Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Kurtinaitis ar "Khimki" iekļūst Krievijas pusfinālā

Kurtinaitis ar "Khimki" iekļūst Krievijas pusfinālā
Rims Kurtinaitis dod norādījumus Zoranam Planiničam
Foto: bckhimki.ru

Šodien Krievijas spēcīgākās līgas (PBL) pusfinālā iekļuva Maskavas apgabala "Khimki", kuras galvenais treneris ir sezonu Latvijā iesākušais Rims Kurtinaitis. Ceturtdaļfinālā "Khimki" spraigā sērijā ar 2-1 pieveica Sanktpēterburgas "Spartak".

Visās četrās ceturtdaļfinālu sērijās Krievijas līgā pēc pirmajām divām spēlēm vēl nebija noskaidrots uzvarētājs, tāpēc šodien norisinājās izšķirošās trešās spēles. Ļoti interesants duelis izvērtās starp Sanktpēterburgas "Spartak" un Maskavas apgabala "Khimki", kura galvenā trenera amatā ir pirms dažiem mēnešiem no Latvijas čempioniem "VEF Rīga" kluba pārvilinātais Rims Kurtinaitis. Pirmajā spēlē savā laukumā ar 87:82 pārāki bija "Khimki" basketbolisti, bet atbildes spēlē "Spartak" panāca izlīdzinājumu 1-1, gūstot panākumu ar 76:74.

Trešajā spēlē pirmo puslaiku ļoti labi aizvadīja "Spartak", iegūstot 19 punktu pārsvaru pēc nospēlētām 20 minūtēm (47:28). Puslaika pārtraukumā Kurtinaitis bija spējis iedvesmot savu komandu un "Khimki" desmit minūšu laikā pievilka līdz četriem punktiem (56:60). Piecas minūtes līdz pamatlaika beigām "Spartak" basketbolisti bija ieguvuši desmit punktu pārsvaru (69:59), taču "Khimki" kolektīvām pūlēm atspēlējās no sarežģītas situācijas un izlīda ar uzvaru - 77:75 un vietu pusfinālā.

"Khimki" labā rezultatīvākais ar 16 punktiem bija horvāts Krešimirs Lončars, bet 14 punktus guva spāņu saspēles vadītājs Rauls Lopezs. "Spartak" sastāvā 18 punkti amerikāņu uzbrucējam Henrijam Domerkentam, bet par diviem mazāk viņa tautietim Patrikam Beverlijam.

Pusfinālā Kurtinaitim būs tikšanās ar Kazaņas "Unics", kas ceturtdaļfinālā pieveica Ņižņijnovgorodu. Savukārt otrā pusē tiksies Maskavas CSKA un Rostovas "Lokomotiv" ar bijušo Latvijas izlases galveno treneri Kestuti Kemzuru. CSKA ceļā uz pusfinālu tika galā ar Samāras "Krasnie Krilya", bet Kemzuras trenētā "Lokomotiv" spraigā sērijā tika galā ar Krasnojarskas "Enisey". Pusfinālu sākums gaidāms 31. maijā.

Izmantotie resursi:
Российская Федерация Баскетбола

  +6 [+] [-]

, 2011-05-28 19:47, pirms 13 gadiem
apsveicu kurtinaiti..spēcigs treneris...kaut gan mazliet psihs,,,nu ,bet ja tā lielā bļaušana palidz,tad kāpec gan ne...
VEF tomer labāk jutās pie BUTAUTA...

  -2 [+] [-]

, 2011-05-28 20:11, pirms 13 gadiem
Kurtinaitis zvērs... Ja jau Planininičs pateica ka Kurtis ir labākais kas šim pa visu karjeru bijis tad Rimas tiešām ir high level...

     [+] [-]

, 2011-05-28 21:17, pirms 13 gadiem
Fenomenāli, atspēlējas no -20! Beigas virpas fantastiskas...
nesportiska piezīme Himkiem, 2 soda metieni iemesti, Himkiem -3, atkal uzbrūk Spartāks, atkal sods, divi soda metieni garām, tad uzbrūk Himki... nesportiska... divi sodiņi iekšā, vēl viens uzbrukums.. 2p ar sodiņu, sodiņš iekšā un jau +2 Himkiem.

     [+] [-]

, 2011-05-29 00:06, pirms 13 gadiem
Draugi, kad HT bija -19, un uzvarēt spēli, protams, pateicoties neatceros spēlētāja vārdu, man liekas spānis, kurš reālizēja 2 sodiņus un pārķēra bumbu un vēl iemeta 2pts ar sodu, kad spēlēt bija palikušas tikai 5 sekundes to bij jāredz un prieks par komandu, tik tiešām pelnīti..

  +1 [+] [-]

, 2011-05-29 00:07, pirms 13 gadiem
Bet nu Himki nobal Kazaņas "Unics priekšā..
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja