Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Laksa: "Grūtākais pēc traumas gūšanas? Pavēstīt par to ģimenei"

Ints Megnis
Ints Megnis

Laksa: "Grūtākais pēc traumas gūšanas? Pavēstīt par to ģimenei"
Kitija Laksa. Foto: South Florida

2018. gada Latvijas labākā basketboliste Kitija Laksa atzīst, ka pats grūtākais pēc smagās traumas gūšanas šīs sezonas sākumā viņai bija izdomāt, kā par to pavēstīt savai ģimenei, spēlētāja atklāja intervijā "Sporta studijai".

Laksa pirmajās trijās studiju sezonās "South Florida" universitātes rindās kļuva par vienu no NCAA zvaigznēm, tomēr novembra vidū, aizvadot sezonas trešo maču, nevainīgā epizodē guva smagu traumu - pārrāva labā ceļgala priekšējās krusteniskās saites un menisku. Tas nozīmē, ka viņa, visticamāk, nevarēs piedalīties šogad plānotajā Eiropas čempionātā, kas uzreiz pēc Jāņiem sāksies arī Rīgā.

"Ar domu, ka nevaru spēlēt, nav iespējams aprast, bet esmu tai pielāgojusies. Pagājušas deviņas nedēļas kopš traumas un operācijas, nākas ar to sadzīvot," intervijā pastāstīja Laksa, kura, ka ir slikti, sapratusi uzreiz pēc notikušā. "Bija asas, lielas sāpes. Nokritu uz zemes, saķēru celi un uzreiz zināju, ka būs slikti. Dakteri, kas mani nonesa no laukuma, teica, ka pirms neesam veikuši pārbaudes nevajadzētu izteikt liekus secinājumus, bet zināju, ka nav labi. Kāju īsti iztaisnot nevarēju, paiet nevarēju. Pirmās dienas bija interesantas, kad rītos liekas, ka pamosties no no slikta sapņa, murga, bet gluži tā nav."

"Pirmā doma bija, ka basketbols uz brīdi ir iepauzēts, bet tad pats grūtākais bija izdomāt, kā to pateikt ģimenei. Zinu, ka viņi man dzīvo līdzi, pārdzīvo līdzi. Man bija grūti piezvanīt mammai un pateikt, jo spēli tiešraidē nerādīja. Bija grūti to pateikt saviem uzticamākajiem atbalstītājiem," atklāj talantīgā basketboliste. "Pašlaik man apkārt ir ļoti labi cilvēki gan komandā, gan pirms operācijas mamma atbrauca uz divām nedēļām un ļoti palīdzēja. Pieejams arī sporta psihologs. Atbalsts man ir ļoti liels, par to esmu ļoti pateicīga."

"No rītiem dodos uz vienu no rehabilitācijas centriem, veicam dažādus vingrinājumus," Laksa atklāj savu ikdienu. "Pagaidām vēl nevaru pilnībā salocīt kāju, šobrīd uz to ejam. Mana dzīve un pasaule šobrīd griežas ap celi, bet tāpat atrodu brīvo laiku, lai satiktos ar draugiem, izbaudītu brīvdienas, ko šad un tad saņemu."

  +1 [+] [-]

, 2019-02-04 23:56, pirms 5 gadiem
Laba Sporta studija bija šodien.

  -1 [+] [-]

, 2019-02-05 11:26, pirms 5 gadiem
H.E.N.R.Y. rakstīja: Laba Sporta studija bija šodien.
es skatījos un domāju tieši pretējo