Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Armands Krauliņš: "Pēdējā metienā veiksme bija mūsu pusē"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Armands Krauliņš: "Pēdējā metienā veiksme bija mūsu pusē"
Liene Priede: deviņas izprovocētas piezīmes pirmajā finālspēlē
Foto: Argo Luigas

"Mums ir lietas, kuras labot. Viena lieta ir komandas spēle, otra – ne visas basketbolistes parādīja labāko individuālo sniegumu," uzvara LSBL finālsērijas pirmajā spēlē atgrieza smaidu Armanda Krauliņa sejā, taču Cēsu treneris nekautrējās norādīt, ka norādīt, ka komandas darbība nav bijusi ideāla.

TTT basketbolistes otro spēli pēc kārtas savāca daudz atlēkušo bumbu uzbrukumā, radot iespējas gūt otrās iespējas punktus. Nordea līgas finālā Tallinā metienu attiecība bija 60-52 TTT labā, savukārt Cēsīs pieauga līdz atzīmei 69-51. Precizitāte bija tālu no vēlamās, turklāt 50 no 58 punktiem sameta trīs TTT mazās spēlētājas – Sidnija Kārtere, Kristīne Kārkliņa un Baiba Eglīte.

No otras puses, rīdzinieces tradicionāli sapelnīja daudz piezīmju – arī strīdīgās situācijās – pret augumā garākajām mājinieču centra spēlētājām, bet šajā elementā priekšrocības zuda. Tallinā cēsnieces iemeta tikai 14 no 26 soda metieniem, mājās – 17 no 21.

“Zaudētās atlēkušās bumbas uzbrukumā bija mūsu sliktākais rādītājs spēlēs pret TTT,” atzina Armands Krauliņš. “Pats bēdīgākais, ka 10 no 20 izcīnītajām bumbām uzbrukumā pretinieces pārvērta punktos, tajā skaitā trīspunktniekos.”

No spēlēs grūtības gūt punktus bija abu komandu centriem, Krauliņš norādīja uz izsmalcināto aizsardzību pret garajām spēlētājām. “Piecu savstarpējo spēļu laikā esam labi iepazinuši viens otru. TTT treneris ir sagatavojis pretargumentus mūsu garo spēlētāju ierobežošanai. Dažos gadījumos nepareizi izmantojam centrus. Gadījies arī nepareizi nospēlēt brīžos, kad spēlējam ar divām centra spēlētājām.”

TTT centieni izmantot presingu devuši ierobežotus rezultātus, lai gan pieļauto kļūdu skaits (8-15) nebija Cēsīm par labu. “Uz presingu neiekritām. Uzskatu, ka tas mums problēmas nesagādāja. Cita lieta, ka TTT izdevās ātrie uzbrukumi pēc mūsu nerealizētajiem metieniem un nepaspējām savlaicīgi atgriezties aizsardzībā.”

Cēsu sniegumu pozitīvi ietekmējusi 700 līdzjutēju klātbūtne. “Neapšaubāmi, skatītāju atbalsts radīja papildu motivāciju. Kad jāspēlē tukšās zālēs, ne spēlētājiem, ne basketbolam nav pozitīvas rezonanses.”

Pēdējā uzbrukumā komandai palīdzējusi veiksme. “Plānojām izspēlēt sadarbību. Lienei Priedei bija vairākas iespējas, taču viņa beigās izvēlējās sarežģītāko risinājumu. Viņa varēja izmest gan pustālo, gan tālo, turklāt beigās viņas rīcībā bija brīvs koridors. Liene izvēlējās grūtāko variantu, piespēlējot Džesikai Mūrai, taču pēdējā metienā veiksme bija mūsu pusē.”

LSBL finālspēļu kalendārs

DienaLaiksSpēleRezultāts
17.04.201420:00SK Cēsis – TTT Rīga60:58
20.04.201417:30TTT Rīga – SK Cēsis-
23.04.201419:30SK Cēsis – TTT Rīga-
26.04.201420:00TTT Rīga – SK Cēsis (ja nepieciešams)-
29.04.201419:30SK Cēsis – TTT Rīga (ja nepieciešams)-

Nāc svētdien: Ielūdz draugus uz spēli personīgi un Facebook!
Tiešraide: 20. aprīlī plkst. 17:30 TTT Rīga - SK Cēsis