Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Par WNBA čempionēm kļūst Sietlas "Storm"

Andrejs Siliņš

Par WNBA čempionēm kļūst Sietlas "Storm"
Sietlas "Storm"
Foto: AFP/Scanpix

Aizvadītajā naktī trešo uzvaru pār Atlantas "Dream" ar 87:84 trīs finālsērijas spēlēs izcīnīja Sietlas "Storm" vienība, triumfējot visā sērijā un kļūstot par 2010. gada Sieviešu Nacionālās Basketbola Asociācijas (WNBA) čempionēm.

Līdz ar to "Storm" aizvadīja perfektu pēcsezonu jeb izslēgšanas spēles - izcīnītas uzvaras visās septiņās aizvadītajās spēlēs. Par finālsērijas vērtīgāko spēlētāju jeb MVP tika atzīta Sietlas centra spēlētāja Lorena Džeksone, kura, starp citu, bija arī sezonas vērtīgākā spēlētāja. Pirmajās divās finālsērijas spēlēs Džeksone izcēlās ar 26 punktu guvumiem, bet trešajā mačā spēlētājas kontā 15 punkti.

Finālsērijas pēdējā spēlē Atlantā pēc pirmā puslaika ar minimālu pārsvaru vadībā bija mājinieces (44:43), bet, pateicoties teicami aizvadītai trešajai ceturtdaļai, "Storm" atguva pozīcijas un nosargāja tās līdz pat mača izskaņai - 87:84. Rezultatīvākā uzvarētāju un jauno čempioņu rindās pēdējā sezonas spēlē bija pieredzējusī uzbrucēja Svina Keša ar 18 punktiem, viņas kontā arī sešas atlēkušās bumbas un četras rezultatīvas piespēles. Zaudētājām lielisku maču aizvadīja Endžela Makotrija - 35 punkti, kā arī pa trim piespēlēm un bumbām zem groziem.

Regulārajā sezonā "Storm" izcīnīja 28 uzvaras un piedzīvoja sešus zaudējumus, esot pirmās ne tikai Rietumu konferencē, bet visā līgā un izslēgšanas mačus uzsākot kā izteiktas favorītes. Tikmēr "Dream" stāsts bija citādāks - pēc regulārās sezonas Austrumu konferencē ar 19 uzvarām un 15 zaudējumiem ceturtā vieta, tātad pēdējā, kas iekļuva "play-off" turnīrā.

Arī šajā WNBA sezonā līgā spēlēja Latvijas labākā basketboliste Anete Jēkabsone-Žogota, kura pārstāvēja Konektikutas "Sun" vienību. Diemžēl sezona neizdevās savainojuma dēļ, un arī "Sun" tas traucēja pacīnīties par vietu izslēgšanas mačos. Komanda sezonu pabeidza ar 17 uzvarām un 17 zaudējumiem, finišējot piektajā vietā Rietumos, uzreiz aiz "Dream". Anetes kontā šosezon vidēji 18,5 minūtēs 7,6 punkti, 2,1 atlēkusī bumba un 1,7 rezultatīvas piespēles.

     [+] [-]

, 2010-09-17 12:48, pirms 14 gadiem
Šķiet, ka labākais sniegums WNBA vēsturē vienas sezonas ietvaros. Apsveicu!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja