Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Pressball" galvenais redaktors: "Baltkrieviju pārklājis necilvēcīgas cietsirdības vilnis"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Pressball" galvenais redaktors: "Baltkrieviju pārklājis necilvēcīgas cietsirdības vilnis"
Foto: tut.by

Baltkrievijas lielākā sporta laikraksta "Pressball" galvenais redaktors Dmitrijs Gerčikovs ceturtdien, 13. augustā, publicēja emocionālu vēstuli, aicinot varas iestādēm pārtraukt pilsoņu vardarbīgu apspiešanu. Sportacentrs.com pārpublicē uzrunu pilnā apjomā.

Jebkurš sporta pasākums – tie ir svētki, kuri var izglābt cilvēkus pat pašās tumšākajās stundās. Izglābt no rūgtuma, bezizejas un skumjām. Brīži, kad spēlētāji iznāk laukumā vai sportisti nostājas uz starta līnijas, nosacīti atver durvis uz paralēlu realitāti. Tādu, kur visi apkārt ir draugi un domubiedri. Bet cerība uz pašmāju audzēkņu panākumu pāraug ticībā un cerībā, kura liek dvēselē lidot taureņiem.

Sporta žurnālists līdzinās apustulim Pēterim, kuram pieder atslēgas uz debesu vārtiem. Un katru reizi, kad līdzjutēju dvēseles tiecas iekļūt labsirdības un gaismas pasaulē, vārti atveras. Ar balss palīdzību aplādē, burtiem tekstā vai portālā publicētām fotogrāfijām viņš kopā ar pūli dodas brīnumainā pasaulē. Un noslēpumainā ceļojuma laikā pievērš visu ceļotāju uzmanību īpašajiem skatu punktiem.

Taču šodien balsis pieklusušas. Pazudusi vēlme klabināt klaviatūru. Vājuma un bezpalīdzības radītais asaru priekškars aizklājis acis tā, ka nav redzami pat lielākie monitori. Un viss tāpēc, ka Baltkrieviju pārklājis neattaisnojamas, necilvēcīgas cietsirdības vilnis. Viņš nepazīst robežu, nenošķir upurus pēc vecuma, nodarbošanās vai profesijas. Viņš ignorē visas pieņemamās normas, kuras nosaka cilvēku attiecības. No tā cieš mūšu kolēģi, sporta sabiedrības pārstāvji (tai skaitā slavenības), “Pressball” lasītāji, mūsu radinieki un draugi...

Šo sāpi nevar mazināt, atturoties no spīdzināšanām un vārdiska pazemojuma, kā arī aizliedzot fizisku vardarbību pret tiem, kuri mierīgi stāv abās prospektu pusēs, provinces pilsētu ielās vai lauku ceļos. Tāpēc, būdams “Pressball” galvenais redaktors aicinu visu līdzstrādnieku – bijušo vai pašreizējo – vārdā pilnībā pārtraukt agresiju pret vienkāršajiem cilvēkiem.

Es zinu, ka mūs lasa arī cilvēki formās ar zvaigznēm uzplečos, kuri dod stingrus rīkojumus, un tie jaunie cilvēki, kuri tikko iepazinušies ar militāro dzīvi. Apstājies, lūdzu! Uz zemes nav nekā dārgāka par cilvēka dzīvību un veselību. Īpaši mūsu tautieši – baltkrievi, kuri uzticīgi ne tikai savai Dzimtenei, bet arī pasaulei.

Šo avīzes numuru mēs veidojām ar milzīgu smagumu dvēselē. Un bija brīži, kad nolemtības un bezcerības sajūta piespieda apstāties, padomāt par tukšiem laukumiem tekstu vietā. Taču žurnālista sirdsapziņa joprojām prasīja saņemties un izpildīt profesionālo pienākumu – kā to darīja visi preses spēlētāji 30 gadu garumā. Ceru, ka no šī brīža, cilvēki, kuriem jāaizstāv pilsoņus un viņu pasauli, turpinās rīkoties apzinīgi un ar profesionālu lepnumu.

Jo citādi vārdu “svētki” mēs neatcerēsimies vēl ilgi – neatkarīgi no sporta pasaulē notiekošā.”

     [+] [-]

, 2020-08-14 09:28, pirms 4 gadiem
Vēstuli vajadzēja adresēt batjkam. Miliči dara ko viņiem pavēl