Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

"Simpātiskākā meitene Polijas līgā": Digna Strautmane turpinās spēlēt Vroclavā

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Simpātiskākā meitene Polijas līgā": Digna Strautmane turpinās spēlēt Vroclavā
Digna Strautmane 2023. gada 22. septembrī. Foto: Sleza Wroclaw

Digna Strautmane 2025. gada sezonā turpinās pārstāvēt Polijas ceturto spēcīgāko komandu "Sleza Wroclaw", otrdien, 2. aprīlī, informēja Silēzijas kluba preses dienests. Trešdien latvietei veltīts plašs raksts Polijas Sieviešu basketbola līgas mājas lapā.

Uzbrucēja ieradās Vroclavā pēc garas rehabilitācijas. Pagājusī sezona bija tikai pirmais solis Dignas ceļā uz sportiskās formas atgūšanu, tādēļ kāpumi un kritumi bija neizbēgami. Pozitīvā bija vairāk – latviete apliecināja sevi kā ļoti daudzpusīgu un apņēmīgu spēlētāju, kļūstot par publikas mīluli.

“Mēs zinām, kāda viņai bija pagājusī sezona. Atgriešanās sezona pēc nopietna savainojuma. Domāju, ka viņa šajās spēlēs vēl neparādīja visas savas prasmes. Kādā brīdī pienāca krīze. Runājām, ka ir daudz vietas progresam un iespēja uzlabot dažas lietas. Pirms iepriekšējās sezonas rehabilitācija tika apvienota ar pirmssezonas treniņiem,” paskaidroja treneris Arkadiušs Rusins.

Digna Strautmane uzrādīja desmito labāko rezultātu trīspunktu metienu precizitātē (37,7%) un tikai četras Polijas līgas spēlētājas no perimetra uzbruka vairāk nekā “Sleza” uzbrucēja. Viņa nopelnīja trīs “double-double” un par spēli pret “Bydgoszcz” nopelnīja kārtas vērtīgākās spēlētājas atzinību.

“Lēmuma pieņemšanā svarīga loma bija ceturtajai vietai. Nepabeidzu savu darbu, neizcīnījām medaļu,” teica Digna Strautmane. “Cīņa par pjedestālu mums ir ļoti svarīga. Izveidoju lieliskas attiecības ar ikvienu, īpaši cilvēkiem, kuri strādā klubā. Visi mani uzņēma ļoti draudzīgi, mums ir brīnišķīgi fani. Labprāt turpināšu spēlēt kopā ar daudzām komandas biedrēm.”

“Strādāšu, lai uzlabotu spēli zem groza. Man jāpaplašina savs arsenāls, spēlējot “krāsā” un jājūtas pārliecinošāk šajā elementā. Vēlos vairāk dot komandai kā punktu guvēja. Protams, strādāšu pie fiziskās formas un ātruma, jo zinu, cik ātri un labi spēlējam uzbrukumā. Kā basketbolistei man ir daudz rezervju. Vasaras mērķi – lielāka pārliecība, uzbrūkot grozam un spēlējot soda laukumā.”

Treneris atbalstīja Dignas došanos uz Austrāliju. “Manuprāt, tā ir laba izvēle, kā uzturēt sevi basketbola formā. Viņa ir sākusi labāk spēlēt aizsardzībā, īpaši viens pret vienu. Vēlamies viņai dot lielāku lomu trešā numura pozīcijā, kā tas daļēji notika “Olympiacos”. Digī pietrūkst spēles ar muguru pret grozu un pašas radītas iespējas metieniem no distances.”

Latvietes pozitīvā enerģija, apņēmība un cīņas griba ir lipīga. “Vēlos, lai komandas saliedētība būtu tikpat laba kā pagājušajā sezonā. Darīšu visu, lai komandā būtu labākā iespējamā atmosfēra. Neskaitot labu noskaņojumu, svarīgi arī rezultāti. Jāizcīna medaļa. Protams, tēmēsim uz zeltu.”

Digna Strautmane ir Vroclavas publikas mīlule. Latviete vienmēr ilgi paliek pēc spēles, paraksta daudz autogrāfu un nekad neatsakās no kopīgām fotogrāfijām. “Ļoti priecāšos atgriezties. Nevaru sagaidīt, kad varēšu satikt mūsu fanus mājas un izbraukuma spēlēs. Vēlos izmantot iespēju pateikties personālam, prezidentam un ikvienam, kurš palīdzēja man būt daļai no brīnišķīga kluba.”

Latviete trešdien, 3. aprīlī, aizvadīja atgriešanās spēli Melburnas kluba “Ringwood Hawks” rindās, “Norwood Secondary College” zālē sekmējot uzvaru pār “Kilsyth” basketbolistēm – 83:55 (22:16, 24:12, 24:14, 13:13). Digna 25:42 minūtēs guva piecus punktus (2p 1/4, 3p 1/2), izcīnīja septiņas atlēkušās bumbas un izdarīja četras rezultatīvas piespēles.

Izmantotie resursi:
https://basketligakobiet.pl/aktualn...



  -2 [+] [-]

, 2024-04-03 15:52, pirms 4 nedēļām
Kapēc simpātiskākā? 😀😀

  +2 [+] [-]

, 2024-04-03 16:06, pirms 4 nedēļām
badijs4 rakstīja: Kapēc simpātiskākā? 😀😀
tāpēc ka Noviks !

     [+] [-]

, 2024-04-03 17:44, pirms 4 nedēļām
nez vai vairs izdosies iemācīties spēli ar muguru pret grozu 25 gados. Te jāteic paldies Čukstem...

  +1 [+] [-]

, 2024-04-03 18:23, pirms 4 nedēļām
Labs novērtējums mūsu meitenei, jo polietes ir smukas.

     [+] [-]

, 2024-04-03 19:00, pirms 4 nedēļām
badijs4 rakstīja: Kapēc simpātiskākā? 😀😀
Parasti, ja autors nesaskata citas sportista kvalitātes, tad uzsver tikai indivīda ārieni, piemēram - simpātisks.

     [+] [-]

, 2024-04-03 20:05, pirms 4 nedēļām
badijs4 rakstīja: Kapēc simpātiskākā? 😀😀
Poliski māku bikiņ, te reku tā arī rakstīts:
Więcej o powrocie najsympatyczniejszej koszykarki w @BLKpl
do stolicy Dolnego Śląska...iemet guglītīi par to vissimpātiskāko protams varētu diskutēt, katram sava gaume ...