Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

PK vicečempions Krūmiņš: "Mums ir ļoti liela iespēja tikt uz olimpiskajām spēlēm"

Ints Megnis
Ints Megnis

PK vicečempions Krūmiņš: "Mums ir ļoti liela iespēja tikt uz olimpiskajām spēlēm"
Latvijas 3x3 basketbola izlase. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlasei ir ļoti liela iespēja tikt uz Tokijas olimpiskajām spēlēm, tomēr nekas viegli nenāks un komanda ir gatava cīnīties, sarunā ar Sportacentrs.com pauda svētdien par pasaules vicečempionu kļuvušais izlases spēlētājs Edgars Krūmiņš.

Amsterdamā notikušajā turnīrā Latvija grupā svinēja trīs uzvaras četrās spēlēs, piekāpjoties vēlākajai bronzas ieguvējai Polijai, kurai pērn Pasaules kausā zaudēja ceturtdaļfinālā. Pēc tam ceturtdaļfinālā tika sagrauta Ukraina, bet pusfinālā pārspēta pasaules spēcīgākā izlase Serbija. Turnīra noslēgumā finālā Latvija ar 14:18 zaudēja ASV.

"Pirmajā dienā bijām pārdeguši. Šis bija mūsu otrais Pasaules kauss - pērn sadegām ceturtdaļfinālā, šoreiz gribējās pierādīt, ka esam labāki. Turnīra sākums bija ļoti slikts, bet ar katru dienu kļuva labāk un labāk. Pirms finālā laikam pārāk daudz emociju atstājām spēlē pret serbiem, kā arī nerealizējām tos metienus, kurus vajadzēja realizēt," saka Krūmiņš, atzīstot, ka cīņa pret Serbiju bija ļoti principiāla. "Serbi parasti mums ir fināla pretinieki, tagad bija jātiekas pusfinālā. Gribējām iekļūt finālā un pierādīt, ka pērnais gads bija neveiksme. Ieguvām pārsvaru, bet ātri savācām piezīmju normu un visu vadību izsmēlām. Labi, ka labi beidzās."

"Pirms fināla bija uztraukums, daudz emociju atstāts. ASV izlasē trīs ir trīs Nacionālajā basketbola asociācijā (NBA) draftētie, bet tāpat gājām un cīnījāmies. Vienkārši spēle neaizgāja," saka Krūmiņš.

Zīmīgi, ka visu spēļu sākumā Latvijas izlase piezīmes vāca ievērojami ātrāk nekā pretinieki. "Allaž bijām agresīvi. Nebija plāns savākt ātri piezīmes, vienkārši noskaņojāmies, ka uzreiz ejam spēlē ar visiem 100% un neatļaujamies vaļības," tagad saka Krūmiņš, atgādinot, ka Latvija Amsterdamā savāca pilnu medaļu komplektu, jo viņš uzvarēja tālmetienu konkursā, kamēr Kristaps Dārgais bija trešais bumbas triecienos grozā no augšas. "Latvija parādīja sevi no labākās puses."

Neskatoties uz augstajiem rezultātiem, Latvijas 3x3 izlases spēlētāji karjeru joprojām apvieno ar darbiem. "Treniņi mums ikdienā ir plkst. 6:30. Caur ērkšķiem dodamies uz lauriem."

Jau šajā nedēļas nogalē Latvijas izlasi būs iespējams redzēt Rīgā, jo 29. un 30. jūnijā Grīziņkalnā notiks Eiropas kausa kvalifikācijas turnīrs. Krūmiņš aicina līdzjutējus nākt atbalstīt, jo 3x3 basketbolā viņi ir kā piektais spēlētājs.

2020. gadā 3x3 basketbols debitēs Tokijas olimpiskajās spēlēs. Trīs izlases kvalificēsies pēc Nāciju ranga, kurā Latvija pašlaik ir septītā, bet vēl trīs ceļazīmes nākamgad pavasarī tiks sadalītas olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā. Uz to latvieši pagājušajā nedēļas nogalē oficiāli izcīnīja ceļazīmi. "Nebūs viegli, jo uz Olimpiādi brauks tikai astoņas komandas. Būs jāpacīnās. Nekas viegli nenāks, bet mums ir ļoti liela iespēja un cīnīsimies."

