Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Zināms SBT spēļu kalendārs: turnīru atklās LSPA un LU dāmu duelis

Zināms SBT spēļu kalendārs: turnīru atklās LSPA un LU dāmu duelis
LSPA un LU dāmu komandas allaž bijušas nesamierināmas pretinieces
Foto: Renārs Buivids

Jau šo piektdien, 3.maijā tiks dots starts Latvijas 23. Universiādei basketbolā ar nosaukumu ''Studentu Basketbola trakums''. Turnīrs, kurš noslēgsies svētdienas pēcpusdienā, tiks ievadīts ar dāmu dueli - pulksten 11:30 Rīgas OSC savā starpā tiksies LSPA un LU komandas.

Latvijas Augstskolu sporta savienība (LASS) tradicionāli rīko Universiādes sacensības vairāk nekā 15 sporta veidos, veidojot kopvērtējumu un nosakot sportiskāko augstskolu. Arī šogad studentu basketbola turnīrs notiks augstākā kvalitātē. Turnīrs tiks izspēlēts trīs dienu laikā, no 03. līdz 05.maijam. Mači noritēs Rīgā Olimpiskajā sporta centrā, 49. vidusskolā un Rīgas Hanzas vidusskolas sporta zālē. Turnīram pieteikušās 12 augstskolu komandas vīriešu konkurencē un sešas komandas sieviešu konkurencē. Pērn turnīra nosaukums bija ’’Aprīļa trakums’’, taču, ņemot vērā vairāku komandu startus Latvijas Basketbola līgas (LBL) čempionātos, turnīra norise tika pārcelta uz maija pirmo nedēļas nogali, likumsakarīgi mainoties arī nosaukumam, šoreiz uz ’’Studentu trakums’’.
Salīdzinot ar aizvadīto gadu, vīriešu konkurencē šogad dalību atteikušas tādas komandas kā Vidzemes Augstskola, BA Turība un Daugavpils Universitāte, taču tā vietā pēc ilgāka pārtraukuma studentu basketbola turnīrā atgriežas Latvijas Jūras akadēmija, kā arī dalību pieteikušas RISEBA un Latvijas Universitātes otrā komanda. Sieviešu konkurencē komandu sastāvs palicis nemainīgs – Latvijas Universitāte, Daugavpils Universitāte, Latvijas Sporta un Pedagoģijas akadēmija, Rīgas Stradiņa universitāte, Latvijas Lauksaimniecības universitāte un Rīgas Tehniskā universitāte.
Tāpat jaunums Latvijas Universiādes turnīru izspēlēs cīņa par precīzu komandu vietu sadalījumu, līdz ar to komandas, kas nekvalificēsies pusfinālam, turpinās cīņu par iespējami augstāku vietu kopvērtējumā. Apakšgrupu spēles tiks izspēlētas piektdien, savukārt ceturtdaļfināli, pusfināli un cīņas par atlikušajām vietām notiks sestdien, saldo ēdienu, proti, finālus, atstājot svētdienai.
Ar pilnu turnīra spēļu kalendāru iespējams iepazīties ŠEIT.