Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Studentu trakums: Dāmu finālā tiksies LU un LSPA

Studentu trakums: Dāmu finālā tiksies LU un LSPA
Inga Borodavko (LU) uzbrukumā
Foto: Renārs Buivids

Šodien Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā tika aizvadīts Studentu Basketbola trakuma dāmu turnīra pusfināla spēles. Otro gadu pēc kārtas finālā spēlēs LU sieviešu komanda. Šoreiz viņu pretinieces būs LSPA.

Dienas pirmajā pusfināla spēlē tikās Latvijas Universitāte un Rīgas Stradiņa universitāte. Faktiski visu spēli esot pārliecinošā vadībā, LU komanda tuvojoties mača izskaņai nedaudz atslāba, ko lieliski izmantoja RSU. Rezultāta pārsvars tika strauji samazināts, līdz pēdējā minūtē Stradiņu studentes nonāca 1 metiena attālumā līdz pārsvara nodrošināšanai jau sev par labu. Tiesa, mača izskaņu veiksmīgāk nospēlēja LU un izcīnot uzvaru ar 53-50.

Otrā pusfināla spēlē intriga bija krietni mazāka, jo LSPA jau no pirmajām minūtēm iekaroja pietiekami komfortablu pārsvaru, lai pretiniecēm no Daugavpils Universitātes zustu izredzes uz pacīnīšanos par uzvaru. Lai arī straujais punktu atrāviens 2.puslaika vidū tika nedaudz nobremzēts (32-18),taču LSPA negrasījās apstāties, rezultātā graujot daugavpilietes ar 83-35.

Abas spēles par medaļām notiks rīt. Cīņa par 3.vietu ar DU un RSU piedalīšanos sāksies pulksten 9:30, savukārt zelta spēles sākums 13:00.

Plašāku informāciju par spēlēm un rezultātiem iespējams atrast šeit.

Studentu Basketbola trakumu atbalsta: Rīgas pilsētas dome, Venden, Nike, Ghetto Games un Sportacentrs.com.