Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

WNBA pārceļ treniņnometnes un sezonas sākumu, drafts joprojām paliek spēkā

Agris Suveizda

WNBA pārceļ treniņnometnes un sezonas sākumu, drafts joprojām paliek spēkā
Elīna Babkina. Romāns Kokšarovs/f64

Sieviešu nacionālā basketbola asociācija jeb WNBA oficiāli pavēstījusi par treniņnometnes un sezonas sākuma atlikšanu Covid-19 pandēmijas dēļ.

"Kamēr līga turpina izmantot šo laiku, lai plānotu scenārijus iespējamajiem datumiem un inovatīvus formātus, mūsu galvenā vadlīnija joprojām būs spēlētāju, fanu un darbinieku veselība," sacīts līgas paziņojumā. Sezona bija paredzēta no 15. maija līdz 20. septembrim.

Treniņnometnes līgumu jau bija parakstījusi Latvijas izlases līdere Elīna Babkina, kura vienojās ar iepriekšējās sezonas vājāko komandu Atlantas "Dreams". 2011. gadā Babkinu trešajā kārtā ar 29. kopējo numuru draftēja Losandželosas "Sparks", kuras nometnē aizsardze pabija četrus gadus vēlāk.

Kamēr sezonas sākums nu ir miglā tīts, nemainīgs paliek drafta ceremonijas datums. Pēc vietējā laika virtuālais drafts plānots 17. aprīļa plkst. 19:00 jeb 18. aprīļa plkst. 2:00 pēc Latvijas laika. Talantīgā Kitija Laksa drafta prognozēs pašlaik atrodas 29. vietā – trešajā kārtā bez Babkinas ir draftētas arī abas pārējās latvietes Ieva Kubliņa (#31) un Zane Teilāne (#35). 2014. gada WNBA čempione Anete Jēkabsone-Žogota un Liene Jansone līgā spēlēja bez draftēšanas.

Par pagājušās sezonas čempioni kļuva Vašingtonas "Mystics", kas finālsērijā ar 3-2 pārspēja Konektikutas "Sun". Vašingtonas komandai tas bija pirmais tituls, bet ar četriem titulētākās vienības līgas vēsturē ir Minesotas "Lynx" un Hjūstonas "Comets", kas pastāvēšanu beidza 2008. gadā.

Izmantotie resursi:
https://www.wnba.com/news/wnba-stat...