Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Latvijas pretinieces Spānija un Ukraina pieteicas rīkot nākamo Eiropas čempionātu

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Latvijas pretinieces Spānija un Ukraina pieteicas rīkot nākamo Eiropas čempionātu
Ukrainas basketbola federācijas prezidents Mihailo Brodskis. Foto: FBU

Spānijas un Francijas, kā arī Ukrainas un Zviedrijas basketbola federācijas paudušas vēlmi rīkot 2021. gada Eiropas sieviešu čempionātu jeb "Women`s EuroBasket 2021". Interesanti, ka visas nosauktās valstis jūnija beigās startēs finālturnīrā Rīgā.

Eiropas čempionāta rīkotāji tradicionāli tiek nosaukti divus gadus pirms finālturnīra. Piemēram, Latvija un Serbija rīkošanas tiesības ieguva 2017. gada 24. jūnijā, apsteidzot Krieviju un Izraēlu.

Ievērojot pēdējo gadu tendences, finālturnīra rīkošanas pieteikumus iesniedz valstu koalīcijas. Šajā gadījumā Spānija un Francija paudušas gatavību rīkot čempionātu kopā ar Portugāli un Beļģiju (minētajās valstīs notiktu pa vienam grupas turnīram), savukārt Ukraina partneros vēlas Zviedriju.

Ukrainas pieteikums paredz, ka grupu turnīri notiktu Zaporižjē (atjaunota arēna ar 3500 skatītāju vietām) un Stokholmā (zālē, kur notika “EuroBasket 2003” spēles), bet izslēgšanas cīņas, iespējams, risinātos Kijevas sporta pilī (5000 vietas).

Tas nav vienīgais mērķis. Ukrainas basketbola federācijas (FBU) prezidents Mihailo Brodskis izteicies, ka Ukrainai jātiecas 2020. gada Tokijas spēlēs startēt ar divām komandām – sieviešu valstsvienību un 3x3 sieviešu izlasi.

Ukraina spēlēs Eiropas čempionāta A grupā Rīgā kopā ar Latviju, Spāniju un Lielbritāniju. Grupas uzvarētājas automātiski kvalificēsies ceturtdaļfinālam, savukārt otrās un trešās vietas īpašnieces astotdaļfinālā 1. jūlijā tiksies ar B grupas (Zviedrija, Čehija, Melnkalne, Francija) otro un trešo spēcīgāko komandu.

Jāpiebilst, ka Ukraina savulaik ieguva tiesības rīkot “EuroBasket 2015”, taču šai iecerei svītru pārvilka Krievijas agresija Krimā un Donbasā. Vīriešu finālturnīrs beigās tika uzticēts Latvijai, Vācijai, Horvātijai un Francijai.

Izmantotie resursi:
Україна подала заявку на проведення жіночого...