Šosezon arvien lielākus panākumus gūst arī otra labākā Latvijas komanda, kuras sastāvā ir Armands Seņkāns, Armands Ginters, Mārtiņš Šteinbergs un Roberts Pāže. Viņi jau divreiz tikuši pusfinālos "Challenger" turnīros, kā arī pirmdien cīnās par medaļām Eiropas spēlēs. Krūmiņš saka, ka nebaidās, ka šī komanda varētu viņus izkonkurēt no Latvijas izlases statusa. "Viņi ir mūsu sparingpartneri, var no mums mācīties un augt. Tā ir mūsu otrā komanda, visi kopā desmit cilvēku sastāvā trenējamies."

  +4 [+] [-]

, 2019-06-24 15:22, pirms 5 gadiem
Cerams sanāks!

  +2 [+] [-]

, 2019-06-24 15:22, pirms 5 gadiem
tas tik būtu PANĀKUMS

  +2 [+] [-]

, 2019-06-24 15:29, pirms 5 gadiem
ice F-1 rakstīja: tas tik būtu PANĀKUMS
Svētku diena būtu!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-24 15:58, pirms 5 gadiem
Nevis iekļūt, bet uzvarēt OS! Šai komandai noteikti ir potenciāls vinnēt OS

  +2 [+] [-]

, 2019-06-24 16:18, pirms 5 gadiem
Ja tiks uz olimpiādi, kādas ir iespējas kādu no šiem spēlētājiem olimpiādē aizstāt ar Porziņģi un Bertāniem, piemēram? Vai tas pastiprinātu šo komandu un vai tas teorētiski iespējams.?

  +1 [+] [-]

, 2019-06-24 16:32, pirms 5 gadiem
tornis rakstīja: Ja tiks uz olimpiādi, kādas ir iespējas kādu no šiem spēlētājiem olimpiādē aizstāt ar Porziņģi un Bertāniem, piemēram? Vai tas pastiprinātu šo komandu un vai tas teorētiski iespējams.?
So, Tu prasi, vai aptuveni BK Jēkabpils līmeņa čaļi varētu tikt aizstāti ar Porziņģi un Bertāniem... Un vai tas pastiprinātu komandu...

Nākamais jautājums būs, vai ASV uzvarētāju sastāvā to bijušo NBA g-līgas čali, vai, teiksim, to, kurš 2 gadus atpakaļ beidzis spēlētāja karjeru un tagad ir baša komentētājs, varētu aizstāt ar Kariju vai Lebronu Džeimsu....

Jesss. Jūtu, ka man arvien vairāk sāk iepatikties šis pasākums un letiņu reakcija uz to.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-24 16:40, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: So, Tu prasi, vai aptuveni BK Jēkabpils līmeņa čaļi varētu tikt aizstāti ar Porziņģi un Bertāniem... Un vai tas pastiprinātu komandu...

Nākamais jautājums būs, vai ASV uzvarētāju sastāvā to bijušo NBA g-līgas čali, vai, teiksim, to, kurš 2 gadus atpakaļ beidzis spēlētāja karjeru un tagad ir baša komentētājs, varētu aizstāt ar Kariju vai Lebronu Džeimsu....


Jesss. Jūtu, ka man arvien vairāk sāk iepatikties šis pasākums un letiņu reakcija uz to.
Ko tu vari cepties LBL2 vai LBL 8 vai vēl kkas. Kāda starpība, kādā līmenī šie džeki spēlē 5x5 basketbolu, ja viņi ir top playeri 3x3 strītrbolā? Tāpēc jau viņi arī spēlē un sasniedz 3x3, ka viņi prioritizē 3x3, 5x5 viņu uzspēlē prieka pēc, bet, kad runa ir par 3x3, viņi pieiet tam nopietni. Tie ir divi dažādi sporta veidi, ko tu esi ieciklējies uz 5x5 rezultātiem?

Pamats būtu tam, ja viņi būtu kaut kā līdzīgi, bet līdzība tur ir tikai tajā, ka abos ir bumba, kas jāiemet grozā.

