Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Khimki" sarūgtina Butautu, "Azovmash" pieveic "Kalev"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

"Khimki" sarūgtina Butautu, "Azovmash" pieveic "Kalev"
"Khimki" pakāpušies uz otro vietu A grupā un gatavojas braucienam uz Rīgu
Foto: AFP/Scanpix

Uzvaras VTB bankas Vienotajā līgā sestdien izcīnīja Maskavas apgabala "Khimki" un Mariupoles "Azovmash" komandas, pārspējot attiecīgi Doņeckas un Tallinas klubus.

Khimki uzlabo pozīcijas

"VEF Rīga" basketbolistiem Kazaņā ciešot ceturto neveiksmi (bilance 0-4), citā A grupas spēlē Eirolīgas komanda Maskavas apgabala "Himki" (2-2) savā laukumā ar 78:68 pārspēja Ramūna Butauta trenēto Doņeckas vienību (2-2) no Ukrainas 78:68, nostumjot pēdējos uz trešo vietu.

Uzvarētāju labā 16 punktus guva Pauļus Jankūns, 13 pievienoja Kellijs Makartijs, vēl 9 punkti Karlosa Kabezasa rēķinā, bet 7 punkti Robertam Javtokam. Doņeckai rezultatīvākais ar 19 punktiem bija Entonijs Takers. Jāpiebilst, ka neviens no "Khimki" spēlētājiem laukumā nebija ilgāk par pusstundu, kamēr sāncenšiem 32 minūtes un vairāk spēlēja trīs basketbolisti.

Pirmo vietu grupā ieņem Voldemāra Homiča trenētais "Unics" (4-0).

Svētdien "Žalgiris" pret CSKA

B grupas vienīgajā spēlē otro uzvaru izcīnīja Mariupoles "Azovmash", savā laukumā ar 91:78 pārspējot Tallinas "Kalev/Cramo". Ukrainas komandas labā 29 punktus un 13 atlēkušās bumbas izcīnīja Hasans Rizvičs, par "Kalev" komandu deatalizētākas informācijas raksta pubklicēšanas brīdī vēl nebija.

Svētdien B grupas līderu cīņā Maskavas CSKA (3-0) sacentīsies ar Kauņas "Žalgiri" (2-1). Var prognozēt, ka šī sacensība radīs vislielāko interesi, pirmkārt, lietuviešu fanu ieinteresētības dēļ. Viņu mīluļi, 1999. gada Eirolīgas čempioni stāsies pretī šāgada Krievijas čempioniem un Eirolīgas finālistiem. Duetam seko "Azovmash" (2-2), savukārt "Kalev" ir tikai zaudējumi (0-4).

Izmantotie resursi:
vtb-league.com