Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Ausējs: ''Ja būsim pilnā sastāvā, arī LLU būs starp galvenajām favorītēm''

Ausējs: ''Ja būsim pilnā sastāvā, arī LLU būs starp galvenajām favorītēm''
Artūrs Ausējs (centrā), Foto: Renārs Buivids

Tieši pēc nedēļas, 3.maijā tiks dots starts Latvijas 23. Universiādes sacensībām basketbolā, kas šogad nesīs nosaukumu Studentu Basketbola trakums. Vairāki turnīra dalībnieki gan ar savām augstskolu komandām, gan individuāli klubos turpina cīņu par godalgām Latvijas Basketbola līgas 2.divīzijā. Viens no šādiem spēlētājiem ir BK Jelgava-2 komandas līderis Artūrs Ausējs, kurš paralēli pārstāv arī savas augstskolas Latvijas Lauksaimniecības universitātes komandu, ar kuru starts tiek plānots arī nākošnedēļ paredzētājā Studentu Basketbola trakumā.

22 gadus vecais Artūrs Ausējs ir Latvijas Lauksaimniecības universitātes 2.kursa students, tiesa, bez studijām Tehniskajā fakultātē, Artūrs sevi pilnveidojis arī Informācijas Tehnoloģiju fakultātē, par ko gan domas tika mainītas. Raugoties pēc sportiskajiem rezultātiem, Ausējs ir aizvadītās LBL-2 regulārās sezonas rezultatīvākais spēlētājs, vidēji mačā gūstot 23,5 punktus. Nav noslēpums, ka lielā mērā pateicoties tieši Ausēja individuālajam sniegumam BK Jelgava-2 ir aizcīnījusies līdz līgas pusfinālam un šobrīd gatavojas uzsākt sēriju par 3.vietu. Aicinājām Artūru uz nelielu sarunu, kuras laikā lūdzām spēlētāju sniegt savu vērtējumu par tiktāl aizvadīto sezonu, studiju procesa apvienošanu ar regulāriem basketbola treniņiem, kā arī vaicājām par komandas gatavību nākošnedēļ paredzētajam augstskolu turnīram Studentu Basketbola trakums.

Iesākumā vēlējos pajautāt, kā pirms studiju uzsākšanas nosvēries par labu Latvijas Lauksaimniecības universitātei?
Vairāk vai mazāk tas notika basketbola dēļ. Jaunatnes līgas pēdējos gadus aizvadīju tieši Jelgavā, turklāt pēdējā gadā ieguvām pat 3.vietu Latvijā. Tad arī nolēmu turpināt trenēties un darboties te pat Jelgavā.

Zināms, ka ikdienā pārstāvi ne tikai LLU komandu, bet arī Jelgava-2 Latvijas Basketbola līgas 2.divīzijā, kur esat viens no vadošajiem klubiem. Kā vērtē aizvadīto sezonu šajā līgā?
Uzreiz jāsaka, ka sezona vēl nav beigusies, bet kopumā aizvadījām labu regulāro sezonu, bez izteiktiem kritumiem komandas sniegumā. Varbūt pats sākums nebija tik labs kā gribētos, bet tas vairāk tāpēc, ka vēl nebijām saspēlējušies savā starpā.

Kas pietrūka, lai aizķertos pusfināla cīņā pret Saldu?
Jāatzīst, ka Saldus komanda ir ļoti spēcīga un pret mums viņiem ir ievērojams auguma pārsvars. Spēles ar Saldus komandu ir ļoti fiziskas un tas arī laikam mums patraucēja - beigās vienkārši pietrūka spēka.
Cīņā par bronzas medaļām nāksies spēkoties ar Ventspils Augstskolu. Ko vari teikt par šo pretinieku?
Ventspils Augstskolas komandā ir ļoti talantīgi spēlētāji, tāpēc arī pret viņiem ir grūti spēlēt. Domāju, ka būs interesantas un spraigas spēles. Noteikti iesim uz to, lai sēriju noslēgtu 2 spēlēs un izcīnītu 3.vietu!