     [+] [-]

, 2019-06-24 16:40, pirms 5 gadiem
Pat rakstā rakstīts, ka arī mūsu spēlētāji apvieno karjeru ar darbiem. Tobiš, no rīta iet uz darbu, vakarā treniņš.
Porziņģis un Bertāni

  +2 [+] [-]

, 2019-06-24 16:45, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Pat rakstā rakstīts, ka arī mūsu spēlētāji apvieno karjeru ar darbiem. Tobiš, no rīta iet uz darbu, vakarā treniņš.
Porziņģis un Bertāni
Tā, tas pagaidām ir, jā. Bet tas lēnām sāk paŗvērsties par profesionālu sporta veidu. Pasaulē šobrīd ir tikai 1 komanda, kas 3x3 spēlē profesionāli un tas ir Serbu Novi Sad, ja nemaldos. Bet viss iet uz to, lai arī pārējās komandas kļūtu par profesionālām, un, nešaubos, ka pēc gadiem 5 visas komandas, kas piedalās pasaules tūrē būs profesionālas.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-24 16:50, pirms 5 gadiem
Spec1aL rakstīja: Ko tu vari cepties LBL2 vai LBL 8 vai vēl kkas. Kāda starpība, kādā līmenī šie džeki spēlē 5x5 basketbolu, ja viņi ir top playeri 3x3 strītrbolā? Tāpēc jau viņi arī spēlē un sasniedz 3x3, ka viņi prioritizē 3x3, 5x5 viņu uzspēlē prieka pēc, bet, kad runa ir par 3x3, viņi pieiet tam nopietni. Tie ir divi dažādi sporta veidi, ko tu esi ieciklējies uz 5x5 rezultātiem?

Pamats būtu tam, ja viņi būtu kaut kā līdzīgi, bet līdzība tur ir tikai tajā, ka abos ir bumba, kas jāiemet grozā.
Labs. Tagad norakstīsi uz "citu sporta veidu" Vēl pateiksi, ka basketbola skili tur nav vajadzīgi. Pamainīja izvietojumu, spēlētāju skaitu, bišk noteikumus, nu viss, īstie basketbolisti vairs neko nerubītu šajā "citā sporta veidā"

  +1 [+] [-]

, 2019-06-24 16:56, pirms 5 gadiem
Spec1aL rakstīja: Tā, tas pagaidām ir, jā. Bet tas lēnām sāk paŗvērsties par profesionālu sporta veidu. Pasaulē šobrīd ir tikai 1 komanda, kas 3x3 spēlē profesionāli un tas ir Serbu Novi Sad, ja nemaldos. Bet viss iet uz to, lai arī pārējās komandas kļūtu par profesionālām, un, nešaubos, ka pēc gadiem 5 visas komandas, kas piedalās pasaules tūrē būs profesionālas.
Domā, viņiem sāks maksāt tik daudz, ka pēc gadiem pieciem vai desmit jau kāds apmēram pat BK Ogre līmeņa čalis izdomās šim te pievērsties?

  +2 [+] [-]

, 2019-06-24 17:04, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Labs. Tagad norakstīsi uz "citu sporta veidu" Vēl pateiksi, ka basketbola skili tur nav vajadzīgi. Pamainīja izvietojumu, spēlētāju skaitu, bišk noteikumus, nu viss, īstie basketbolisti vairs neko nerubītu šajā "citā sporta veidā"
Runa ir par to, ka tur arī neizbijis basketbolists var piedalīties. Ja kopš mazotnes esi kapājis strītu un labi sanāk, lūdzu, moš nākotnē ar to pelnīsi. Un, tu jau visu laiku pin iekšā 5x5. Kāpēc Ogees līmeņa baaketbolistam ir jāspēlē 3x3? Lai 3x3 spēlē tie, kas koncentrējas uz 3x3, nevis spēlē tikai off sezonā. 3x3 arī tiek nodalīts no lielā baša, jo tur turnīri notiek arī lielā baša sezonas laikā. Tāpēc basketbolistiem nav ko līst 3x3. Tas ir tas pats, kā pateikt, ka pludmales volejbols ir sūds, jo īstie veči spēlē zāles volejbolu. Lūk 3x3 ir apmēram kā pludmales volejbols. Vai arī tu neatzīsti pludmales volejbolu arī?

