Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Arī Kuksika komandas biedrs tēmē uz NBA

Arī Kuksika komandas biedrs tēmē uz NBA
Rihards Kuksiks
Foto: The Arizona Republic

Latvijas basketbolista Riharda Kuksika komandas biedrs Arizonas Štata universitātes "Sun Devils" aizsargs Tajs Ebots pāris mēnešus pirms sezonas sākuma atklājis kā gatavojies starpsezonā, lai varētu pretendēt uz iekļūšanu NBA.

Tāpat kā Rihardam Kuksikam, arī Tajam Ebotam gaidāmā sezona būs noslēdzošā koledžu basketbolā. Abi aizvadītājā sezonā bija "Sun Devils" rezultatīvākie spēlētāji attiecīgi ar vidēji gūtiem 12,1 un 12 punktiem. Kuksikam un Ebotam ir vēl kas kopīgs - abi vēlas turpināt savu karjeru pēc koledžas pasaules spēcīgākajā basketbola līgā - NBA. Kuksiks jau ielicis labus pamatus veiksmīgai sezonai, šovasar būdams Latvijas izlases rezultatīvākais spēlētājs. Savukārt Ebots tam, lai varētu piepildīt savu sapni, ieguldījis ievērojamu darbu sevis pilnveidošanā. Tas izpaudās ar diviem trijiem treniņiem dienā, kuros ietilpa darbs pie fiziskās sagatavotības, metiena uzlabošanas un, protams, uzspēlēšana pieci pret pieciem. Bez tā visa bija arī video skatīšanās un Ebots analizēja labāko spēlētāju darbības.

Arizonas Štata universitāte ir iekļauta "Pac-10" konferencē, no kurienes regulāri nāk topošie NBA spēlētāji. Tāpēc īpašu uzmanību Ebots pievērsa NBA Vasaras līgai. Kā piemēru viņš minēja Dalasas "Mavericks" izvēlēto aizsargu Dominiku Džounsu. "Salīdzināju sevi ar spēlētājiem, kas bija tur. Spēlētājs kā Dominiks Džounss no Dienvidfloridas. Viņš ir patiešām eksplozīvs un atlētisks. Skatos uz viņu un atlētiskajā ziņā viņš ir nedaudz labāks. Bet vai viņš var mest no distances? Tā es veicu salīdzināšanu. Metiens ir liels pluss, īpaši manai pozīcijai un izmēriem," tā Ebots, kurš ir viens no vadošajiem trīspunktu metienu izpildītājiem savā konferencē.

Rihards Kuksiks šīs vasaras sākumā norādīja, ka liela nozīme tam, lai būtu iespēja tikt pamanītam, ir komandas panākumi. Līdzīgi domā arī Ebots, kurš uzsvēra uzvaru nozīmi. Vai viņš domā būt komandas galvenā opcija uzbrukumā? "Nē. Ja vajag, varu tāds būt, bet neuzstādīšu prasību pēc desmit ātriem metieniem, jo mums ir daudzi trumpji. Riks (Rihards Kuksiks) atgriežas un zinu, ka Džameils (Makmilans) kārtīgi strādājis."

Līdz sezonas sākumam Arizonas Štata universitātei vēl jāpagaida nedaudz vairāk kā divi mēneši, jo pirmā spēle paredzēta 16. novembrī, kad paredzēta izbraukuma spēle pret New Mexico universitāti. Pirmā mājas spēle gaidāma 20. novembrī pret UAB.

Izmantotie resursi:
A conversation with ASU basketball player Ty...

Slēpts komentārs: BELTHAZOR

  +8 [+] [-]

, 2010-09-10 12:44, pirms 14 gadiem
Ebots ir labs spēlētājs un domāju, ka viņam ir visas izredzes spēlēt NBA, bet kas, tomēr arī mūsu Kuksiks ir labs spēlētājs. Saprotu to, ka Kuksiks bija Latvijas izlases līderis šī gada EČ kvalifikācijā, bet secinājums ir tāds, ka vienam spēlētājam ir grūti pavilkt izlasi. Uzskatu, ka Kuksiks pēc nākamā gada varētu kļūt par trešo latvieti, kurš varētu spēlēt NBA.

