Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

"Riga Ghetto Basket" ar uzvaru 5. posmā izvirzās Eiropas līgas vadībā

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

"Riga Ghetto Basket" ar uzvaru 5. posmā izvirzās Eiropas līgas vadībā
"Riga Ghetto Basket" pēc uzvaras posmā. Foto: ghetto.lv

Ceturtdien Sanktpēterburgā noslēdzās Vienotās Eiropas līgas 5. posms 3x3 basketbolā. Tajā pārliecinošu sniegumu parādīja "Riga Ghetto Basket" spēlētāji, izcīnot uzvaru un pirms pēdējā posma izvirzoties līgas vadībā.

Pēc pirmajiem četriem posmiem rīdzinieki Vienotās Eiropas līgas kopvērtējumā ieņēma otro vietu, pirms pēdējiem diviem posmiem saglabājot ļoti labas izredzes uz uzvaru. Līdzīgi kā uz iepriekšējiem diviem posmiem komanda devās paplašinātā sastāvā. Piektajā posmā spēlēšana tika uzticēta Kārlim Paulam Lasmanim, Armandam Ginteram, Agnim Čavaram un Artūram Strēlniekam.

"Riha Ghetto Basket" turnīru sāka B grupā ar cīņu pret Čehijas pašlaik labāko komandu "Humpolec Bernard", tiekot pie ļoti pārliecinošas uzvaras ar rezultātu 21:11. Otrajā mačā rīdzinieki negaidīti pārliecinoši sagrāva kopvērtējuma līdervienību "Gagarin" ar 21:8, bet grupu turnīra noslēgumā aizvadīja jau līdzīgāku spēli pret Lietuvas komandu "Apes & Humans" - 22:15.

Pusfinālā Rīgas komandai pretī stājās neatlaidīgie nīderlandieši no komandas "Team NL". Šī bija pirmā spēle šajā posmā, kuru neizdevās noslēgt pirms spēles laika beigu signāla, latviešiem paliekot viena precīza tālmetiena attālumā no 21 gūta punkta (19:11). Fināls jau bija gana interesants, bet "Riga Ghetto Basket" turnīru tāpat pabeidza uz pozitīvas nots, ar 21:15 apspēlējot Krievijas komandu "Inanomo".

Tā kā slikti šo posmu aizvadīja "Gagarin" komanda, paliekot vien sestajā vietā, tad "Riga Ghetto Basket" ar uzvaru šajā posmā ieguva par 55 punktiem vairāk un izvirzījās līgas kopvērtējuma galvgalī. Pirms pēdējā posma, kas norisināsies šodien, rīdziniekiem ir 35 punktu pārsvars. Līdz ar to "Gagarin" komanda vēl var atspēlēt deficītu, bet tad droši vien būs jāuzvar pēdējā posmā. Iepriekšējos četros posmos šī komanda četras reizes spēlēja finālā, no kurām vienreiz uzvarēja, tikmēr rīdzinieki uzvarējuši divos posmos no pieciem un vienreiz finālā piekāpās tieši "Gagarin" vienībai.

Rīdzinieku uzdevums pēdējā posmā būs iekļūt finālā, kas garantētu uzvaru kopvērtējumā. Komandas sastāvā Edgars Krūmiņš nomainīs Armandu Ginteru. Šodien "Riga Ghetto Basket" pirmo spēli aizvadīs plkst. 13:00 pret "Apes & Humans", 15:30 tiksies ar "Humpolec Bernard", bet grupu turnīru 17:20 noslēgs ar cīņu pret "COP Rosenergoatom" no Krievijas.

Izmantotie resursi:
https://play.fiba3x3.com/events/a18...
https://www.ghetto.lv/lv/jaunumi/