Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

FIBA iesaldē 3x3 rangu, "Riga Ghetto" saglabā otro vietu pasaulē

Rolands Eliņš

FIBA iesaldē 3x3 rangu, "Riga Ghetto" saglabā otro vietu pasaulē
Nauris Miezis. Foto: FIBA

FIBA paziņojusi, ka uz nenoteiktu laiku iesaldē pasaules rangu 3x3 basketbolā, kuros līdz šim tika ņemtas vērā iepriekšējo 12 mēnešu sacensības.

FIBA rangs 3x3 basketbolā ir svarīgs, jo tas nosaka, kuras komandas automātiski kvalificējas FIBA Pasaules tūres posmiem, kā arī tiek izmantots izlašu kvalifikācijai FIBA sacensībām. Tiek veidots gan individuālais, gan komandu, gan federāciju rangs, un spēlētājiem individuāli vieta rangā tiek aprēķināta pēc deviņiem labākajiem rezultātiem iepriekšējo 12 mēnešu laikā.

Aprīlis parasti ir 3x3 basketbola sezonas sākums, taču šoreiz to aizkavējusi koronavīrusa pandēmija, un FIBA oficiālā paziņojumā 13. martā apliecināja, ka savas sacensības uz nenoteiktu laiku ir apturējusi. Tas attiecas arī uz 3x3 basketbolu, un FIBA tagad paziņojusi, ka ievieš izmaiņas ranga sistēmā.

FIBA paziņojumā norādīts, ka 3x3 rangi šobrīd ir iesaldēti uz nenoteiktu laiku – vismaz līdz brīdim, kad FIBA atcels sacensību liegumu. Kamēr rangs būs iesaldēts, sportistiem tik un tā būs iespējams iegūt punktus FIBA turnīros (kad tie tiks atļauti), taču šie punkti rangā skaitīsies tikai vēlāk. Tāpat arī FIBA apliecinājusi, ka attiecīgi tiks pagarināts iepriekš nopelnīto punktu termiņš, taču tas nevar būt ilgāks par 2021. gada pirmo oktobri.

Individuālajā rangā pasaules vicelīdera godu līdz ar to uz nenoteiktu laiku saglabās Latvijas spēlētājs Nauris Miezis, kamēr astotajā vietā ir Kārlis Lasmanis. Komandu rangā „Riga Ghetto Basket” ieņem otro vietu, atpaliekot tikai no Limanas komandas no Serbijas, bet federāciju rangā Latvijas vīriešu izlase ir piektajā vietā. Sieviešu izlase atrodas 23. vietā, un federācijas kopējā vieta FIBA rangā ir tieši labāko desmitnieka noslēgumā.

Izmantotie resursi:
https://fiba3x3.com/en/rankings/fed...