Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Blūms un Valters šovakar sāks Spānijas "play-off"

Blūms un Valters šovakar sāks Spānijas "play-off"
Foto: acb.com

Latvijas basketbolisti Jānis Blūms un Kristaps Valters šovakar dosies laukumā, lai sāktu Spānijas ACB līgas "play-off" jeb izslēgšanas spēles. Ceturtdaļfināla sērijā Blūms un "Bilbao Basket" tiksies ar Valensijas "Power Electronics", bet Valters un Madrides "Fuenlabrada" spēlēs ar citu šīs pilsētas klubu "Real".

Vai Valteram izdosies pārsteigt Madridi?

Pirmais laukumā šovakar dosies Kristaps Valters, kura pārstāvētā "Fuenlabrada" pulksten 21:00 pēc Latvijas laika sāks spēli izbraukumā pret Madrides "Real" (video tiešraidi piedāvās ACB līgas mājaslapa). Regulārajā sezonā ar 34 spēlēs gūtām 26 uzvarām "Real" ierindojās otrajā vietā ACB līgā, kas pirmajās kārtās dos savas laukuma priekšrocības. Pirmo vietu ar 27 uzvarām ieguva Barselona, kas ceturtdien atklāja izslēgšanas mačus, pārspējot Malagas "Unicaja" ar 76:65.

Šīs sezonas laikā "Fuenlabrada" un "Real" divās tikšanās reizēs uzvarēja pa vienai reizei. Abās reizēs uzvarētājs noskaidrojās ļoti spraigās spēlēs - vispirms janvāra vidū "Real" pārspēja "Fuenlabrada" izbraukumā ar 76:75, bet otro reizi komandas tikās maija sākumā. Šoreiz atkal labāki bija viesi un uzvara "Fuenlabrada" kontā - 88:79. Labas spēles pret "Real" bijušas Valteram, kurš pirmajā reizē atzīmējās ar 13 punktiem, bet atbildes mačā 15 punkti un septiņas rezultatīvas piespēles.

Veiksmīgās spēles pret "Real" devušas pamatu "Fuenlabrada" basketbolistiem cerēt uz ko vairāk par vienkāršu uzspēlēšanu. To atzinis arī Kristaps Valters, kurš apmierināts ar gaidāmo dueli: "Tas bija tas, uz ko es gāju. Nezinu par pārējiem, bet "Real" ir pretinieks, ko es vēlējos ceturtdaļfinālā. No pirmā četrinieka tieši "Real", manuprāt, ir visparocīgākais pretinieks. Pirmkārt, nav jāceļo tālu. Otrkārt, uzskatu, ka šī nav neuzvarama komanda. Viņi nespēlē tik saliedēti, kā trīs pārējās spēcīgās komandas. Uzvarējām viņus otrajā aplī un man absolūti nav bail no viņiem. Domāju, ka viņi arī baidīsies no mums," tā nedēļas sākumā sarunā Sportacentrs.com atzina Latvijas basketbolists.

"Domāju, ka būs laba cīņa. Pirmā spēle būs izšķiroša - ja varam uzvarēt izbraukumā, varam uzvarēt arī visā sērijā. "Real" ir milzīga zāle, bet viņu fanus ar mūsējiem pat salīdzināt nevar. Domāju, ka uz pirmo spēli atbrauks arī kādi tūkstoš mūsu līdzjutēji, jo šis tomēr būs Madrides derbijs. Pie tam mūsu zālē jebkura komanda šosezon ir jutusies nekomfortabli. No 17 spēlēm mājās uzvarējām 15, pie tam tie divi zaudējumi tika piedzīvoti pēdējās minūtēs un pat sekundēs. Esam gatavi uztaisīt pārsteigumu Spānijā," atklāja Kristaps Valters.

Blūms pret Valensiju

Nedaudz vēlāk vakarā ap 21:30 spēli Valensijā sāks vietējais "Power Electronics" un "Bilbao Basket" (video tiešraide arī ACB mājaslapā), kura sastāvā ir Jānis Blūms. Regulāro sezonu "Power Electronics" noslēdza vienu vietu zem "Real", gūstot 24 uzvaras 34 spēlēs. Savukārt Bilbao basketbolisti spēja tikt pie 21 uzvaras, kas viņus ierindoja sestajā vietā. Par favorītiem pirms sērijas tiek uzskatīti "Power Electronics", bet Bilbao ir pietiekami labi veidota komanda, lai pretendētu uz panākumu šajā duelī.

Sezonu "Power Elecetronics" sāka nesteidzīgi un vietējā līgā pēc septiņām spēlēm bija gūta tikai viena uzvara (tobrīd trešā vieta no beigām līgā), kas noveda pie trenera maiņas. Valensijas klubs galvenā trenera amatā iecēla atzīto serbu treneri Svetislavu Pesiču, kura atnākšana nesa nekavējošo rezultātu - Eirolīgā šosezon tika sasniegts ceturtdaļfināls, bet Spānijā trešā vieta. Valensijas komanda pašreiz ir karsta un uz to norādīja arī Kristaps Valters: "Domāju, ka Valensija uz šo brīdi ir spēcīgākā komanda Spānijā un galvenie pretendenti uz čempiontitulu. Neviens negribēja spēlēt pret viņiem. Valensija ir ļoti atlētiska komanda ar ļoti labu aizsardzību, bet domāju, ka Bilbao arī ir, ko likt pretī. Mums pret "Valencia" būtu daudz mazāk izredžu, nekā Bilbao."

Bilbao sezonas otrajā spēlē savā laukumā ar 77:70 pieveica Valensiju, bet otrajā reizē izbraukumā "Power Electronics" ar Pesiču trenera amatā apspēlēja Blūma komandu - 68:54. Blūms pret Valensiju arī šosezon nav īpaši izcēlies - individuāli labāka bija otrā tikšanās reize, kurā viņam seši punkti un trīs rezultatīvas piespēles. Cerības uz labu Blūma spēli šodien vieš parādītais sniegums ACB līgas regulārās sezonas pēdējā spēlē, kurā viņam 17 punkti.

Vēl šovakar sāksies ceturtā ceturtdaļfinālu sērija starp pagājušās sezonas ACB līgas čempioniem Vitorijas "Caja Laboral" (23-11) un "Gran Canaria" (21-13). Šī spēle sāksies vienlaicīgi ar Blūma spēli. Visas ceturtdaļfinālu sērijas ritēs līdz divām uzvarām. Atbildes mači notiks attiecīgi sestdien (Barselona un "Unicaja"), kā arī dienu vēlāk.

Izmantotie resursi:
ACB

     [+] [-]

, 2011-05-20 17:27, pirms 13 gadiem
viss forši, vēl superīgāk būtu samest linkus ar iespējamo video

     [+] [-]

, 2011-05-20 17:29, pirms 13 gadiem
Real Madrid - Fuenlabrada

MyP2P.eu :: Liga ACB - Real Madrid vs....

Valencia - Bilbao Basket

MyP2P.eu :: Liga ACB - Valencia Basket Club vs....

     [+] [-]

, 2011-05-20 17:40, pirms 13 gadiem
Pāaaaaldies
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2011-05-20 21:47, pirms 13 gadiem
komentators ka vienmer...tre-tre-tre-tripleeeeeeeeeeeeeee)))