Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Studentu trakumā noslēgušās priekšsacīkstes: balso par dienas labākajiem

Studentu trakumā noslēgušās priekšsacīkstes: balso par dienas labākajiem
Viens no dienas labākā spēlētāja titula kandidātiem RTU students Kristaps Dārgais (#15)
Foto: Renārs Buivids

Vakar 3.maijā tika atklāts Latvijas augstskolu basketbola turnīrs Studentu Basketbola trakums. Pirmajā dienā tika aizvadītas priekšsacīkstes un šodien spēles turpinās ar ceturtdaļfināla un pusfināla cīņām. Aicinām balsot par pirmās dienas labākajiem spēlētājiem.

Dienas labākais spēlētājs un spēlētāja tiks noteikti portāla Sportacentrs.com balsojuma rezultātā. Jūsu uzmanībai piedāvājam izvirzītus labākā spēlētāja titula kandidātus, kā arī nelielus aprakstus par vakar paveikto.

Sieviešu turnīrs

Zane Neilande (Latvijas Universitāte)

Kā pirmā studente dienas labākās spēlētājas titulam tiek izvirzīta Latvijas Universitātes pārstāve Zane Neilande. Viņas pārstāvētā komanda turnīra atklāšanas spēlē aizvadīja finālam cienīga līmeņa trilleri, vien mača izskaņā piekāpjoties LSPA dāmām (46-53). Pirmajā spēlē Neilande atzīmējās ar 5 punktiem, taču lielākās uzslavas pelnījusi pēc komandas 2.spēles, kad izšķīrās liktenis par iekļūšanu pusfinālā. LU sacentās ar spēcīgo RTU un pārsteidzoši drošu uzvaru guva tieši Zanes Neilandes pārstāvētā Latvijas Universitāte (72-52). Zane šajā mačā bija neapturama, RTU grozā sametot 17 punktus un palīdzot savai komandai iekļūt turnīra pusfinālā.

Ieva Vītola (Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija)

LSPA komanda jau pirms turnīra tika uzskatīta par vienu no galvenajām favorītēm, kas pārliecinoši apstiprinājās arī uz laukuma. Jau minēts, ka dienas pirmajā cīņā LSPA uzveica LU un turpinājumā 1.vietu grupā noformēja ar uzvaru pār RTU 50-37. SK Cēsis centra spēlētājas Ievas Vītolas pienesums laukumā bija acīm manāms, kas ievērojamas problēmas sagādāja abu pretinieču garajām spēlētājām. Kopumā Vītola pirmajā dienā atzīmējās ar 23 punktiem.

Ieva Malkevica (Rīgas Tehniskā universitāte)

Par sieviešu turnīra skaļāko notikumu un vienlaicīgi gaidītu scenāriju izvērtās cīņas E grupā. Izlozes rezultātā trīs spēkos vienlīdzīgas komandas RTU, LU un LSPA, kas var tikt uzskatītas arī par galvenajām favorītēm, turnīru iesāka vienā apakšgrupā. Tas nozīmēja to, ka viena no komandām pusfinālā nespēlēs un šoreiz ar 3.vietu grupā nācās samierināties RTU dāmām. Neskatoties uz to, kā allaž atzīstamu sniegumu demonstrēja ilggadējā komandas līdere Ieva Malkevica, arī šo divu spēļu laikā izceļoties ar rezultatīvu spēli – tika gūti 13 un 15 punkti un likumsakarīgs labākās spēlētājas kandidātes statuss.

Olga Lakomko (Daugavpils Universitāte)

Daugavpils komanda mēroja tālāko ceļu uz turnīru, kā arī tiek uzskatīta par nopietnu spēku starp visām dalībniecēm. Pirmajā spēlē DU pārspēja grupas un turnīra pastarīti LLU 59-33, savukārt cīņā par 1.vietu un nomināli vājāku pretinieku pusfinālā nācās atzīt RSU komandas pārākumu 35-63. Daugavpils komandas rindās lielisku sniegumu demonstrēja Olga Lakomko, kura otrās minētās spēles laikā guva teju pusi no komandas iespētā – 17 punktus.

Ieva Kravale (Rīgas Stradiņa universitāte)

Starp kandidātēm uz 1.dienas labākās spēlētājas titulu izvirzīta arī RSU pārstāve Ieva Kravale. Lai arī komandai pirmās spēles sākums pret LLU īpaši nepadevās, rezultātā tika izcīnīta droša uzvara 49-24, kur Kravale atzīmējās ar 14 punktiem. Rezultativitātes izteiksmē Lindas pienesums cīņā par 1.vietu grupā bija 8 punkti, taču noteikti svarīgākais fakts, ka komanda iekļuva turnīra pusfinālā, kur tiksies ar Latvijas Universitāti.

