Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Sezona ar jaunu nosaukumu un jauniem mērķiem

Aigars Prūsis
Aigars Prūsis @Prusis

Sezona ar jaunu nosaukumu un jauniem mērķiem
Foto: Mārtiņš Sīlis

Svētdien, 13. oktobrī, Liepājas Olimpiskajā centrā tiks aizvadīta pirmā šīs sezonas Latvijas – Igaunijas sieviešu apvienotās Nordea basketbola līgas spēle, kurā Liepājas komanda ar savu jauno nosaukumu „Vega 1/Liepāja” uzņems Igaunijas pārstāves „Tallinas Universitāti”. Mača sākums pulksten 12:00.

Šogad Latvijas – Igaunijas sieviešu apvienotā basketbola līga ir tikusi pie jauna nosaukuma – Nordea Basketbola līga. Turklāt, jauns nosaukums ir ne tikai basketbola līgai, bet arī Liepājas komandai, kura šajā sezonā būs pazīstama zem nosaukuma „Vega 1/Liepāja”.

Komandas šīs sezonas mērķi ir izcīnīt godalgotas vietas Latvijas čempionātā un veiksmes iznākuma gadījumā pacīnīties arī par vietu finālā. Savukārt Nordea basketbola līgas ietvaros liepājnieces centīsies izdarīt to, ko neizdevās paveikt iepriekšējā sezonā – iekļūt labāko četru komandu skaitā, lai turpinātu cīņas par medaļām.

Komandu arī šajā sezonā vadīs pazīstamais liepājnieku treneris Armands Misus un komandas sastāvā pēc gada pārtraukuma atkal būs iespējams redzēt tādas basketbolistes kā Rendija Misus un Zane Lībeka, turklāt pēc vairāku gadu prombūtnes Latvijā ir atgriezusies Laura Pelše. Nav arī izslēgts, ka sezonas laikā komandai varētu pieslēgties Latvijas izlases spēlētāja Sabīne Niedola, kura šobrīd cītīgi strādā pie ceļgala traumas izārstēšanas fiziskā sagatavotības trenera Reiņa Rozīša vadībā.

To, vai Armanda Misus vadītās Liepājas basketbolistes šo sezonu iesāks ar uzvaru varēsim pārliecināties svētdienas pēcpusdienā pulksten 12:00. Abām komandām šī būs pirmā šīs sezonas oficiālā spēle, līdz ar to, prognozēt šī mača favorītus būtu pāragri. Tie, kas maču nevarēs vērot klātienē, būs iespējams to izdarīt sportacentrs.com piedāvātajā tiešraidē. Ieeja skatītājiem ir bezmaksas!

„Vega 1/Liepāja” spēļu kalendārs oktobra mēnesī:

13.oktobris Liepāja „Vega 1/Liepāja” – Tallinas Universitāte” 12:00
16.oktobris Liepāja „Vega 1/Liepāja” – „Latvijas Universitāte” 18:30
19.oktobris Rīga, OSC „TTT Rīga” – „Vega 1/Liepāja” 14:00
26.oktobris Liepāja „Vega 1/Liepāja” – SK „Cēsis” 14:00

„Vega 1/Liepāja” komandas sastāvs:

Kristīna Cirša, Alise Strausa, Agija Kruga, Sabīne Niedola, Laura Pelše, Līva Laima Kazāka, Rendija Misus, Zaiga Būmeistare, Zane Lībeka, Janina Nikitina, Alexandra Stelfox.

Galvenais treneris: Armands Misus.
Mārtiņš Kozlovskis
LOC sporta projektu vadītājs