Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

CSKA neiztur Vētru

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

CSKA neiztur Vētru
Gundars Vētra
Foto: Basket.ugmk.com

Gundara Vētras trenētais sieviešu basketbola klubs Jekaterinburgas UGMK sestdien Krievijas Sieviešu basketbola superlīgas izbraukuma spēlē sagādāja pirmo zaudējumu turnīra līderēm Maskavas CSKA, sagraujot "armijnieces" ar rezultātu 68:42.

Sestdienas sacensībai bija daudz un dažādu saskarsmes punktu. To vidū centrālie - iepriekš latviešu treneris vadīja tieši Maskavas klubu un pērn decembrī ar CSKA izbraukumā Jekaterinburgā sagrāva UGMK. Tieši pēc tās spēles Vētra varēja droši piedāvāt savu kandidatūru Vidusurālu kluba vadībai, kas nebija apmierināta ar francūža Lorāna Bufāra darbu.

Trīs dienas iepriekš CSKA piedzīvoja sezonas nozīmīgāko sakāvi, pēc piecu gadu pārtraukuma jau astotdaļfinālā izstājoties no FIBA Eirolīgas. Maskavas klubs Spānijas pilsētā Salamankā krita no Guntas Baško pārstāvētā kluba "Halcon Avenida" rokas, sērijā līdz divām uzvarām piekāpjoties ar 1:2.

Spēles pirmās desmit minūtes par nekādu UGMK pārsvaru neliecināja. Tieši otrādi – laukuma saimnieces izmantoja Hodinkas parketa priekšrocības, izvirzoties vadībā 18:12. Tobrīd Igora Grudina trenētā CSKA spēlētājas vēl nenojauta, ka katru no atlikušajām ceturtdaļām nāksies zaudēt ar desmit un vairāk punktu starpību...

Pirms pārtraukuma UGMK pārsvars bija tikai četri punkti 27:31. Taču otrais puslaiks CSKA pārvērtās murgā, jo divdesmit minūšu laikā izdevās gūt tikai 15 punktus, kamēr savā grozā tika ielaisti 37.

Uzvarētāju rindās nevainojami nospēlēja poļu snaipere Agņeška "Biba" Bibžicka, gūstot 24 punktus (tikpat, cik CSKA kopā pēdējās trīs ceturtdaļās) un realizējot sešus no deviņiem tālmetieniem jeb sešas reizes vairāk nekā armijnieces kopā.

Kopvērtējumā UGMK ir trešajā vietā (bilance 11-2), tikai vienas uzvaras attālumā aiz CSKA un Maskavas apgabala "Spartak". Ceturtās ir Anetes Jēkabsones-Žogotas pārstāvētais "Dinamo" (7-5), bet Zanes Tamanes klubs Orenburgas "Nadežda" ieņem sesto pozīciju (5-7).

Izmantotie resursi:
basket.ru

  +4 [+] [-]

, 2009-02-07 20:53, pirms 15 gadiem
kāds tur Vētra Tornado!!!

  +5 [+] [-]

, 2009-02-07 20:53, pirms 15 gadiem
Atriebība laikam ir salda...

  +9 [+] [-]

, 2009-02-07 21:01, pirms 15 gadiem
Vētras kā trenera akcijas ceļas.

  -1 [+] [-]

, 2009-02-07 21:03, pirms 15 gadiem
Varu iedomaaties kaads Veetram gandarijums par sho uzvaru.

bet kaut kaa nevaru saprast to sievieshu basketbolu vienu speeli pashas grauj, naakamajaa atkal zaudee ar taadu rezultaatu, ka kauns...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +7 [+] [-]

, 2009-02-07 21:37, pirms 15 gadiem
Jā,nu te jau arī ir redzams,ka no trenera komandās ir atkarīgs ļoti daudz.Kad strādāja ar ACSK,tas pats UGMK dabūja pērienu,bet tagad tieši otrādi.Tātad
jebkurš "vilks" to vis nevar darīt augstā līmenī.Tas pats ir ar mūsu Latvijas basketbolu,kur komandas īpašnieki bieži iedomājās,ka nu tas baigi daudz naudu grib,taču viņš grib adekvāti savām spējām un reitingam.Prieks par Vētru,kas trenē vienu no vislabākajām komandām Eiropā un varbūt arī pasaulē.Lai viņam un arī komandai veicas!

  +1 [+] [-]

, 2009-02-07 22:19, pirms 15 gadiem
Šitais Novikam virsraksts tiešām izdevies + no manis!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja