Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Pedijai jauns darbs – Vašingtonas video un analītikas asistente

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pedijai jauns darbs – Vašingtonas video un analītikas asistente
Latvijas čempione Šeja Pedija. Foto: basket.lv

Šeja Pedija, sākot no sestdienas, 13. jūlija, vairāk nav "Washington Mystics" spēlētāju pieteikumā, taču basketbola klubs viņai piedāvājis jaunu darbu, uzticot veikt video un analītikas asistentes pienākumus.

“Mystics” treneris Maiks Tibo trešdien, 5. jūnijā, uzaicināja aizsardzi pievienoties komandai laikā, kamēr Emma Mēsemana un Kima Mestdaga pārstāvēja Beļģijas valstsvienību Eiropas čempionātā. Pedija 8. jūnijā parakstīja viena mēneša līgumu un nākamajā dienā debitēja WNBA.

Divkārtējās Latvijas čempiones galvenais uzdevums bija treniņos vadīt saspēli “Mystics” rezervistēm. Viņas pēdējā spēle kluba rindās bija 10. jūlijā pret “Phoenix Mercury” – Pedija 02:54 minūtēs izdarīja vienu neprecīzu trīspunktu metienu.

Sestdien, 13. jūlijā, mājas spēlē pret “Las Vegas Aces” komandas pieteikumā atgriezās Beļģijas spēlētājas, bet “Mystics” piedzīvoja trešo zaudējumu pēc kārtas – 81:85. Mēsemana guva 15 punktus un izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas, savukārt Mestdaga palika uz soliņa.

Pedija izgāja laukumā astoņās spēlēs (bilance 5-3), vidēji 3,1 minūtē gūstot 0,9 punktus, izcīnot 0,6 atlēkušās bumbas un izdarot 0,4 rezultatīvas piespēles. Summā 25 minūtēs septiņi punkti, piecas bumbas, trīs piespēles, divas pārķertas bumbas, divas kļūdas un divas personiskās piezīmes.

Aizsardzes gaitas pasaules stiprākajā līgā nav beigušās – “Mystics” uzticēja Pedijai video un analītikas koordinatores pienākumus. WNBA regulārā sezona turpināsies līdz svētdienai, 8. septembrim, bet izslēgšanas spēles paredzētas no 11. septembra līdz, maksimums, 10. oktobrim.

“Mystics” pamata saspēles vadītāja Kristi Tolivera 2018. gada 16. oktobrī tika apstiprināta par NBA kluba “Wizards” galvenā trenera Skota Brūksa asistenti spēlētāju attīstības jautājumos. Tolivera pirms tam palīdzēja “Wizards” vienā no Vasaras līgas spēlēm un pirmssezonā strādāja kā praktikante.

Pedija ziemā turpinās spēlēt Eiropā.

WNBA kopvērtējums 14. jūlijā

#KomandaU-Z
1Las Vegas Aces11-5
2Connecticut Sun11-6
3Washington Mystics9-6
4Minnesota Lynx10-7
5Los Angeles Sparks9-7
6Seattle Storm10-8
7Chicago Sky9-8
8Phoenix Mercury7-8
---
9New York Liberty7-10
10Indiana Fever6-12
11Dallas Wings5-11
12Atlanta Dream5-11

Izmantotie resursi:
https://www.wnba.com/news/washington-wizards-announce-coaching-training-staff-changes/?cid=wnba:socialowned:twitter:news:toliver:101618

  +1 [+] [-]

, 2019-07-15 12:44, pirms 5 gadiem
Kāpēc jāraksta raksts par kaut kādu usa spēlētāju?

  -2 [+] [-]

, 2019-07-15 12:49, pirms 5 gadiem
MOB77 rakstīja: Kāpēc jāraksta raksts par kaut kādu usa spēlētāju?
Kāpēc tu šādu komentāru nepierakstīji pie raksta par Entoniju Deivisu?

