Layout: current: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayoutLoad (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Ķīnas līgas vadītājam samazina algu par 35%, sezonu varētu atsākt tikai jūlijā

Andrejs Siliņš

Ķīnas līgas vadītājam samazina algu par 35%, sezonu varētu atsākt tikai jūlijā
Foto: supchina.com

Par spīti koronavīrusa pandēmijas labākiem kontrolēšanas mehānismiem valstī Ķīnas basketbola asociācija (CBA) plāno aizkavēt sezonas atsākšanos vismaz līdz 1. jūlijam, bet organizācijas vadībā esošo darbinieku atalgojums tiks samazināts pat līdz 35%.

Lai gan martā CBA izsūtīja informāciju klubiem, ka drīzumā sezona varētu atsākties un tāpēc ārzemju spēlētājiem jāatgriežas Ķīnā, pēdējā mēneša laikā notikušais tomēr licis mainīt plānus. Lai arī Ķīnā kopumā situācija joprojām ir dramatiska, tā zināmā mērā tiek labāk kontrolēta. Worldometers.info sniegtā informācija liecina, ka šobrīd aktīvi ir 82 249 inficēšanās gadījumi, kas ir septītais rādītājs starp visām pasaules valstīm. Aizvadītajā diennaktī konstatēti 89 jauni gadījumi, kas uz iepriekšējā fona ir niecīgs skaits.

Vīrusa uzliesmojuma dēļ līga pārtrauca sezonu jau 1. februārī, kad bija aizvadītas 30 no 38 regulārā turnīra spēlēm. Sākotnēji aprīlī ieplānotā sezonas atsākšana tagad atlikta vismaz līdz jūlija sākumam. Viens no klubiem ļāvis spēlētājiem doties mājup un paziņojis, ka sagaida tos atgriežamies maija vidū, lai sagatavotos sezonas atsākšanas brīdim.

Tikmēr CBA vadība publiskojusi, ka nolemts samazināt atalgojumu organizācijas darbiniekiem. Līgas vadītājs Vangs Davei turpmāk saņemšot par 35% mazāku atalgojumu nekā līdz šim, Savukārt citiem darbiniekiem jārēķinās ar algas samazinājumu 15-30% robežās.

Sezonas pārtraukšanas brīdī līgas kopvērtējuma vadībā ar 28 uzvarām 30 mačos bija pagājušās sezonas čempione "Southern Tigers", kur par trenera asistentu strādā Latvijas speciālists Igors Miglinieks. Komandu pārstāv bijušie NBA un Eirolīgas spēlētāji Māršons Brukss un Sonijs Vīmss, kā arī slavenais ķīniešu spēka uzbrucējs Ji Jianlians, kurš savulaik bija sestā izvēle draftā un arī uzspēlējis NBA.

Izmantotie resursi:
China.org.cn - China news, business, travel...