  -2 [+] [-]

, 2019-06-24 17:09, pirms 5 gadiem
Bet tā būs fantastika, zinot, kā latvietim vēl no padomju laikiem iepotēts, ka Olimpiskās spēles ir kaut kas mega svarīgs, lai kāds sporta veids tas būtu. Šitie LBL2 amatieru čaļi, sitot tādus pašus citus amatieru čaļus, latvieša apziņā patiešām pielīdzināsies NBA spēlētājiem, tā tik būs jautrība

  +2 [+] [-]

, 2019-06-24 17:15, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Bet tā būs fantastika, zinot, kā latvietim vēl no padomju laikiem iepotēts, ka Olimpiskās spēles ir kaut kas mega svarīgs, lai kāds sporta veids tas būtu. Šitie LBL2 amatieru čaļi, sitot tādus pašus citus amatieru čaļus, latvieša apziņā patiešām pielīdzināsies NBA spēlētājiem, tā tik būs jautrība
Ko tu izvairies no atbildes? Pludmales volejbolu arī neatzīsti? Es saku, 3x3 ir 3x3 un nejau ar lielo basketbolu. Kāda starpība, kā tu spēlē 5x5, ja tu labi spēlē 3x3 un tur vari daudz ko izdarīt? Ne vienmēr labs 5x5 spēlētājs ir labs 3x3. Tas pats kā, ne vienmnēr labs zāles volejbola pārstāvis būs labs pludmales volejbolā un otrādāk :/

Izskatās, ka tev vienkārši skauž, ka ir sporta veidi, kas varbūt nav tik populāri, bet mūsējiem sanāk. Žēl tevis.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-24 17:24, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Bet tā būs fantastika, zinot, kā latvietim vēl no padomju laikiem iepotēts, ka Olimpiskās spēles ir kaut kas mega svarīgs, lai kāds sporta veids tas būtu. Šitie LBL2 amatieru čaļi, sitot tādus pašus citus amatieru čaļus, latvieša apziņā patiešām pielīdzināsies NBA spēlētājiem, tā tik būs jautrība
Vispār jau tie ir baigi atšķirīgie sporta veidi. 3x3 ir daudz dinamiskāks, ātrāks, mazāks laiks atvēlēts uzbrukumam, daudz kontaktu, fiziskas spēles, tas ir reāli sprints. Daudzi no parasta baša spēlētājiem nemaz nevarētu šo spēlēt. Pie tam daudziem, kas spēlē spēcīgās lielā basketbola komandās, ir pat aizliegts šādos turnīros spēlēt. Dabūsi traumu, tad tas būs uz tavu galvu. Tāpēc jau mūsējie čaļi spēlē LBL2 komandās bez ambīcijām, kuras neiebilst pret piedalīšanos 3x3 posmos. Tas jau nav savam priekam 2x gadā Grīziņkalnā uzspēlēt. Šie puiši gandrīz katru nedēļu kaut kur dodas uz lieliem turnīriem!

  +1 [+] [-]

, 2019-06-24 17:29, pirms 5 gadiem
Spec1aL rakstīja: Runa ir par to, ka tur arī neizbijis basketbolists var piedalīties. Ja kopš mazotnes esi kapājis strītu un labi sanāk, lūdzu, moš nākotnē ar to pelnīsi. Un, tu jau visu laiku pin iekšā 5x5. Kāpēc Ogees līmeņa baaketbolistam ir jāspēlē 3x3? Lai 3x3 spēlē tie, kas koncentrējas uz 3x3, nevis spēlē tikai off sezonā. 3x3 arī tiek nodalīts no lielā baša, jo tur turnīri notiek arī lielā baša sezonas laikā. Tāpēc basketbolistiem nav ko līst 3x3. Tas ir tas pats, kā pateikt, ka pludmales volejbols ir sūds, jo īstie veči spēlē zāles volejbolu. Lūk 3x3 ir apmēram kā pludmales volejbols. Vai arī tu neatzīsti pludmales volejbolu arī?
Čaļi, kas ir LBL apakšgala līmenī, čaļi, kas beiguši basketbola karjeru, čaļi, kas pa dienu strādā citus darbus, sanāk kopā, pamaina bišku noteikumus, izvietojumu un viss, tu tagad mēģināsi iestāstīt, ka patiesībā tie ir bezmaz Porziņģa līmeņa atlēti, tikai "pavisam citā sporta veidā", nu c'mon. Viss taču tāpat nācis no basketbola skiliem un jebkurš basketbolists jaunībā ir uzspēlējis strītu (domāju, pat ļoti daudz), jo skili tak tie paši vien ir vajadzīgi.

Nu viss jau atkarīgs no čaļiem, kas tur piedalās, ja pēkšņi Karijs, Lebrons, Bertāni visi pievērstos 3x3, tad arī būtu cita runa. Tā arī ir atbilde par pludmales voleju, jāskatās, kādi kadri tur pāriet no īstā voleja. Kādā līmenī viņi bija lielajā volejā.