  +3 [+] [-]

, 2019-07-15 13:01, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Kāpēc tu šādu komentāru nepierakstīji pie raksta par Entoniju Deivisu?
Jo Deivis ir pasaules līmeņa zvaigzne, Pedijas vārdu vēl vajadzētu cilvēkiem paskaidrot te pat Latvijā, lai viņi saprastu, kas viņa ir.

  +3 [+] [-]

, 2019-07-15 13:12, pirms 5 gadiem
Par Čeisa Badindžera pludmales volejbola gaitām lūgums ar uzrakstīt, ļoti interesē. Teica neviens.

  +3 [+] [-]

, 2019-07-15 13:30, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Kāpēc tu šādu komentāru nepierakstīji pie raksta par Entoniju Deivisu?
Viņš ir zvaigzne,ko zin gandrīz visi..

  -1 [+] [-]

, 2019-07-15 14:12, pirms 5 gadiem
Kas ir Pedija?

     [+] [-]

, 2019-07-15 15:25, pirms 5 gadiem
MOB77 rakstīja: Viņš ir zvaigzne,ko zin gandrīz visi..
Bet Pedija Latvijā ir populārāka, ko apliecina arī tas, ka pie šī raksta ir daudz vairāk komentāru nekā pie raksta par Deivisu.

  +2 [+] [-]

, 2019-07-15 15:25, pirms 5 gadiem
autins rakstīja: Jo Deivis ir pasaules līmeņa zvaigzne, Pedijas vārdu vēl vajadzētu cilvēkiem paskaidrot te pat Latvijā, lai viņi saprastu, kas viņa ir.
Pa šo var padiskutēt. Pieņemu, ka ir daļa Latvijas sabiedrības, kas labi zin par kādu Pediju ir runa, bet tajā pašā laikā viņiem nav nekādas izpratnes, kas tas tāds Deiviss ir. Turklāt Deiviss ir visai populārs uzvārds, tādu arī var būt daudz. Ir taču pietiekami daudz tādu, kas tikai ļoti vispārīgi seko NBA. Vai nu jāzin visi Deivisi, kas tur spēlē? Zin Lebronu, Kavai, Dončiču, Jaani, Kariju, KP, Dāvi, Kurucu. Pa visu pārējo miglains priekšstats. Drusku pārspīlēju, protams, bet apmēram tā ir.

  -1 [+] [-]

, 2019-07-15 15:44, pirms 5 gadiem
Paldies par informāciju!
Cerams pievienosies izlases treneru štābā!

  -1 [+] [-]

, 2019-07-15 16:02, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Bet Pedija Latvijā ir populārāka, ko apliecina arī tas, ka pie šī raksta ir daudz vairāk komentāru nekā pie raksta par Deivisu.
Tikai pie raksta par Deivisu neviens nerunā par Pediju...

     [+] [-]

, 2019-07-15 16:07, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Bet Pedija Latvijā ir populārāka, ko apliecina arī tas, ka pie šī raksta ir daudz vairāk komentāru nekā pie raksta par Deivisu.
Vai tas ir arguments, lai par viņu rakstītu? Kas reāli ir Pedija? Laba līmeņa basketboliste, TTT leģionāre, kura bija kandidāte uz pilsonību bet to tā arī nesaņēma. Kāpēc viņu tik ļoti izcelt un rakstīt rakstus tieši par viņu?Neatceros, ka par Badingeru (šeit var vīt ļoti tiešas paralēles ar Pediju) būtu rakstīts par katru sīko panākumu. Tas ja arguments, kāpēc rakstīt par Pediju ir jo varēja kļūt par latvieti. Savukārt, ja arguments ir "tāpēc, ka Pedija ir ļoti laba TTT esošā/bijusī leģionāre." - es atvainojos, Latviju pārstāvošās sporta komandās ir bijuši arī citi augsta kalibra leģionāri par kuru karjerām pēc tam rakstīja tikai pie tiešām īpašiem panākumiem vai ja krustojās ceļi ar bijušo komandu. Nevis kā ar Pediju par kuru tiek rakstīts regulāri.