Vīriešu turnīrs

Māris Baranovskis (Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmija)

Vīriešu konkurencē dienas labākā spēlētāja titulam viens no izvirzītajiem kandidātiem ir Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas spēlētājs Māris Baranovskis. Viņa pārstāvētā komanda visai pārliecinoši pārvarēja apakšgrupas priekšsacīkstes, uzveicot RISEBA un Rēzeknes Augstskolu (attiecīgi 94-24 un 81-47). Baranovska pienesums komandas uzvarās lieliski atspoguļojas arī statistikā, spēlētājam kopā gūstot 40 punktus (21+19), abas reizes esot rezultatīvākajam spēlētājam komandā. Paredzami, ka arī šodien notiekošajā ceturtdaļfinālā, kur LSPA spēlē pret Banku Augstskolu, tieši šis spēlētājs varētu būt viens no galvenajiem uzvaras kaldinātājiem.

Kristaps Dārgais (Rīgas Tehniskā universitāte)

Kā zināms, Dārgais regulāro sezonu aizvadīja Aldaris LBL 1.divīzijas komandā Latvijas Universitāte un tieši vakar spēlētājs cīnījās pret savas ikdienišķās sistēmas komandu LU-2. Lai arī RTU piedzīvoja zaudējumu (44-50), Dārgā spēle laukumā sagādāja manāmas problēmas LU studentiem. Šajā spēlē Kristaps guva 14 punktus, taču sekojošajā mačā, kur RTU cīnījās par 2.vietu apakšgrupā ar Ventspils Augstskolu, tieši pateicoties jumpravieša uguņošanai (21 punkts), tehniskā universitāte iekļuva turnīra ceturtdaļfinālā (79-63). Spēcīgie ventspilnieki tika atstāti ārpus labāko astotnieka.

Artūrs Ausējs (Latvijas Lauksaimniecības universitāte)

Basketbola lietpratējiem jau pirms turnīra nebija šaubu, ka tieši Artūrs Ausējs varētu būt viens no LLU komandas galvenajiem spēkiem. Komanda sīvā cīņā uzveica Rīgas Ekonomikas augstskolu (80-72), taču neatrada variantus pret spēcīgo RSU (54-71), rezultātā ierindojoties 2.vietā un ceturtdaļfinālā tiksies ar LU2. Lai arī Ausējs abos mačos nebija galvenais punktu guvējs komandā, spēlētājs tos aizvadīja vienlīdz stabilā līmenī, kas viennozīmīgi deva pārliecību pārējiem komandas biedriem. Rezultāts – vieta ceturtdaļfinālā.

Svens Vilks (Rīgas Stradiņa universitāte)

Starp spēlēm, kuras risinājās Rīgas 49.vidusskolā, proti, A un D apakšgrupas, šķiet tieši Stradiņi abos mačos saviem pretiniekiem deva maz variantu sevi pārspēt. Vispirms tika uzveikta Rīgas Ekonomikas augstskola, savukārt cīņa par 1.vietu apakšgrupā noslēdzās ar +17 pret LLU. Kā zināms, RSU komandas kodols regulāro sezonu kopā aizvadīja LBL-2 čempionātā, tādēļ nav jāšaubās par komandas spēlētāju lielisko sapratni uz laukuma. Stabili rezultatīvs sniegums abos mačos bija Svenam Vilkam (kopā gūti.. punkti), kas dod rezultatīvākā komandas spēlētāja godu un kandidēšanu un dienas izcilnieka titulu.

Renārs Bulduris (Rēzeknes Augstskola)

Kā pēdējas, taču noteikti ne mazāk nozīmīgs tiek izvirzīts Rēzeknes Augstskolas pārstāvis Renārs Bulduris. Lai arī tālo ceļu mērojošie rēzeknieši neizcīnīja nevienu uzvaru (pret grupas līderiem bezierunu zaudējums 47-81, taču cīņā par 2.vietu neizdevās aizķerties pret RISEBA 45-58), komandas sastāvā spīdēja viens spēlētājs-Renārs Bulduris. Rēzeknietis vidēji mačos atzīmējās ar 17 punktiem un jāsaka, ka bez šī snaipera Rēzeknes Augstskolai klātos krietni grūtāk. Šodien komanda turpina cīņu par 9.vietu, kur pavisam noteikti Buldura spēlei būs ievērojama nozīme.

Dienas labākais spēlētājs un spēlētāja saņems balvu no pasaulē populārākā sporta preču zīmola Nike. Labākie tiks sveikti rīt, kad Rīgas OSC risināsies turnīra fināla cīņas. Balsojums ilgs līdz šīs dienas pēdējā mača beigām.

Svētdien jau no agra Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā risināsies lielie fināli, ar saldo ēdienu, proti, vīriešu spēli ar 1.vietu pašā noslēgumā. Tās sākums 14:45. Plašāku informāciju par spēlēm un rezultātiem iespējams atrast šeit.

Pirmās dienas foto galerijas aplūkojamas šeit.

Studentu Basketbola trakumu atbalsta: Rīgas pilsētas dome, Venden, Nike, Ghetto Games un Sportacentrs.com.

Balso par labāko spēlētāju

  • 44

  • 118

  • 8

  • 5

  • 7

  • 20

  • 39

  • 12

  • 37

  • 6


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2013-05-04 11:50, pirms 11 gadiem
SportEXperts rakstīja: Kur var redzēt rezultātus?
Lapas - Studentu Basketbola trakums - Sākumlapa...
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja