Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Feisons uz "ViveMenorca"

Feisons uz "ViveMenorca"
Markuss Feisons
Foto: Romāns Kokšarovs

Spānijas basketbola klubs Menorkas "ViveMenorca" parakstījis līgumu ar amerikāņu uzbrucēju Markusu Feisonu, kurš šo sezonu sāka Turcijā. Pagājušosezon Feisons spēlēja Ukrainā.

30 gadus vecais Feisons tiek ņemts, lai aizpildītu robu uzbrucēja pozīcijā, jo savainojumu guvis viens no komandas uzbrukuma līderiem aizsargs/uzbrucējs Marino Bazdaričs. Pašreiz "ViveMenorca" sastāvā jau ir divi amerikāņi (Pūhs Džeters un Bads Īlijs), kas ir Spānijas ACB čempionāta limits. Tā kā Feisonam ir arī beļģu pase, viņa pievienošanās šim klubam tika akceptēta. Šo sezonu 196cm garais Feisons sāka turku klubā Stambulas "Besiktas", bet finansiālo problēmu dēļ to pameta. "ViveMenorca" sastāvā Feisons varētu debitēt svētdienas spēlē pret Barselonu.

Pagājušajā sezonā Markuss Feisons spēlēja Ukrainas klubā Kijevas "BC Kyiv". ULEB kausā viņam vidēji spēlē 9,3 punkti, 3,2 atlēkušās bumbas un 1,4 rezultatīvas piespēles, bet Ukrainas līgā vidēji 9,7 punkti. Vēl savas karjeras laikā Feisons spēlējis Vācijā, Spānijā un Beļģijā. Viņam ir arī Eirolīgas pieredze.

Interesanti, ka "ViveMenorca" sastāvā Feisons atkal spēlēs ar komandas biedru no pagājušās sezonas Kijevas klubā - saspēles vadītāju Pūhu Džeteru. Starp citu, Džeters nesen kā uzrakstījis bloga ierakstu draftexpress.com portālā, kur stāsta par dzīvi un spēlēšanu Menorkā. Blogu lasīt šeit.

Izmantotie resursi:
acb.com