Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Spānijas preses reakcija: "Katra minūte iedzinēju lomā atgādināja pagātnes rēgus"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Spānijas preses reakcija: "Katra minūte iedzinēju lomā atgādināja pagātnes rēgus"
Ieva Pulvere un Laura Kvevedo 2023. gada 15. jūnijā. Foto: FIBA

"Latvija pārsteidz četrkārtējo Eiropas čempioni. Latvija šokē Spāniju. Smags trieciens startā. Spānija startā saņēma aukstu dušu," tādi virsraksti pēc Eiropas čempionāta atklāšanas dienas bija redzami par basketbolu rakstošajos sporta izdevumos angļu un spāņu valodā.

Gundara Vētras trenētās komandas uzvara pār Spāniju nokļuva valsts lielākā sporta laikraksta “Marca” (6,5 miljoni sekotāju tviterī) 16. jūnija numura pirmajā lapā. Centrālā uzmanība, protams, tika veltīta Spānijas un Itālijas futbolistu cīņai Nāciju līgā, taču Latvijas vārds tādā vietā nav redzams bieži.

“Spānijas valstsvienība paklūp pirmajā spēlē pret Latviju,” vēsta Klaras Julijas izvēlētais virsraksts Telavivā. “Spānietes turnīra atklāšanā saņēma aukstu dušu. Latvijas uzspiestā agresīvā spēle piespieda Migela Mendesa komandai airēt pret straumi. Pretiniecēm strādāja viņu galvenie ieroči – Anete Šteinberga sameta 22 punktus, Kitija Laksa pievienoja 17.”

Spēle nokļuva Spānijas otrā lielākā sporta laikraksta AS (3,2 miljoni sekotāju tviterī) pirmajā lapā. “Smags trieciens startā,” no Telavivas vēstīja žurnālists Hosē Ignasio Pinilla. “Atmaksas Eiropas čempionāts, atgriešanās elitē pēc 2021. gadā piedzīvotās dubultās neveiksmes, nesākās kā cerēts.”

“Spānijas ceļš pretī medaļām – pirmajā finālturnīra spēlē trenera Mendesa vadībā – kļuva jūtami sarežģītāks. Ekspresturnīros tā notiek: sakāve pirmajā spēlē un pirmā vieta grupā kļūst gandrīz neaizsniedzama (lai gan nav neiespējama, kamēr to pieļauj matemātika).”

“Labā ziņa – pat, ja līderes pozīcija nav iegūstama, astotdaļfinālā starp kaimiņu grupu otro un trešo vietu ieguvējām joprojām iespējams nopirkt biļeti uz Ļubļanu. Taču, protams, tā ir loterija, kas pagarina rūgto ceļu, kuru valstsvienība piedzīvoja pirms diviem gadiem Valensijā.”

“Tas bija neapstrīdams zaudējums. Spānijai katra nākamā minūte iedzinējas lomā arvien vairāk atgādināja pagātnes rēgus. Nervi uzdeva. To varēja redzēt žestos un skatienos. Smilšu pulkstenis bija nepielūdzams. Šteinberga (22 punkti) un Laksa (17) darbojās bez žēlastības.”

“Laiks pārrēķināt ceļa karti. Sarežģītāk, taču ne neiespējami.”

Populārais basketbola portāls “Gigantes Basket” (167 tūkstoši sekotāju tviterī) par Eiropas čempionātu raksta daudz. Redakcija pēc pirmās spēles piedāvāja Spānijas galvenā trenera Migela Mendesa komentārus.

“Apsveicu Latviju. Viņi spēlēja labāk par mums un bija pelnījuši uzvarēt. Mums jāuzlabo uzbrukumu noslēgumi, aizsardzība, atlēkušo bumbu izcīnīšana aizsardzībā... Mums jākļūst stiprākiem, pabeidzot uzbrukumus un jāpalielina fiziskā piepūle.”

“Latvija mani nepārsteidza. Mani nav viegli pārsteigt. Latvija spēlē ļoti labā līmenī, bet mums jāspēlē labāk. Mēs cietām no tādas pašas fiziskas pretspēles kā (pārbaudes cīņā) Kordovā pret Beļģiju un (divās spēlēs) pret Ungāriju. Uzbrukumu noslēgumos jāspēlē niknāk.”

Izmantotie resursi:
https://www.marca.com/radio/2023/05...
https://as.com/baloncesto/mas_balon...
https://www.gigantes.com/seleccione...