Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:982, Did:0, useCase: 3

U16 izlase: caur Latvijas – Igaunijas līgu uz Eiropas čempionātam

U16 izlase: caur Latvijas – Igaunijas līgu uz Eiropas čempionātam
Latvijas U16 meiteū izlases galvenais treneris Kaspars Mājenieks.
Foto: FIBA.com

Sestdien pirmo spēli Latvijas – Igaunijas basketbola līgas čempionātā aizvadīs Latvijas U16 izlases meitenes, izbraukumā Liepājā tiekoties ar valsts vicečempionēm “Vega 1/Liepāja”. “Sezonas garumā lielāko vērību pievērsīsim individuālās meistarības attīstīšanai, radinot spēlētājas uzņēmīgi un agresīvi darboties gan uzbrukumā, gan aizsardzībā,” U16 izlases galvenais treneris Kaspars Mājenieks iezīmē darba vadlīnijas un iepazīstina ar U16 izlases 2017. gada modeli. 

PAR U16 PROJEKTU. LBS sagādātā iespēja spēlēt Latvijas – Igaunijas līgā ir lieliska iespēja iepazīt spēlētājas, novērtēt viņu varējumu un visā sezonas garumā strādāt, lai novērstu trūkumus un attīstītu labās lietas. Spēļu skaits mūsu komandai ir pilnīgi pietiekams, jo laiks vajadzīgs arī treniņdarbam, uz ko liksim lielu uzsvaru.

PAR TRENERU KOLEKTĪVU. Man palīdzēs Ainārs Čukste un Matīss Rožlapa, ar kuriem kopā šovasar strādāju Eiropas U16 čempionātā, kā arī Kristīne Žeimute, kuras vadībā 2002. gadā dzimušo meiteņu komanda vasarā uzvarēja Baltijas kausa izcīņā U14 grupā. Sezonas laikā mums visiem būs jāsaskaņo grafiks tā, lai neciestu pamatdarbs klubos un sporta skolās. Visticamāk, darbā iesaistīsim vēl kādu treneri.

PAR DARBA GRAFIKU. Spēļu kalendārs plānots tā, lai pirms katra brīvdienās paredzētā mača būtu iespēja trenēties. Piedevām būs īpaši sabraukumi tikai treniņiem. Centīsimies laiku izmantot lietderīgi. Piemēram, uz pirmo maču Liepājā sabrauks tikai tās 12 meitenes, kuras iesaistīsim spēlē, bet rīdzinieces tai laikā pulcēsies galvaspilsētā uz treniņiem.

PAR KANDIDĀTĒM. Uz pirmo treniņnometni pirms divām nedēļām uzaicinājām 24 spēlētājas. Sezonas laikā treniņos un, ļoti iespējams, arī spēlēs iesaistīsim vēl arī citas basketbolistes, lai darbā redzētu pēc iespējas plašāku spēlētāju loku, ieskaitot arī 2002. gadā dzimušās meitenes. Uzmanības lokā būs gan tās, kuras ierakstīsim Latvijas – Igaunijas līgas pieteikumā, gan arī spēlētājas, kuras būsim spiesti atsaukt, lai dotu iespēju sevi parādīt citām.

PAR KOMANDAS POTENCIĀLU. Sešām 2001. gadā dzimušajām spēlētājām – Jetei Nullei, Paulai Kļeščovai, Flērai Vīnertei, Raivitai Koreņika, Anitai Miķelsonei un Laurai Melderei – jau ir šāgada Eiropas U16 čempionāta pieredze, kas, ceru, būs bijusi vērtīga gan pašām, gan visai komandai. Taču jāņem vērā, ka šajā vecumā sezonas laikā var notikt ļoti straujas izmaiņas gan spēlētāju meistarības arsenālā, gan komandas iekšējā “rangu tabulā”. Atšķirībā no pērnā U16 izlases modeļa, šosezon neesam tik bagāti ceturtajā un piektajā pozīcijā, toties ir slaidas trešās pozīcijas spēlētājas. Jāmācās laukumā atrast un izmantot nianse, kurās varam gūt pārākumu.

PAR DARBA SATURU. Treniņos galvenais uzsvars tiks likts uz individuālās meistarības attīstību, jo iepriekšējā pieredze māca, ka vislabākās taktiskās ieceres nevar kvalitatīvi realizēt, ja trūkst vajadzīgo prasmju. Protams, ieliksim pamatu taktiskajam arsenālam, tomēr svarīgi iemācīties spēlēt viens pret vienu gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Un spēlēt maksimāli agresīvi. Katrā mačā izmantosim 10-12 spēlētājas un neviena laukumā nebūs 30 minūtes. Izlasē katrai jābūt gatavai īsā laika sprīdī parādīt visu, ko prot, un dot maksimālu pienesumu komandai.

PAR ATTĪSTĪBU. Izlases sabraukumus centīsimies izmantot pēc iespējas efektīvāk, taču ar tiem, protams, būs par maz. 15-16 gadu vecumā jau nopietni jādomā par regulārajiem individuālajiem treniņiem, un aicinu visas spēlētājas meklēt un izmantot iespējas. No savas puses dosim visu nepieciešamo informāciju un ieteikumus. Pašām jāgrib strādāt, lai progresētu – iespējas būs.

     [+] [-]

, 2016-10-07 19:02, pirms 8 gadiem
''Uz čempionātam''