  +3 [+] [-]

, 2010-09-10 13:25, pirms 14 gadiem
No offense, Kuksiks bus labs speletajs, bet fiziskie dotumi tomēr neatļaus viņam spēlēt NBA, ja nu tas tomer izdosies, tad visdrizāk ka bus japavada uz bankas! Protams veiksmi viņam un lai viss izdodas!
NBA tomer ir tā fizuha ļoti svarīga, un cik tu esi atlētisks un ko no tevis var izspiest, jo esi atlētiskāks jo potenciāli labāks spēlētājs, Kuksiks drizāk ir snaiperis, bet NBA ir vajadzīgi atlētiskāki snaiperi.

Kaut gan no otras puses labi spēlējot koledžā ir vieglāk iekļūt NBA, nekā ja tu esi labāks speletajs un kapa eiropā... Amerikā vismaz tevi pazīst un vieglāk kaut kur iebīdīt. Mana progrnoze ka Kuksiks speles kādā labā eiropas komandā

  +2 [+] [-]

, 2010-09-10 13:39, pirms 14 gadiem
Q rakstīja: No offense, Kuksiks bus labs speletajs, bet fiziskie dotumi tomēr neatļaus viņam spēlēt NBA, ja nu tas tomer izdosies, tad visdrizāk ka bus japavada uz bankas! Protams veiksmi viņam un lai viss izdodas!
NBA tomer ir tā fizuha ļoti svarīga, un cik tu esi atlētisks un ko no tevis var izspiest, jo esi atlētiskāks jo potenciāli labāks spēlētājs, Kuksiks drizāk ir snaiperis, bet NBA ir vajadzīgi atlētiskāki snaiperi.

Kaut gan no otras puses labi spēlējot koledžā ir vieglāk iekļūt NBA, nekā ja tu esi labāks speletajs un kapa eiropā... Amerikā vismaz tevi pazīst un vieglāk kaut kur iebīdīt. Mana progrnoze ka Kuksiks speles kādā labā eiropas komandā
atbilde par tādiem spēlētājiem, kuriem nav fizisku dotumu kā pārējiem, bet viņi ir tā saucamie ROLE PLAYERS katrā komandā - J.J.Reddick, Kirck Hinrich, Kyle Korver, Mike Miller... Šie spēlētāji neizceļas ar baigo fizuhu, bet ir vieni no līgas labākajiem snaiperiem... viņi nav superzvaigznes, bet svarīgu lomu komandā viņi ieņem... Domāju, ka Kuksiku draftēs vismaz otrajā kārtā...

  +1 [+] [-]

, 2010-09-10 17:00, pirms 14 gadiem
bandzja rakstīja: atbilde par tādiem spēlētājiem, kuriem nav fizisku dotumu kā pārējiem, bet viņi ir tā saucamie ROLE PLAYERS katrā komandā - J.J.Reddick, Kirck Hinrich, Kyle Korver, Mike Miller... Šie spēlētāji neizceļas ar baigo fizuhu, bet ir vieni no līgas labākajiem snaiperiem... viņi nav superzvaigznes, bet svarīgu lomu komandā viņi ieņem... Domāju, ka Kuksiku draftēs vismaz otrajā kārtā...
Es tev piekrītu, ka ir arī ROLE playeri, bet tevis minētie snaiperi tomer ir apvelitīti ar diezgan labu fizisko un labiem augumiem, noteikti fiziskā ziņā pa galvas tiesu pārāku nekā Kuksiks. Nu otrā kārta varbtu varetu arī but reala, bet vai nodraftēs....?!? Otrs tomēr svarīgais faktors NBA ir defense! Kuksiks nav slitks defense speletajs, bet vai NBA limenī?