Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Lasmanis: "3x3 Eiropas kausa finālā nedaudz nepaveicās"

Ints Megnis
Ints Megnis

Lasmanis: "3x3 Eiropas kausa finālā nedaudz nepaveicās"
Kārlis Pauls Lasmanis Eiropas kausa finālspēlē. Foto: FIBA

Latvijas 3x3 basketbola izlasei Eiropas kausa finālmačā nedaudz nepaveicās, jo izšķirošajos brīžos neiekrita divi brīvi metieni, uzskata komandas spēlētājs Kārlis Pauls Lasmanis.

Pērn Latvijas izlase, kas tobrīd starptautiski bija nepazīstama, sensacionāli triumfēja sacensībās. Finālu izdevās sasniegt arī šogad, tā ievadā svētdien pret spēcīgo Serbiju nokļūstot iedzinējos ar 2:8. Turpinājumā spēle izlīdzinājās un tika zaudēts līdzvērtīgā duelī vien ar 18:19.

"Ir gan prieks par Eiropas sudrabu, gan arī rūgtumiņš, jo maz pietrūka līdz zeltam. Divi brīvi metieni neiekrita. Drusku nepaveicās," pēc sacensībām izteicās Lasmanis. "Pusfinālā ar slovēņiem arī beigās, kad viņi mūs panāca, nešaubījāmies par uzvaru. Bija pārliecība, bija arī iespēja fiziski viņus nospiest. Finālmača sākumā serbi mazliet pārseidza ar presingu, ko viņi parasti no pirmās minūtes neizmantoja. Tomēr necik tālu viņi netika. Kad sajutām savu spēli, ieguvām iniciatīvu un arī iespējas uzvarēt. Šoreiz neizdevās, bet arī 2. vieta Eiropā nav peļama."

Sezona bijusi ļoti gara, latviešiem triumfējot piecos "Challenger" kategorijas turnīros. Tagad vēl atlikuši divi "Masters" turnīri un Pasaules kausa fināls.

"Sezona vēl turpinās. Esam iegājuši spēļu ritmā – daudzas lietas jau notiek tādā kā autopilotā," saka Lasmanis. "Varbūt emocijas nav gluži tik svaigas, kā sezonas sākumā, bet cīnāmies ar tādu pat atdevi. Centīsimies turpināt tādā pašā garā – līdz Pasaules tūres finālposmam.”

Izmantotie resursi:
3x3 Eiropas kauss: Latvijai Eiropas...