Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 izlase U18 Pasaules kausu sāk ar neveiksmēm pret ASV un Mongoliju

Kristaps Pildiņš
Kristaps Pildiņš

Latvijas 3x3 izlase U18 Pasaules kausu sāk ar neveiksmēm pret ASV un Mongoliju
Everts Ramza. Foto: FIBA

Mongolijas pilsētā Ulanbatarā Pasaules kausa izcīņu 3x3 basketbolā U18 vecuma grupā sākusi Latvijas izlase. Latvieši pirmajās divās spēlēs piekāpās ASV un Mongolijas izlasēm, iedragājot cerības uz iekļūšanu ceturtdaļfinālā.

Latvijas 3x3 basketbola izlasē U18 vecuma grupā dalībai Pasaules kausa izcīņā iekļauti Rihards Aleksandrovs, Roberts Bērze, Elvijs Frīdenbergs un Everts Ramza. Latvijas komanda turnīrā izsēta ar augsto trešo numuru, ko nodrošina FIBA rangs. Jau pirmajā spēlē pretī stājās vieni no potenciālajiem turnīra favorītiem - ASV jaunie 3x3 basketbolisti.

Jau spēles sākumā parādījās ASV basketbolistu auguma un fiziskais pārspēks, kā arī labās darbības kā uzbrukumā, tā aizsardzībā. ASV komanda izvirzījās vadībā ar 2:0, kad Ramza ar soda metienu guva pirmo punktu Latvijai. Latvijas basketbolisti centās turēt līdzi pretiniekiem individuālajā meistarībā, bet nesekmīgi. Asi caurgājieni un bloķēti metieni bija ASV komandas firmas zīme, kas ļāva izvirzīties vadībā ar 6:3, bet pēc trīs spēlētām minūtēm rezultāts bija 7:4.

Pēc pārtraukuma ASV komanda ieguva četru punktu pārsvaru, bet ar neatlaidīgu iešanu uz groza apakšu latvieši sadeldēja deficītu līdz minimumam (9:10). Teju spēles vidū tālmetienu trāpīja Ramza, pārņemot Latvijai vadību, bet pretinieki uzreiz panāca neizšķirtu (11:11). Nākamo divu minūšu laikā ASV komanda atjaunoja trīs punktu pārsvaru, kamēr latviešiem neizdevās realizēt metienus no tālās un pustālās distances. Arī piezīmes pamazām sakrājās, bet pretinieki vismaz regulāri meta garām soda metienus. Nepilnas trīs minūtes līdz spēles laika beigām ASV komanda ieguva sešu punktu pārsvaru, kad Ītans Mortons trieca bumbu grozā no augšas. Minūti vēlāk to pašu paveica Nimari Burnets. Latvijas komanda šajā spēlē guva vairs tikai vienu punktu, samierinoties ar sakāvi - 13:21.

Otrajā spēlē latviešiem pretī stājās mājinieki mongoļi, kuriem tā bija pirmā spēle turnīrā. Frīdenbergs pēc labas izspēles atklāja spēles rezultātu, bet mongoļi atbildēja ar precīzu metienu no distances. Mājiniekiem izdevās palielināt pārsvaru līdz trīs punktiem, bet precīzs tālmetiens no Latvijas komandas puses uzlaboja situāciju. Pēc trīs spēlētām minūtēm Ramza ar caurgājienu panāca izlīdzinājumu - 4:4.

Pēc pārtraukuma abas komandas apmainījās ar precīziem tālmetieniem. Latvieši varēja turpināt spēlēt agresīvi, jo pašiem bija tikai viena piezīme, kamēr pretiniekiem jau piecas. Līdzīgi kā spēlē pret ASV, atkal piekliboja cīņa par atlēkušajām bumbām, kas mongoļiem ļāva izvirzīties vadībā ar 8:6. Grūtā brīdī talkā atkal nāca metieni no distances, pa vienam trāpot Frīdenbergam, Bērzem un Aleksandrovam (12:9). Mongoļiem vajadzēja nedaudz vairāk nekā minūti, lai atjaunotu līdzsvaru uz tablo (13:13).

Spēles liktenis izšķīrās pēdējās trīs minūtēs. Mongoļi ieguva minimālu pārsvaru, kamēr latvieši ar tālmetieniem mēģināja pārņemt vadību. Tiekot pie diviem soda metieniem, Bērze nerealizēja nevienu. Līdzīga cīņa turpinājās, bet vadībā turējās mongoļi. Nepilnu pus minūti līdz spēles beigām mājinieki panāca divu punktu pārsvaru, kamēr latvieši netrāpīja no tālās distances. Izglābties no zaudējuma neizdevās, Latvijas komandai ciešot otro zaudējumu divās spēlēs - 16:20.

Atlikušās divas spēles grupu turnīrā Latvijas 3x3 izlase aizvadīs ceturtdien, kad spēlēs pret Baltkrievijas (plkst. 12:00) un Gruzijas (plkst. 15:10) basketbolistiem. Ceturtdaļfinālā iekļūs divas labākās grupas komandas, kas nozīmē, ka latviešiem nu būs jācer arī uz konkurentu neveiksmēm, lai iekļūtu labāko astotniekā.

     [+] [-]

, 2019-06-04 15:53, pirms 5 gadiem
Kas tie 3 par kadriem? Kad bija atlase, kàds un kur bija kandidàtu loks? Katrà ziņà pret mongoļiem vàji...

  +4 [+] [-]

, 2019-06-04 16:10, pirms 5 gadiem
Nu jau basketbolā zaudējam mongoļiem... kaut kas ir pamatīgi nogājis greizi...

  +5 [+] [-]

, 2019-06-04 16:35, pirms 5 gadiem
Mongoļu basketbols... Ja tiešām īsti mongoļi, tad tas neskan labi...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-04 16:48, pirms 5 gadiem
eermss rakstīja: Mongoļu basketbols... Ja tiešām īsti mongoļi, tad tas neskan labi...
Pēc vārdiem īsti mongoļi!
Mongolia - 3x3 World Championship 2019 -...

  +1 [+] [-]

, 2019-06-04 16:57, pirms 5 gadiem
zaudēt mongoļiem= tas pats, kas aizbraukt uz attālu ciematiņu un pagrūst vietējiem pie veikaliņa nīkuļojošiem dzērājiem

     [+] [-]

, 2019-06-04 17:43, pirms 5 gadiem
kkāds vājprāts

  -1 [+] [-]

, 2019-06-04 18:01, pirms 5 gadiem
Nevajadzētu gan par mongoļiem ņirgāties, viņiem ir nopietna programma 3x3 basketbola attīstība, tā ka panākumi ir likumsakarīgi. Esmu vairākos turnīros skatījies mongoļu spēles - ļoti labs līmenis. Nupat Āzijas kausā pieaugušajiem mongoļi spēlēja finālā, kur zaudēja Austrālijai.
Bet tikmēr mūsu U18 3x3 spēlētāji izskatījās fiziski vājāki tīri miesas būvē. Turklāt tiesneši pieļāva ļoti fizisku spēli. Mongoļi ātri sakrāja 6 piezīmes pēc kam izskatījās, ka soģi laukuma saimniekus sāka acīmredzot vilkt. Mongoļi varēja sist un mīcīt 5 minūtes aizsardzībā mūsējos kā gribēja un tikai viens sods, kamēr izskatījās, ka sodu tur bija krietni vairāk.