Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas Universitātes basketbolisti izcīna trešo vietu ISBL

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas Universitātes basketbolisti izcīna trešo vietu ISBL
Armands Ošiņš
Foto: isbl-basket.com

Cīņas Starptautiskajā Studentu Basketbola līgā (ISBL) noslēgusi Latvijas Universitātes komanda. LU basketbolisti spēlē par trešo vietu ar rezultātu 69:47 uzveica Kazaņas Valsts tehniskās universitātes komandu, tiekot pie bronzas godalgām.

Pēc uzvaras ceturtdaļfinālā pār Krievijas Juridisko akadēmiju (87:53) LU pusfinālā mērojās spēkiem ar Belgradas Universitātes komandu. Spēles laikā atrodoties iedzinējos, LU prata atgūties un gandrīz izraut neizšķirtu, bet tomēr atzina pretinieku pārākumu ar 64:66.

Cīņā par trešo vietu pretī stājās turnīra rīkotāja, Kazaņas Valsts tehniskā universitāte. Spēles pirmās 4 minūtes aizritēja līdzīgā cīņā (6:5), taču tam sekoja teju katra metiena realizācija LU izpildījumā, kas tuvāko minūšu laikā ļāva izvirzīties vadībā 15:10. Regulārās pretinieku kļūdas deva jaunas uzbrukumu iespējas LU komandai, līdz ar ko ceturtdaļa tika noslēgta ar pārliecinošu vadību 22:12.

Otro ceturtdaļu mājinieki iesāka ar trīs punktiem, taču ātri vien 10 punktu pārsvaru atjaunoja Aizpurs un jau sekojošajā pretuzbrukumā vēl par diviem punktiem vairāk guva Armands Ošiņš. Kopumā otrā ceturtdaļa aizritēja ar salīdzinoši lielāku Kazaņas studentu apņēmību, taču tas neliedza mūsējiem palielināt pārsvaru – pārtraukumā +15 (29:24).

Apņēmīgi mājinieki sāka 3.ceturtaļu – ātri gūti punkti veicināja rezultāta starpības sarukšanu līdz 10 punktu robežai un ceturtdaļas vidū pat līdz astoņiem, ko Kazaņas studentiem veiksmīgi arī izdevās noturēt līdz ceturtdaļas beigām, līdz ar to mača likteņa izšķiršanu atstājot uz noslēdzošajām 10 minūtēm.

Intriga gan tika dzēsta jau ceturtās ceturtdaļas pirmajā pusē – LU kļuva par krieviem neapturamu ātrgaitas vilcienu, kad triju minūšu laikā, pateicoties diviem Bikšes, četriem Ošiņa un pieciem Lūša punktiem pēc kārtas, rezultāta starpība palielinājās līdz komfortablam +19. Divi sekojoši mājinieku uzbrukumi bija precīzi, taču, kā izrādījās mirkli vēlāk, daļēji atkārtojās vakardienas spēles scenārijs – Latvijas Universitātes aizsardzība neļāva pretiniekam gūt nevienu punktu pēdējo 5 minūšu laikā, līdz ar to noformējot veiksmīgu noslēgumu šī gada Starptautiskajā Studentu Basketbola līgā, LU studentiem esot pārākiem ar 69:47 un izcīnot bronzas godalgas.

Šajā spēlē rezultatīvākais ar 13 punktiem bija Armands Ošiņš, vēl 12 pievienojot Artūram Lūsim, bet Mārtiņa Darģa kontā 10 punkti.

Izmantotie resursi:
Basketbola komanda LATVIJAS UNIVERSITĀTE -...

     [+] [-]

, 2014-04-18 16:29, pirms 10 gadiem
Malači,krieveļus nolauza!