  +3 [+] [-]

, 2019-06-24 17:35, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Čaļi, kas ir LBL apakšgala līmenī, čaļi, kas beiguši basketbola karjeru, čaļi, kas pa dienu strādā citus darbus, sanāk kopā, pamaina bišku noteikumus, izvietojumu un viss, tu tagad mēģināsi iestāstīt, ka patiesībā tie ir bezmaz Porziņģa līmeņa atlēti, tikai "pavisam citā sporta veidā", nu c'mon. Viss taču tāpat nācis no basketbola skiliem un jebkurš basketbolists jaunībā ir uzspēlējis strītu (domāju, pat ļoti daudz), jo skili tak tie paši vien ir vajadzīgi.

Nu viss jau atkarīgs no čaļiem, kas tur piedalās, ja pēkšņi Karijs, Lebrons, Bertāni visi pievērstos 3x3, tad arī būtu cita runa. Tā arī ir atbilde par pludmales voleju, jāskatās, kādi kadri tur pāriet no īstā voleja. Kādā līmenī viņi bija lielajā volejā.
Ko tyu vari piesaukt Porziņģi? Porziņģis spēlē 3x3? Protams, ka viņi 5x5 nav Pat tuvu Porziņģim utt. Bet, kā tu zini, ka Porziņģis ir labs 3x3? Ok, augums 3x3 daudz ko palīdz. Bet beidz pieminēt to LBL apakšas līmeni. tas ir 3x3. Ja tu esi tik tālu no tā visa, nekomentē, ja tu pat nesaproti, par ko ir runa. Es saku, 5x5 lai spēlē tie, kas spēlē. Un 3x3 spēlēs citi, kāda tev starpība. Neviens nesaka, ka kāds ir fantastisks 5x5 basī. Runa ir par to, ka viņi ir top pasaulē 3x3 un ir pilnīgi pie vienas vietas, kur viņi ir 5x5 pasaulē.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-24 17:36, pirms 5 gadiem
ak68 rakstīja: Daudzi no parasta baša spēlētājiem nemaz nevarētu šo spēlēt.
Nevarētu vai negribētu? Neredzu loģisku iemeslu, kāpēc lai sportists, kurš basī sasniedzis daudz vairāk, tātad kā sportists ir krietni spējīgāks (vai labāki basketbola skili vai fiziski spēcīgāks, izturīgāks, vai viss kopā), pēkšņi NEVARĒTU spēlēt šo paveidu tā, kā to dara amatieri, ja vien būtu vajadzība un par to maksātu. Protams, ka šobrīd nav nekādas intereses tur plēsties un grūstīties, lai saņemtu diplomu.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-24 17:38, pirms 5 gadiem
Un kāpēc visiem ir jāpievēršas 3x3. 3x3 ir ir 3x3 un nevajag likt 5x5 basketbolistiem iet spēlēt 3x3. Es tev saku, saprotiu, ka tur ir savādāka mentalitāte nekā lielajā basī. Bet tu saproti tikai vienu. Borēt to, ka kāds uzskata, ka 5x5 ir tas pats, kas 3x3. Bet vienīgais, kas tā uzskata, esi tu, jo tu vienīgais visu laiku piemini to, ka tie ir LBL2 kadri, kaut pārējiem ir vienalga, jo viņi nespēlē 5x5, lai kaut ko sasniegtu, bet spēlē 3x3, lai sasniegtu augstākās virsotnes. 5x5 viņi paspēlē, lai būtu sportiskatā formā un būtu tonusā/datavībā spēlēt 3x3 katru nedēļu kādā citā valstī, citā turnīrā.

     [+] [-]

, 2019-06-24 17:45, pirms 5 gadiem
Spec1aL rakstīja: Ko tyu vari piesaukt Porziņģi? Porziņģis spēlē 3x3? Protams, ka viņi 5x5 nav Pat tuvu Porziņģim utt. Bet, kā tu zini, ka Porziņģis ir labs 3x3? Ok, augums 3x3 daudz ko palīdz.
Kā es zinu, ka Porziņģis ir labs 3x3..................
Labi, šis patiešām sāk ieinteresēt! Nosauc lūdzu, kādā šī "cita sporta veida" komponentā tieši šie 3x3 basketbolisti būtu labāki par Ziņģi, timmu, Bertāniem utt. Kur tieši šie amatieru čaļi ieliek pro bsketbolistiem?

