Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas studentu basketbola izlase Ķīnā piekāpjas Horvātijai un Tunisijai

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas studentu basketbola izlase Ķīnā piekāpjas Horvātijai un Tunisijai
Kristaps Mediss (pa labi) spēlē pret Horvātiju. Foto: zumapress.com/Scanpix

Latvijas studentu basketbola izlase otrdien un trešdien Starptautiskās Basketbola federācijas (FIBA) Kontinentālā kausa turnīrā Ķīnā piekāpās Horvātijas un Tunisijas izlasēm.

Sacensību pirmajā mačā Latvija ar rezultātu 50:75 (5:26, 14:21, 16:16, 15:12) zaudēja Horvātijai, kas bija ļoti spēcīgā sastāvā - Horvātijas izlase šovasar sacentās arī Nacionālās basketbola asociācijas (NBA) Vasaras līgā Lasvegasā, otrdienas spēlē sastāvā esot sešiem spēlētājiem, kuri piedalījās arī tajā turnīrā.

Pa 12 punktiem Latvijas izlases labā guva Kristaps Mediss un Lauris Blaus, kuri pagājušo sezonu noslēdza "Betsafe Jūrmala" rindās. Tiesa, studentu izlases kodolu veidoja astoņi "Latvijas Universitāte" spēlētāji.

Savukārt dienu vēlāk Latvija ar 71:74 (21:20, 20:24, 11:18, 19:12) zaudēja arī Tunisijai, kas spēlēja vadošajā sastāvā, gatavojoties pēc nedaudz vairāk nekā mēneša gaidāmajam FIBA Pasaules kausam. Kaut vēl neilgi pirms spēles beigām likās, ka latviešiem neizdosies atspēlēties, pēdējās minūtēs viņi veica lielu izrāvienu un gandrīz tika pie uzvaras, pietuvojoties arī līdz viena punkta deficīta.

Latvijas studenti ar Tunisiju tikās arī pirmdien pārbaudes spēlē, ciešot neveiksmi ar 45:50. Tāpat FIBA Kontinentālajā kausā spēlēja arī sacensību saimniece Ķīna.

Borisa Stankoviča Kontinentālais kauss tiek saukts arī par FIBA mini basketbola pasaules kausu. Ideja par turnīru radās FIBA prezidentam Karlam Činam, vēloties godināt FIBA ģenerālsekretāru Borislavu Stankoviču par viņa ievērojamajiem ieguldījumiem basketbola pasaulē. Sacensības Ķīnā tiek rīkotas kopš 2005. gada, nodrošinot iespēju Ķīnas vīriešu basketbola izlasei sacensties ar pasaules labākajām komandām.

Latvijas studentu basketbola izlases sastāvs:

Spēlētāji: Artis Arnītis, Renārs Birkāns, Alberts Putāns, Adrians Šnipke, Arvīds Dambenieks, Rendijs Feikners, Kārlis Žunda, Aivis Lēmanis, Reinis Avotiņš, Lauris Blaus, Rihards Bērziņš un Kristaps Mediss.
Treneri: Guntis Endzels, Gunārs Gailītis un Ivars Ikstens.

     [+] [-]

, 2019-07-24 15:10, pirms 5 gadiem
Jopčik! Tunisijai jau kāšam!

     [+] [-]

, 2019-07-25 13:03, pirms 5 gadiem
aizermans rakstīja: Jopčik! Tunisijai jau kāšam!
Savukārt dienu vēlāk Latvija ar 71:74 (21:20, 20:24, 11:18, 19:12) zaudēja arī Tunisijai, kas spēlēja vadošajā sastāvā, gatavojoties pēc nedaudz vairāk nekā mēneša gaidāmajam FIBA Pasaules kausam.