Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Studentu trakuma finālos LU un LSPA komandas

Studentu trakuma finālos LU un LSPA komandas
Foto: Renārs Buivids

Gluži kā sieviešu turnīrā, arī par Studentu Basketbola trakuma vīriešu konkurences čempiona titulu sacentīsies Latvijas Sporta pedagoģijas akadēmijas un Latvijas Universitātes komandas. Fināli risināsies rīt Rīgas Olimpiskajā Sporta centrā.

Pirmajā pusfināla spēlē laukumā devās Latvijas Universitāte un Rīgas Stradiņa universitāte. LU jau no pirmajām minūtēm pārņēma iniciatīvu, par ko liecināja arī skats uz rezultāta tablo (9-0). Drīz vien punktus sāka gūt arī RSU basketbolisti, taču LBL 1.divīzijas rūdījumu guvušie basketbolisti savu pārsvaru bija uzaudzējuši jau līdz nopietnam fināla pieteikumam. Teju visas spēles pamatlaiks aizritēja ar divdesmit un vairāk punktu starpību, un vien mača izskaņā LU atslābināšanos izmantoja Stradiņa universitātes basketbolisti, līdz ar spēles beigu sirēnai rezultātu samazinot līdz -12, 69-81. Līdz ar to Latvijas Universitātes vīriešu komanda atkal iekļūst finālā un rīt lūkos aizstāvēt Latvijas Universiādes čempiona titulu. Tiesa, šogad pretī stāsies ne mazāk uzvaru tīkojošie LSPA basketbolisti.

Vakara pēdējā spēlē LSPA tikās ar Latvijas Lauksaimniecības universitātes komandu. Kā izrādījās vēlāk, par šo dueli jautājumi bija lieki, jo LSPA, visu maču aizvadot ar pilnu atbildību, rezultātā svinēja graujošu uzvaru ar .. Jāpiebilst, LLU līderu sniegums nereti LSPA lika atkal un atkal sarosīties, jo nereti punktu izteiksmes starpība strauji saruka, taču faktiski visu spēli LSPA turēja drošos grožos, pamatoti nonākot tur, kur viņiem ir jābūt – finālā.

Jāpiebilst, ka rīt no rīta 49.vidusskolas sporta kompleksā tiks aizvadītas arī spēles par vīriešu turnīra 5. un 7.vietu. Uz augstāko pozīciju tīkos LU 2.komanda un RTU, savukārt par 7.vietu spēlēs RISEBA un BA.

Finālspēles 5.maijā (Rīgas OSC)

09:30 sievietes par 3.vietu RSU – DU

11:15 vīrieši par 3.vietu LLU – RSU

13:00 sievietes par 1.vietu LU – LSPA

14:45 vīrieši par 1.vietu LU – LSPA

Par 5. un 7.vietu (Rīgas 49.vidusskola)

10:00 par 7.vietu BA – RISEBA

11:20 par 5.vietu RTU – LU2

Plašāku informāciju par spēlēm un rezultātiem iespējams atrast šeit.

Studentu Basketbola trakumu atbalsta: Rīgas pilsētas dome, Venden, Nike, Ghetto Games un Sportacentrs.com.