  +2 [+] [-]

, 2019-06-24 17:50, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Kā es zinu, ka Porziņģis ir labs 3x3..................
Labi, šis patiešām sāk ieinteresēt! Nosauc lūdzu, kādā šī "cita sporta veida" komponentā tieši šie 3x3 basketbolisti būtu labāki par Ziņģi, timmu, Bertāniem utt. Kur tieši šie amatieru čaļi ieliek pro bsketbolistiem?
5x5 nekur... KAS TIEŠI TEV NEDALEC, labam 3x3 nenozīmē, ka ir jābūt labam 5x5.
3x3? 5x5 nav pieraduši pie tik fiziskas cīņas. 3x3 nav taktiku, un es nedomāju, ka 5x5 playeri tik ātri adoptētos tam ātrajam spēles stilam, kā spēlē 3x3, jo 3x3 principā ir skrien un met. Tur nav laika domāt, ko es tagad darīšu, tur ir tā, vai nu tu esi izcils 3pts metējs, vai arī tu esi ātrs vai arī tu tehnikā māki apmānīt. Protams, 5x5 spēlētāji ar laiku tam piešautos, bet no sākuma, viņi varētu pat neko neparādīt, jo viņi vienkārši nebūtu gatavi tiem ātrumiem un fiziskumam, kas ir uz 3x3 laukumiem.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-24 17:51, pirms 5 gadiem
Spec1aL rakstīja: Un kāpēc visiem ir jāpievēršas 3x3. 3x3 ir ir 3x3 un nevajag likt 5x5 basketbolistiem iet spēlēt 3x3. Es tev saku, saprotiu, ka tur ir savādāka mentalitāte nekā lielajā basī. Bet tu saproti tikai vienu. Borēt to, ka kāds uzskata, ka 5x5 ir tas pats, kas 3x3. Bet vienīgais, kas tā uzskata, esi tu, jo tu vienīgais visu laiku piemini to, ka tie ir LBL2 kadri, kaut pārējiem ir vienalga, jo viņi nespēlē 5x5, lai kaut ko sasniegtu, bet spēlē 3x3, lai sasniegtu augstākās virsotnes. 5x5 viņi paspēlē, lai būtu sportiskatā formā un būtu tonusā/datavībā spēlēt 3x3 katru nedēļu kādā citā valstī, citā turnīrā.
Vakar taču iegāju apskatīties ASV spēlētāju profilus. Bijušie basketbolisti. Viens pat apostījis nba, pirms 2 gadiem beidzis karjeru, viens bijis g-līgā, vēl tur koledžnieks laikam. Tas viss ir tiešā sakarā ar basketbolu, tu runā tā, it kā kkāds pilnīgi cits sportaveids ar kuru no mazotnes nodarbojas, ka bezmaz lodes grūdēji tagad ies un kvalitatīvi spēlēs to 3x3, nevis tie paši (caurkritušie) basketbolisti.
Un ja cilvēks ir amatieris, iet uz citu darbu, tas taču vien pierāda, kāds viņš ir atlēts. Nevajag stāstīt, ka tiem čaļiem pēkšņi ir atklājušās kaut kādas superspējas, kas nevienam citam nav. Nē, vienkārši nevienam normālam basketbolistam pagaidām neinteresē tas 3x3, tāpēc arī viņi tur var izcelties.