Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:982, Did:0, useCase: 3

LSBL Janvāra spēlētāja – Anda Eibele

LSBL Janvāra spēlētāja – Anda Eibele
Anda Eibele: 27 punkti pret TTT Rīga.
Foto: Romualds Vambuts, sportacentrs.com

 SK Cēsis saspēles vadītāja janvārī palīdzēja komandai izcīnīt uzvaras visās četrās spēlēs, tai skaitā mačā ar līdervienību TTT Rīga (68:63). Vidēji katrā mačā laukumā pavadītas 33 minūtes, gūti 16,7 punkti, izdarītas 4 rezultatīvas piespēles, izcīnītas 5,3 atlēkušās bumbas, pārķertas divas bumbas, izprovocētas 5 piezīmes un nopelnīts vidējais lietderības koeficients 12,5.

 

Kā jūtas LSBL Janvāra spēlētāja?

Paldies – viss kartībā! Patīkami atgriezties Latvijā, patīkami atgriezties komandā, ar kuru esmu izcīnījusi čempiones titulu. Tā gan ir krietni savādāka, nekā 2009.gadā, bet izjūtas tik un tā ir labas.

Sezonu sāki Šveicē, bet...

Līgums ar Šveices klubu bija noslēgts līdz FIBA kausa izcīņas beigām. Gribēju pamēģināt spēkus, parādīt sevi un tad, kas zina, varbūt tikt pie labāka līguma. Diemžēl pirmajā spēlē nopietni savainoju rokas īkšķi un manas ārzemes bija beigušās. Varbūt tā pat ir labāk – nekad jau nevar zināt.

Pēc atgriešanās Latvijā pirmā pietura bija Rīgā, tomēr drīz nokļuvi Cēsu komandā. Kāpēc tāda izvēle?

Trenējos ar TTT Rīga, bet līgums nebija parakstīts. Tad Cēsis izteica izdevīgāku piedāvājumu. Par šo pilsētu man ir labas atmiņas, tāpēc piekritu. No rītiem trenējos individuāli, vakarā – kopā ar komandu.

Vai spēlē ar TTT Rīga bija īpaša motivācija?
Līderes, favorītes, bez zaudējumiem spēlē jau pusotru sezonu... Domāju, ka tādos mačos jebkurai basketbolistei gribas sevi parādīt no vislabākās puses.  Kad pati spēlēju TTT komandā, to jutu no pretinieču puses.

Kādi bija Cēsu galvenie argumenti, kas palīdzēja uzveikt līderes?

Trenere bija izvēlējusies pareizu taktiku, veiksmīgi spēlējām gan aizsardzībā, gan uzbrukumā. Daudzas meitenes guva pa 10-15 punktiem. Mums tas ir ļoti svarīgi – lai visas piedalās, lai spēlējam kā komanda.

Pēc tādas spēles apetīte aug augumā?

Protams, prieks bija milzīgs – tik garu uzvaru sēriju pārtraucām... Pagājušajā gadā, kad spēlēju TTT un bieži uzvarējām ar 50 punktu pārsvaru, tik foršas sajūtas nebija. Bet – šī bija tikai viena spēle un puse sezonas vēl priekšā. Nedrīkstam sasapņoties, kļūt paviršas arī spēlēs ar citām komandām. Būs aizvien grūtāk.

Vai tas nozīmē, ka LSBL komandu vidējais līmenis audzis?

Salīdzinot ar pagājušo gadu – šķiet, ka jā. Daudzas komandas lieto dažādas aizsardzības sistēmas, jūtams, ka treneri strādā un meitenes progresē. Protams, gadās dažādas kvalitātes spēles.

Cēsis ieņem otro vietu tabulā. Varat būt arī pirmās?

Negribas prātot, gribas spēlēt. Cīnīsimies, par velti neko neatdosim. Galvenais, ka Cēsīs ar katru maču cilvēku zālē kļūst aizvien vairāk. Prieks spēlēt, un domāju, ka intriga vēl būs.

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja