsis – TTT Rīga (ja nepieciešams)-

Nāc svētdien: Ielūdz draugus uz spēli personīgi un Facebook!
Tiešraide: 20. aprīlī plkst. 17:30 TTT Rīga - SK Cēsis

  +3 [+] [-]

, 2014-04-18 13:34, pirms 10 gadiem
ja nebuutu preceejies, kaut riit nopreceetu! nu tas taa, lai kaaja aatraak sadziist...