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-24 17:58, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Vakar taču iegāju apskatīties ASV spēlētāju profilus. Bijušie basketbolisti. Viens pat apostījis nba, pirms 2 gadiem beidzis karjeru, viens bijis g-līgā, vēl tur koledžnieks laikam. Tas viss ir tiešā sakarā ar basketbolu, tu runā tā, it kā kkāds pilnīgi cits sportaveids ar kuru no mazotnes nodarbojas, ka bezmaz lodes grūdēji tagad ies un kvalitatīvi spēlēs to 3x3, nevis tie paši (caurkritušie) basketbolisti.
Un ja cilvēks ir amatieris, iet uz citu darbu, tas taču vien pierāda, kāds viņš ir atlēts. Nevajag stāstīt, ka tiem čaļiem pēkšņi ir atklājušās kaut kādas superspējas, kas nevienam citam nav. Nē, vienkārši nevienam normālam basketbolistam pagaidām neinteresē tas 3x3, tāpēc arī viņi tur var izcelties.
Un nevienam basketbolistam arī neinteresēs, jo viņiem norisinās sezona vienlaicīgi ar turnīriem 3x3. 3x3 spēlēs citi džeki un 5x5 džeki nekad neies tur spēlēt, vienīgi tie, kas beiguši karjeras (ja tas nekļūs tomēr par pro sportu, bet visticamāk kļūs) vai arī tie, kas mērķtiecīgi trenēsies 3x3. Tagad tas ir amatieru sports, bet tas gūst milzīgu popularitāti un es saku, ar laiku tur tie, kas spēlē 5x5 izzudīs un paliks tikai tie, kas ir trrenējušies 3x3. Jo viņi vienkārši fiziski jau būs gatavi tam. Vienkārši mēģini saprast, tas ir pagaidām, ka tur ir daudz bijušie 5x5 spēlētāji, bet ar laiku viņi tur vairs nebūs un tur būs džeki, kas klasisko basi nekad nav spēlējuši.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-24 18:01, pirms 5 gadiem
Spec1aL rakstīja: 5x5 nekur... KAS TIEŠI TEV NEDALEC, labam 3x3 nenozīmē, ka ir jābūt labam 5x5.
3x3? 5x5 nav pieraduši pie tik fiziskas cīņas. 3x3 nav taktiku, un es nedomāju, ka 5x5 playeri tik ātri adoptētos tam ātrajam spēles stilam, kā spēlē 3x3, jo 3x3 principā ir skrien un met. Tur nav laika domāt, ko es tagad darīšu, tur ir tā, vai nu tu esi izcils 3pts metējs, vai arī tu esi ātrs vai arī tu tehnikā māki apmānīt. Protams, 5x5 spēlētāji ar laiku tam piešautos, bet no sākuma, viņi varētu pat neko neparādīt, jo viņi vienkārši nebūtu gatavi tiem ātrumiem un fiziskumam, kas ir uz 3x3 laukumiem.
Nepin te pieradumu iekšā, nospēlētu paris spēles un pierastu. Jautājums ir, kas tiem 3x3 čaļiem kā sportistiem būtu tāds, kas nav 5x5 čaļiem.
Labāki basketbola skili, labāk met, piespēlē? Diez vai.
Fiziski labāki, izturīgāki, atrāki? Protams, ka nē.
Būtu japiešaujas pie citiem noteikumiem un laukuma, bet dienas beigās basketbola skili un fiziskais tāpat noliktu visu savās vietās.

