Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Skandalozais NBA tiesnesis Donagijs uzvar 1,3 miljonu dolāru lietu

Austris Pāvuliņš
Austris Pāvuliņš

Skandalozais NBA tiesnesis Donagijs uzvar 1,3 miljonu dolāru lietu
Tims Donagijs

Pēc pieciem neveiksmīgiem dzīves gadiem, kuros Donagijs saskārās ar izslēgšanu no NBA tiesnešu vidus, totalizatora skandāliem par likmju veikšanu uz basketbola spēlēm, kā arī pēc vairāku nedēļu pavadīšanas nebrīvē, šķiet, beidzot veiksme uzsmaidījusi arī viņam.

Tims Donagijs iepriekšējā piektdienā kā kompensāciju ieguvis 1,3 miljonus ASV dolārus, iepriekš ierosinātajā civilprasībā pret Šaunu Verčeri un viņas jau darbību pastāvēt beigušās kompāniju ‘’VTi Group’’, kura publicējusi plašo sabiedrības rezonansi guvušo Donagija grāmatu par NBA un līgas tiesnešiem.

Tiesas process kļuva par diezgan nejaukām debatēm starp Donagiju un Verčeri. Viņa esot izsaukusi policiju, sakot, ka Donagijs esot draudējis viņai un grāmatas izdevējiem. Donagijs nav palicis parādā un sacījis, ka Verčere un viņas kompānija esot viņam laupījusi vairāk kā 250 tūkstošu ASV dolāru lielu peļņu.

‘’Šī dāma lika manai dzīvei pārvērsties ellē, un vienkārši izvazāja manu vārdu presē stāstot nepatiesus stāstus par mani,’’ svētdienā pēc tiesas prāvas teica Donagijs. ‘’Es zināju, ka mans laiks pienāks. Un tas pienāca piektdien.’’

Donagija advokāts Nikolass Mūnijs sacīja, ka tiesas zvērinātie lēmuši viņa klientam par labu pilnīgi visās izvirzītajās apsūdzībās, ieskaitot noslēgtā līguma pārkāpšanu, zādzībā, kā arī cieņas aizskaršanā. Floridas štata likumdošana šādā gadījumā paredz sodu pat līdz 1,65 miljoniem ASV dolāru, kā arī Verčerei ir jāsedz Donagija tiesas izdevumi.

‘’ Kad Tims kļuva par Verčeres klientu, firmas pelņa tūlītēji sāka augt un iegūtā nauda uzreiz tika lietota biznesa vadīšanai,’’ Mūnijs izteicies par ‘’VTi’’.

Tikmēr, Verčere, kura šobrīd vada pati savu sarunu šovu, presē izteikusies, ka iesniegs apelāciju.

Neatkarīgi no apelācijas iznākuma, nav zināms vai Verčerei ir nauda ko maksāt. Donagijam, kurš šobrīd NBA ir parādā 100 tūkstošus dolāru, nauda ir diezgan nepieciešama. Šobrīd Donagijs pelna naudu ar to pašu ar ko iekūlās nepatikšanās vēl savas tieneša karjeras laikā, prognozējot basketbola spēļu rezultātus.

Izmantotie resursi: Tim Donaghy wins $1.3 million civil suit -...