Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Pretrunīga piezīme uzbrukumā palīdz "Iowa" iekļūt NCAA čempionāta finālā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Pretrunīga piezīme uzbrukumā palīdz "Iowa" iekļūt NCAA čempionāta finālā
Keitlina Klārka un Hanna Stulki. Foto: AFP/Scanpix

"Iowa" basketbolistes sestdienas, 6. aprīļa, rītā pēc Latvijas laika uzvarēja vienpadsmitkārtējo čempioni "UConn" ar 71:69 un otro gadu pēc kārtas spēlēs NCAA čempionāta finālā. Divkārtējā čempione "South Carolina" pusfinālā pieveica "NC State" ar 78:59.

Lizas Bluderas trenētā “Iowa” komanda pēdējā minūtē atradās vadībā ar 70:69 un devās uzbrukumā, bet zaudēja bumbu. “UConn” devās pretuzbrukumā, taču 3,9 sekundes pirms pamatlaika beigām Džīno Oriemmas vienībai tika nosvilpta uzbrukuma piezīme.

“Iowa” (34-4) svinēja uzvaru ar 71:69 un otro gadu pēc kārtas spēlēs NCAA finālā. Pagājušajā gadā “Hawkeyes” titula spēlē atzina Kimas Malkijas trenētās “Louisiana State University” vienības pārākumu. Šogad sekoja revanšs – “tīģeri” krita apgabala finālā jeb “Elite Eight”.

Keitlina Klārka uzvarētāju labā guva 21 punktu, izcīnīja deviņas atlēkušās bumbas un izdarīja septiņas rezultatīvas piespēles. Aizsardzes rekordi un uzvaru gājiens izraisīja vēl nepieredzētu interesi par NCAA sieviešu basketbolu – spēlei pret LSU pieslēdzās 12,3 miljoni skatītāju.

“Esmu tiešām pateicīga, pēdējos divos gados izmantoju katru studentes karjeras sekundi,” Klārka teica, otro reizi iekļūstot titulspēlē. “Uzvarēt finālā būtu ārkārtīgi īpaši, taču jāpaveic daudz darba. “South Carolina” visu gadu bijusi labākā komanda un citā līmenī.”

Aijovas garā spēlētāja Hanna Stulki (Hannah Stuelke) guva 23 punktus, realizējot 9 no 12 metieniem. Tā bija tikai otrā reize sezonā, kad Klārka nebija rezultatīvākā “vanagacs” spēlētāja – Stulki 8. februārī sameta 47 punktus pret “Penn State”.

“Pārliecība nozīmē visu,” teica Stulki. “Īpaši dzirdēt, kā Keitlina Klārka runā par mani – tas vairo pārliecību. Domāju, ka tā teiktu ikviens. Šovakar daudz saņēmu bumbu un metieni krita iekšā.”

Ceturtā gada aizsardze Keita Mārtina pievienoja 11 punktus un astoņas atlēkušās bumbas, sekmējot “Iowa” pārākumu cīņā par atlēkušajām bumbām (37-29). “Hawkeyes” aizsardze Gabija Māršala 3,9 sekundes pirms finālsvilpes izprovocēja piezīmi pret “Huskies” spēlētāju Aliju Edvardsu.

Gaidāms, ka Klārka 15. aprīlī tiks ar pirmo numuru izvēlēta 2024. gada WNBA draftā. “Indiana Fever” – komanda, kurai pieder pirmā izvēle – sezonu sāks 14. maijā izbraukumā pret “Connecticut Sun”. Indianas klubs kopš 2016. gada nav spējis kvalificēties izslēgšanas spēlēm.

“Iowa” šosezon gūst vidēji 91,4 punktus spēlē. Nacionālā čempionāta pusfinālā izdevās iemest par 20 punktiem mazāk, taču labā aizsardzība palīdzēja izcīnīt uzvaru. Pirmo puslaiku “Iowa” pabeidza iedzinējas lomā ar 26:32, savukārt nākamajās 20 minūtēs uzbrukumā nospēlēja daudz labāk.

Aijova ir devītā komanda NCAA vēsturē, kura divus gadus pēc kārtas sasniegusi nacionālā čempionāta finālu – pirmajā gadā piedzīvojot zaudējumu. No pirmajām astoņām tronī kāpa tikai divas vienības.

”Back-to-back” titula spēles pēc zaudējuma

GadsKomandaRezultāts
2024Iowa?
2018Mississippi StateZaudēja
2015Notre DameZaudēja
2012Notre DameZaudēja
2004TennesseeZaudēja
1996TennesseeUzvarēja
1990AuburnZaudēja
1989AuburnZaudēja
1988Louisiana TechUzvarēja

“UConn” mēģināja trīspadsmito reizi iekļūt finālā. “Huskies” vienīgā neveiksme titulspēlē bija 2022. gadā, kad izšķirošajā cīņā tika atzīts “South Carolina” pārākums. Komandas līdere Peidža Bekersa (Paige Bueckers) vēl vienu gadu spēlēs studentu basketbolu.

“South Carolina” (37-0) pirmajā pusfinālā uzvarēja “NC State” ar 78:59. Dignas Strautmanes bijusī komandas biedre Kamila Kardozu uzvarētāju labā guva 22 punktus un izcīnīja 11 atlēkušās bumbas. “Gamecocks” ir pirmā komanda kopš 2016. gada, kura titulspēli sasniegusi bez zaudējumiem.

Izmantotie resursi:
https://www.espn.com/womens-college...

  +1 [+] [-]

, 2024-04-06 12:27, pirms 4 nedēļām
Laikam jau rekordistei bij jātiek finālā...tā piezīme bij vairāk kā apšaubāma!

  +2 [+] [-]

, 2024-04-06 14:25, pirms 4 nedēļām
teorijs rakstīja: Laikam jau rekordistei bij jātiek finālā...tā piezīme bij vairāk kā apšaubāma!
atkārtojumos slikti leņķi, skatoties bez atkārtojumiem stabili bloks kustībā. Var vienīgi diskutēt par to vai šādi sodi jāsvilpj 3,4 sek līdz beigām.

  +1 [+] [-]

, 2024-04-06 14:30, pirms 4 nedēļām
Nu ņefiga sebe tādu milzīgu skatītāju auditorija uz sieviešu studentu spēli ! :O

  +1 [+] [-]

, 2024-04-06 15:19, pirms 4 nedēļām
WHITE Legend rakstīja: Nu ņefiga sebe tādu milzīgu skatītāju auditorija uz sieviešu studentu spēli ! :O
Tas studentu sports vispār ir kkāds kosmoss ASV,tur ir visu mūžu savu koledžu patrioti.

     [+] [-]

, 2024-04-07 13:01, pirms 3 nedēļām
Ja šis nav sods uzbrukumā, tad ļaujam vnkrs uzbrūkošajai komandai pārējām 4 spēlētājiem grūst prom visus aizsargus un no apakšas brīvi iemest.

Cmon tīrs bloks kustībā - ar augumu, ar kājām, at ķermeni. Skumji, ka tā tiek izšķirtas spēles bet nu nedrīkst arī tādus blokus likt.

Un ja viņa būtu iemetusi, tad kas? Arī būtu negodīgs rezultāts...