     [+] [-]

, 2019-06-24 18:08, pirms 5 gadiem
Spec1aL rakstīja: Un nevienam basketbolistam arī neinteresēs, jo viņiem norisinās sezona vienlaicīgi ar turnīriem 3x3. 3x3 spēlēs citi džeki un 5x5 džeki nekad neies tur spēlēt, vienīgi tie, kas beiguši karjeras (ja tas nekļūs tomēr par pro sportu, bet visticamāk kļūs) vai arī tie, kas mērķtiecīgi trenēsies 3x3. Tagad tas ir amatieru sports, bet tas gūst milzīgu popularitāti un es saku, ar laiku tur tie, kas spēlē 5x5 izzudīs un paliks tikai tie, kas ir trrenējušies 3x3. Jo viņi vienkārši fiziski jau būs gatavi tam. Vienkārši mēģini saprast, tas ir pagaidām, ka tur ir daudz bijušie 5x5 spēlētāji, bet ar laiku viņi tur vairs nebūs un tur būs džeki, kas klasisko basi nekad nav spēlējuši.

  +2 [+] [-]

, 2019-06-24 19:26, pirms 5 gadiem
Swordsman rakstīja: Nevarētu vai negribētu? Neredzu loģisku iemeslu, kāpēc lai sportists, kurš basī sasniedzis daudz vairāk, tātad kā sportists ir krietni spējīgāks (vai labāki basketbola skili vai fiziski spēcīgāks, izturīgāks, vai viss kopā), pēkšņi NEVARĒTU spēlēt šo paveidu tā, kā to dara amatieri, ja vien būtu vajadzība un par to maksātu. Protams, ka šobrīd nav nekādas intereses tur plēsties un grūstīties, lai saņemtu diplomu.
Nu sūdīgi, ka neredzi. Es ar pilnu nopietnību domāju, ka šie čaļi paceltu Porzinģi un Bertānus. 3x3 basim ir pilns ar specifikām - nav jāskrien laukumi, līdz ar to nav ātrie uzbrukumi, ejot uz grozu, tev jau jādomā par aizsardzību t.i. kur atrodas pretinieks, daudz dinamiskāks - un tā var minēt vēl un vēl. Kā piemēru varu minēt, ka pirms pāris gadiem, kad aktīvāk sanāca spēlēt getiņu bija viena vasara, kad, ja nemaldos komandā bija Zēbergs, jaunākais Šķēle, Rožlapa un vēl kaut kas pret kuriem pa vasaru 3 vai 4 reizes uzlaidām un visas pacēlām. 5x5 es domāju mums nekādu variantu nebūtu.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-24 19:56, pirms 5 gadiem
funkyz rakstīja: Nu sūdīgi, ka neredzi. Es ar pilnu nopietnību domāju, ka šie čaļi paceltu Porzinģi un Bertānus. 3x3 basim ir pilns ar specifikām - nav jāskrien laukumi, līdz ar to nav ātrie uzbrukumi, ejot uz grozu, tev jau jādomā par aizsardzību t.i. kur atrodas pretinieks, daudz dinamiskāks - un tā var minēt vēl un vēl. Kā piemēru varu minēt, ka pirms pāris gadiem, kad aktīvāk sanāca spēlēt getiņu bija viena vasara, kad, ja nemaldos komandā bija Zēbergs, jaunākais Šķēle, Rožlapa un vēl kaut kas pret kuriem pa vasaru 3 vai 4 reizes uzlaidām un visas pacēlām. 5x5 es domāju mums nekādu variantu nebūtu.
Ak paceltu Porziņģi un Bertānus. Arī tad, ja viņi spēlei pieietu nopietni, ja?
Nu tad jāsecina, ka šiem amatierčaļiem ir patiešām unikālas, pasaulē reti sastopamas superspējas. Nav jāskrien laukumi, nav ātro uzbrukumu- un šādas detaļas uzreiz rada tik fundamentālu atšķirību, ka profesionāls NBA atlēts nu nekādi nevarēs pielāgoties un viņus pacels čaļi, kas darba dienās pieved veikaliem preces vai flīzē vannasistabas.

     [+] [-]

, 2019-06-24 20:15, pirms 5 gadiem
Hokejs tāda parodija par bendiju vien ir, nevar pavilkt 11 pret 11 uz lielā laukuma, tapēc spēlē 6 uz lielā laukuma.

  -2 [+] [-]

, 2019-06-24 22:11, pirms 5 gadiem
Man liekas nav daudz profu, kuri vsp pat sāktu apsvērt 3x3 basi. Ne tur vēl popularitātes tādas, ne naudas, ne paša baša. Spēle ir atklāti agresīva un fiziska, sodus nesvilpj, tāpēc pelmeņi Krūmiņš ir Čavars ir labi spēlētāji - motors nekad neapstājas un fiziska spēle ir uz tu, kamēr pārējie 2 var arī kko iemest. Pareizi jau te saka, ka tādos apstākļos ne visi ir gatavi, ne spējīgi spēlēt, ne fiziski, ne mentāli.

Varbūt ar laiku tajā ienāks augstākas klases spēlētāji un tas sāks vairāk atgādināt klasisko 5x5 un nebūs tik haotisks, bet pagaidām diez vai nopietniem spēlētājiem tas ir tik simpātisks.

  +1 [+] [-]

, 2019-06-24 23:52, pirms 5 gadiem
šī ir izlase - tātad izlasē būtu jāspēlē labākajiem.

interesanti, vai ja kāds nopietnāks PRO basketbolists izdomātu kandidēt uz 3x3 izlasi - vai varētu reāli piedalīties un ieņemt kāda esošā džeka vietu?

  +1 [+] [-]

, 2019-06-25 07:27, pirms 5 gadiem
zigiss rakstīja: šī ir izlase - tātad izlasē būtu jāspēlē labākajiem.

interesanti, vai ja kāds nopietnāks PRO basketbolists izdomātu kandidēt uz 3x3 izlasi - vai varētu reāli piedalīties un ieņemt kāda esošā džeka vietu?
Ja tam profesionālim ir ~3-4 mēneši gatavoties 3x3, tad kāpēc nē.