  +1 [+] [-]

, 2019-07-15 16:13, pirms 5 gadiem
ak68 rakstīja: Pa šo var padiskutēt. Pieņemu, ka ir daļa Latvijas sabiedrības, kas labi zin par kādu Pediju ir runa, bet tajā pašā laikā viņiem nav nekādas izpratnes, kas tas tāds Deiviss ir. Turklāt Deiviss ir visai populārs uzvārds, tādu arī var būt daudz. Ir taču pietiekami daudz tādu, kas tikai ļoti vispārīgi seko NBA. Vai nu jāzin visi Deivisi, kas tur spēlē? Zin Lebronu, Kavai, Dončiču, Jaani, Kariju, KP, Dāvi, Kurucu. Pa visu pārējo miglains priekšstats. Drusku pārspīlēju, protams, bet apmēram tā ir.

Es domāju, ka vidējais latvietis nezin ne Pediju, ne Deivisu. Bet viņš noteikti arī ikdienā neapmeklē Sportacentru, tāpēc varam šo variantu neapskatīt.

Pa lielam man ir vienalga, vai šeit parādās raksts par viņiem abiem, tikai vienu no viņiem vai nevienu, vienkārši atbildēju uz Otins komentāru, E.Deivis ir viens no labākajiem (uz šo brīdi) spēlētājiem NBA, līdz ar to arī basketbolā vispār un viņa spēlēšana PK vai, ja viņš nomaina komandu, basketbola līdzjutējus varētu interesēt vairāk par jaunumiem Pedijas karjerā.
Sieviešu klubu basketbolam līdzi nesekoju, tāpēc man Pedijas vārds zināmāks kļuva tikai tad, kad tika mēģināts viņai dabūt LV pilsonību, domāju tā tas bija daudziem, kas regulāri nelasa ziņas par sieviešu basketbolu (iespējams kļūdos). Bet Noviks zināms kā sieviešu basketbola fans un sekotājs, tāpēc viss kārtībā un saprotams, ka viņš taisa rakstus par spēlētājām, kas bijušas aktuālas LV šajā sezonā.

     [+] [-]

, 2019-07-15 16:37, pirms 5 gadiem
piters_kvils_5491377 rakstīja: Vai tas ir arguments, lai par viņu rakstītu? / Nevis kā ar Pediju par kuru tiek rakstīts regulāri.
Jā. / Vienkārši nelasi, ja tevi neinteresē. Es, piemēram, par Entoniju Deivisu rakstu nelasīju, jo mani viņš neinteresē. Un arī komentārus pie tā nerakstīju. Tas, ka tevi Pedijas gaitas neinteresē, nav arguments, lai SC par viņu nerakstītu. Un vispār nav izslēgta iespēja, ka viņa vēl atgriezīsies Latvijā un spēlēs TTT.

     [+] [-]

, 2019-07-15 17:19, pirms 5 gadiem
pilnigi pohuj par deivisu, silts ne auksts, pedija ari pohuj bet vismaz kaut kadaa sakaraa vinu gribeja piesaistit latvijas izlasei un interesanti paverot ka veiksies talakajas gaitas

     [+] [-]

, 2019-07-15 18:37, pirms 5 gadiem
otins rakstīja: Jā. / Vienkārši nelasi, ja tevi neinteresē. Es, piemēram, par Entoniju Deivisu rakstu nelasīju, jo mani viņš neinteresē. Un arī komentārus pie tā nerakstīju. Tas, ka tevi Pedijas gaitas neinteresē, nav arguments, lai SC par viņu nerakstītu. Un vispār nav izslēgta iespēja, ka viņa vēl atgriezīsies Latvijā un spēlēs TTT.
Es neteiktu, ka mani neinteresē, taču es neizprotu ar, ko viņa ir īpašāka par citiem sportistiem (ko domāju ar citiem sportistiem aprakstīju iepriekšējā komentārā), lai par viņu rakstītu, bet par šiem citiem sportistiem nē, jo ja mēs norobežojamies no tautības jautājuma, Pedija nav ne ar ko īpaša uz pasaules sporta fona.