Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolistes zaudē pirmajās divās Pasaules kausa spēlēs

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas 3x3 basketbolistes zaudē pirmajās divās Pasaules kausa spēlēs
Latvijas 3x3 basketbola izlases lidmašīnā satiek premjeru Krišjāni Kariņu. Foto no Kristapa Saulīša Facebook profila

Latvijas 3x3 sieviešu basketbola izlase otrdien Amsterdamā pirmajā Pasaules kausa turnīra spēlē ar rezultātu 9:15 kapitulēja Ungārijai. Lielāko daļu mača Latvijai bija vairāk piezīmju nekā punktu. Savukārt otrajā duelī ar 12:18 tika zaudēts arī Ķīnai.

Cīņa pret 2016. gada Eiropas kausa ieguvēju sākās ļoti mazrezultatīvi un pēc trim spēlētām minūtēm rezultāts bija 2:2, Latvijai abus punktus gūstot Ievai Kūlītei, turklāt ceturtajā minūtē vienība tika jau pie sestās piezīmes, bet brīdi vēlāk arī nokļuva iedzinējos ar 2:7, šādam rezultātam esot arī spēles vidū. Ilgo Latvijas klusuma periodu pārtrauca Kūlīte, bet tas neko daudz nemainīja. Latvija bija sasniegusi piezīmju normu un nu jau Ungārija varēja atrauties ar brīvmetieniem. Neliela intriga atgriezās trīs minūtes pirms beigām, kad Liene Stalidzāne, kura mača pirmajā minūtē izmežģīja potīti un pēc tam vairākas minūtes nespēlēja, ar tālmetienu samazināja deficītu līdz 5:8, tomēr uzreiz pēc tam pretinieces strauji atrāvās un Latvija cieta sagrāvi ar 9:15.

Ja pirmajā spēlē, lai gūtu trīs puktus, Latvijai vajadzēja vairāk nekā pusi spēles, pāris stundas vēlāk notikušajā otrajā mačā pret Ķīnu tas prasīja pusotru minūti, cīņai iesākoties daudz rezultatīvāk. Vairāk nekā viena punktu pārsvaru kāda no komandām ieguva ceturtajā minūtē, kad pēc diviem soda metienim latvietes iekļuva iedzinējos ar 4:7. Spēles vidū Eglītes tālmetiens panāca izlīdzinājumu 8:8, bet pēc brīža "TTT Rīga" spēlētāja arī izvirzīja Latviju vadībā, tomēr uzreiz pēc tam vairāku punktu izrāvienu atkal veica ķīnietes. 50 sekundes līdz mača beigām latvietes pietuvojās līdz vien 12:13, tomēr neko vairāk paveikt neizdevās un komanda cieta otro zaudējumu.

Latvijas sieviešu izlasē, kas turnīrā izlikta ar 15. numuru, spēlē Baiba Eglīte, Ieva Kūlīte, Kristīna Petermane un Liene Stalidzāne. Noslēdzošos divus apakšgrupas mačus komanda aizvadīs ceturtdien, kad spēkosies ar Turkmenistānu un Nīderlandi.

Līdz ar to pēc divām kārtām apakšgrupā pa divām uzvarām ir Ķīnai un Nīderlandei, vienā mačā uzvarējušas Ungārijas sportistes, bet pa divām neveiksmēm ir Turkmenistānai un Latvijai.

Pirmajā posmā 20 komandas sadalītas četros piecniekos. Pa divām labākajām katras grupas komandām iekļūs ceturtdaļfinālā, kas paredzēts sestdien, 22. jūnijā. Pusfināla un fināla spēles notiks 23. jūnijā. Trīs pirmo vietu ieguvēji garantēs tiesības nākamgad piedalīties olimpiskajā kvalifikācijas turnīrā.

Pasaules kausa izcīņas turnīri notiek kopš 2012.gada. Ja vīriešu izlase šogad turnīrā piedalīsies trešo reizi, Latvijas dāmas piedzīvo debiju.

  -1 [+] [-]

, 2019-06-18 18:35, pirms 5 gadiem
Vispār šīs raksts ir diezgan briesmīgs! Pirmkārt, šodien vēlāk jāspēlē ar Ķīnu nevis Čehiju kā te rakstīts. Otrkārt, rodas iespaids, ka autors vispār nav skatījies spēli vai arī to darījis ļoti pavirši, jo citādi viņam obligāti bija jāuzraksta, ka Liene Stalidzāne vienā no pirmajiem uzbrukumiem izmežģīja potīti, pēc kam 5 minūtes bija malā, kamēr viņai pārsēja kāju. Pārējas meitenes spēlējot bez maiņām ilgi turēja līdzsvaru, tomēr uz noguruma fona parādījās kļūdas un ungārietes dabūja atrāvienu 2-7. Lienei atgriežoties laukumā spēle bija līdzīgāka, tomēr mūsu meitenes klāt vairs netika. Diezgan daudz kļūdas Baibai un Kristīnei. Varbūt uz minētā noguruma fona. Baiba vairākas reizes labās situācijās visai neprecīzi centās iespēlēt Ievai tā it kā abas nebūtu kopā spēlējušas TTT komandā. Kopumā potenciāls šajā spēle palika neizmantots. Cerams, meitenes būs tikušas galā ar stresu un turpmāk būs labāk.

     [+] [-]

, 2019-06-18 18:53, pirms 5 gadiem
Paldies, ka informāciju palabojāt!

     [+] [-]

, 2019-06-18 19:16, pirms 5 gadiem
Puiši vinnēja 14-11 Japānu

     [+] [-]

, 2019-06-18 21:56, pirms 5 gadiem
KRASAVA !!!

Tas, ka Eglite tur spele delj bralja, viss skaidrs, saprotu, bet kada sakara tur tagad treneris ir Eglitei draugs, kuram no basketbola saprasanas ir mazak kaa futbola izlases galvenajam trenerim !!! Un beigas izlase vienigaa normala speletaja ir Kulite
😄😄... ticu, ka vinja pilda ari trenera pienakumus, jo tas amplis tpt neko nerubi

     [+] [-]

, 2019-06-18 22:52, pirms 5 gadiem
Izskatās, ka pietrūcis laika sagatavoties turnīram! Vienīgās kombinācijas tiek veidotas starp Baibu un Ievu, kur pa daļai tās jau ir sagataves no kluba. Lai gan arī šī saspēle biežāk nevedās kā vedās, atceros tikai kādas divas vai trīs labas izspēles. Kristīne un Liene pagaidām darbojas pārsvarā pārāk individuāli, bumba tiek izspēlēta pēc principa "kā sanāks", bet individuālās darbības ne vienmēr ved pie rezultāta. Turnīra situācija pēc pirmās dienas ir tāda, ka tikt uz Olimpisko kvalifikācijas turnīru izskatās visai nereāli. Jāuzvar atlikušās divas spēles un jācer uz Nīderlandes zaudējumu Ķīnai. Ungārija noteikti uzvarēs Turkmenistānu. Ja viņas vēl uzvar Ķīnu, tas mums un holandietēm būtu pa divām uzvarām un labāka savstarpējā bilance. Ja turpretī ungārietes zaudē ķīnietēm, tad trim komandām būs vienāda bilance un būs jāskaita punktu starpība savstarpējās spēlēs. Bet šobrīd tā nav pārāk laba, jo mums tur jau ir diezgan lieli mīnusi.