Ņemot vērā tavu lielisko individuālo sniegumu LBL-2 un Studentu Basketbola līgas turnīros, kā arī izteikto komandas līdera spēli uz laukuma, rodas likumsakarīgs jautājums, kādēļ neesi BK Jelgava 1.komandas sastāvā startam LBL 1.divīzijā? Vienā no pēcspēles intervijām arī Latvijas Universitātes treneris Gunārs Gailītis par to izrādīja neizpratni, bet varbūt tev pašam ir atbilde uz to?
Paldies par atzinīgajiem vārdiem, bet uzskatu, ka man vēl daudz jātrenējas un jāuzlabo sava meistarība un šajā sezonā es to lieliski varēju darīt. Uz jautājumu, kādēļ neesmu BK Jelgava 1.komandā, nemācēšu atbildēt.

Vai šosezon vispār ir bijusi izrādīta interese par tevi?
Interese un iniciatīva ir jūtama noteikti. Man pieejams fiziskās sagatavošanas treneris, kā arī ir iespēja apmeklēt 1.komandas treniņus, gadījumos, kad sanāk tam laiks.

Cik bieži tev ir treniņi? LLU komanda arī trenējas kopā vai ''savācās'' tikai uz spēlēm?
Treniņi ir katru dienu, ja sanāk, tad pats vēl pastrādāju individuāli. Kopā sanāk apmēram 8-9 treniņi nedēļā. Universitātes komanda treniņus aizvada divas reizes nedēļā.

Runājot par Latvijas Universiādi basketbolā ''Studentu Basketbola trakums'', šajā turnīrā ar tevi sastāvā triumfējāt pirms 2 gadiem. Kas pietrūka pērn, lai titulu nosargātu?
Laikam jau vienkārši nepaveicās. (smejas) Ja godīgi, spilgtā atmiņā nekas nav palicis, tādēļ grūti atsaukt atmiņā īstos iemeslus, kādēļ pērn neizdevās iekļūt vismaz pusfinālā.

Ko ceri sagaidīt no šī gada turnīra? Kuras komandas, tavuprāt, būs galvenās pretendentes uz čempiona titulu?
Kā jau vienmēr, sagaidu skaistu basketbolu! Domāju, ka favorīti varētu būt Latvijas Universitāte, Rīgas Stradiņa universitāte, arī Latvijas Sporta un pedagoģijas akadēmija, ja neiztraucēs LBL-2 fināla sērija. Ja būsim savā optimālākajā sastāvā, tad noteikti arī Latvijas Lauksaimniecības universitāte būs starp favorītēm.

Izlozes rezultātā esat iekļauti vienā apakšgrupā ar RSU un REA komandām. Kā komentē šo?
Tā ir izloze un tur neko neietekmēsi. Paveicās vai nepaveicās, to redzēsim pēc apakšgrupu spēlēm. Katra spēle sākas ar 0:0 – tad jau redzēsim, kā mums veiksies.

Līdz turnīra atlikusi nedēļa, bet varbūt jau zināmi komandas dalības mērķi?
Šķiet, ka šobrīd par mērķi nevaram runāt. Pēc tik nogurdinošas sezonas, kas turklāt vēl LBL-2 nav beigusies, būs grūti atrast papildus spēkus, lai stādītu kādus augstus mērķus, taču, nenoliegšu, ka vienmēr ir patīkamāk uzvarēt kā zaudēt.

Sērija par 3.vietu LBL-2 ilgs līdz 2 uzvarām un var gadīties, ka, ja nepieciešama 3.spēle, tā var iekrist tieši SBT turnīra laikā. Vai par šādu scenāriju ir domāts un ja tā gadītos, kādi būtu risinājumi no komandas puses?
Cerams, ka 3.spēle nebūs nepieciešama un spēsim uzvarēt pirmajās divās. Ja nu gadīsies tāda situācija, noteikti tiks pieteikti citi spēlētāji šim turnīram.

Vai spraigākie notikumi sezonā izskaņā netraucē sekmīgi pabeigt kārtējo studiju semestri augstskolā?
Šobrīd studēju 2.kursā. Nav tik traki, mazliet uzcītības un saprotoši pasniedzēji, kas palīdz ar visu tikt galā, tā kā par to problēmu nav.

Paldies un veiksmi cīņā par LBL-2 bronzu.
Paldies!

Studentu Basketbola trakums risināsies no 3.-5.maija Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā, Rīgas Hanzas vidusskolā un Rīgas 49.vidusskolā. Pilnu informāciju par turnīru iespējams atrast ŠEIT.

Studentu Basketbola trakumu atbalsta Rīgas pilsētas dome un Venden. Informē Sportacentrs.com un Ghetto Games.