Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "TTT pusi sezonas trenējās nepilnā sastāvā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "TTT pusi sezonas trenējās nepilnā sastāvā"
Aigars Nerips un "TTT Rīga" spēlētājas
Foto: Romualds Vambuts

"Gribējām uzvarēt. Praktiskais ieguvums – nopelnījām mājas laukuma priekšrocības izslēgšanas spēlēs," izcīnot pirmo vietu Latvijas-Igaunijas basketbola līgas regulārajā sezonā, teica "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

“Gatavojāmies spēlēt pret pilnā sastāvā esošu RSU komandu. Dažas meitenes nomierinājās, ieraugot, ka pretinieču sastāvā nespēlēs viena no līderēm, Kate Aizsila. Sākumā spēlējām pārāk mierīgi, izvairījāmies no asākām divcīņām. Tādējādi rezultāts brīžiem stāvēja uz vietas.

Aizsardzība sākumā bija pietiekami laba, taču turpinājumā, biežāk mainoties, pieļāvām vieglas kļūdas un punktus zaudējām straujāk. Pastāv atšķirības starp spēlētājām, kuras trenējas vienreiz vai divreiz dienā. Laukumā tas ir redzams, taču sezonas laikā labāk spēlēt sākušas visas. Rezervistēm jābūt pacietīgām, jo viņu pienesums komandai ir nozīmīgs.

Gribējām uzvarēt. Praktiskais ieguvums – nopelnījām mājas laukuma priekšrocības izslēgšanas spēlēs. Ja spēlētu RSU līdere, klāt nāktu vēl viens uzdevums. Pārkārtojāmies un spēlējām atbilstoši situācijai.

Digna Strautmane pēc slimības varēja piedalīties tikai dažos treniņos. Viņa mācās, kā pareizi savietot treniņus, atpūtu un atjaunošanos. Digna vēlas visur paspēt un pēc slimošanas gribēja uzreiz trenēties, nepadomājot par savu veselību. Iznākums – divas pauzes treniņdarbā. Digna ir vērtīga spēlētāja. Strādā labi, treniņos negriež ceļu nevienam un spēj labi pabeigt komandas uzbrukumus. Gatavība uzņemties nobeigumus, neskatoties uz apstākļiem, ir Dignas vērtība.

Sezonas beigās treniņos būs lielāka garo spēlētāju rotācija un lielāka dažādība. Neesam šajā ziņā atšķirīgi no citām komandām. Dažos treniņos piedalījās sešas vai septiņas spēlētājas. Savainojumu un citu iemeslu dēļ tikai pusi sezonas esam trenējušies vismaz 10 cilvēku sastāvā. Nevar būt pilnvērtīgs treniņš, ja pirms tam jāpiedalās skolas spēlē.

Turpinām iesaistīt “TTT juniores”, lai treniņos piedalītos vismaz 11 spēlētājas. Mums palīdz Laura Grabe, Paula Strautmane, Sindija Kudule. Viņas jau šodien uzskatāmas par Latvijas U20 izlases kandidātēm. Būdamas divus gadus jaunākas, meitenes ir A grupas līderes (Latvijas Jaunatnes basketbola līgā). Strādājam ar viņām, domājot par nākotni. Meitenes jāuzslavē, jo azartā un pašatdevē viņas neatpaliek no pieredzējušākām spēlētājām."