Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Studentu Basketbola trakums: balso par 2. dienas labākajiem

Studentu Basketbola trakums: balso par 2. dienas labākajiem
LLU spēlētājs Jānis Bērziņš (attēlā) šīs dienās spēlēs vidēji guva 27 punktus
Foto: Renārs Buivids

Šodien Latvijas 23.Universiādes sacensībās basketbolā ar nosaukumu ''Studentu Basketbola trakums'' tika aizvadītas visas ceturtdaļfināla un pusfināla spēles. Līdz ar to ir kļuvušas zināmas komandas, kas rīt savā starpā dalīs medaļu komplektus. Aicinām portāla apmeklētājus izteikt savu viedokli, balsojot par turnīra 2.dienas labākajiem spēlētājiem.

Par turnīra 1.dienas labākajiem Sportacentrs.com lietotāju balsojumā tika atzīts Kristaps Dārgais (RTU) un Zane Neilande (LU). Abi spēlētāji rītdienas ablavošanas ceremonijas laikā saņems balvas no sporta preču zīmola Nike. Ikvienam portāla apmeklētājam ir lieliska iespēja nobalsot par 2.dienas labākajiem spēlētājiem. Jūsu ērtībām esam izvirzījuši 5 spēlētājus sieviešu un vīriešu kategorijās, līdzās piedāvājot nelielus aprakstus par šīs dienas laikā paveikto.

Sievietes

Egita Vīnakmene (LU)

Šodien Latvijas Universitātes komanda sīvā cīņā pārsēja Rīgas Stradiņa universitātes dāmas, mačam noslēdzoties ar rezultātu 53-50. Jāpiebilst, ka vēl pusotru minūti līdz noslēdzošās ceturtdaļas beigām nekas neliecināja, ka cīņa pēdējās sekundēs kļūs tik saspringta. Kopumā teju visu spēles laiku LU atradās drošā vadībā pat ar divciparu skaitli, taču spēles izskaņā drošāk nospēlēja RSU, kas ievērojamo pārsvaru ar vairākiem precīziem metieniem ātri sadeldēja. Neskatoties uz to, ka pašās pēdējās sekundēs LU nerealizēja 3 soda metienus, uzvara tomēr tika nosargāta. Panākumā ar 10 punktiem piedalījās Egita Vīnakmene, kuras kontā arī izcīnītas 13 atlecošās bumbas.

Guna Lazgdiņa (RSU)

Jau aprakstītajā spēlē pretējā nometnē lieliski darbojās Guna Lagzdiņa. Spēlētāja arī pēdējā minūtē realizēja svarīgu tālmetienu, kas komandu pietuvināja līdz tikai 1 metiena attālumam no vadības pārņemšanas (50-52), taču šoreiz RSU studentēm nedaudz nepaveicās. Kopumā Guna atzīmējās ar 12 punktiem un izcīnītām 9 atlecošajām bumbām.

Ieva Krastiņa (LSPA)

Ievas Krastiņas vārds Latvijas basketbola sabiedrībā liekus komentārus neprasa – TTT Rīga un Latvijas izlases spēlētāja, kas paralēli aktīviem treniņiem valstsvienības rindās pievienojās savas augstskolas komandai Studentu Basketbola trakumā. Cīņā par vietu finālā Krastiņas pārstāvētā LSPA uzveica Daugavpils Universitāti 81-35. Ieva šajā spēlē atzīmējās ar 16 punktiem. Viennozīmīgi, tieši Krastiņas klātbūtne rīt gaidāmajā finālā pret LU lielā mērā ietekmēs spēles kopējo gaisotni.

Santa Baltace (DU)

Salīdzinot ar pērno gadu, Daugavpils Universitātes komandai spēle pagalam nevedās. Iespējams tas saistīts ar to, ka komanda uz turnīru ieradusies vien 6 spēlētāju sastāvā, kas dod ievērojamas priekšrocības tās pretiniecēm. To izmantoja gan vakar RSU, gan šodien LSPA. Neskatoties uz to, par cīņassparu atbraukušajām meitenēm nevar sūdzēties un šodien visspožāk izcēlās Santa Baltace, kura LSPA grozā salādēja 18 punktus – vairāk kā pusi no komandas iespētā (35 punkti).

Santa Jākobsone (LSPA)

Kā piektā dienas labākās spēlētājas titulam tiek izvirzīta LSPA spēlētāja Santa Jākobsone, kura mačā pret DU guva 12 punktus. Jāpiebilst, ka spēlētāja realizēja 4 no 5 pustālajiem metieniem, kā arī bija precīza vienīgajā tālmetiena mēģinājumā. Redzēsim, vai arī finālā pret Latvijas Universitāte Jākobsone spēs demonstrēt tikpat veiksmīgu spēli uzbrukumā.

Vīrieši

Jānis Andersons (Ventspils Augstskola)

Lai arī ventspilnieki jau vakar zaudēja cerības uz turpmāku cīņu par medaļām, šorīt komanda apņēmības pilna uzsāka miniturnīru ar likmi 9.vietu kopvērtējumā. Rīta pirmajā spēlē ne bez grūtībām tika apspēlēta Rīgas Ekonomikas augstskola (63-60), savukārt tam sekoja pārliecinoša uzvara pār Rēzeknes Augstskolu 74-51 un rezultātā izcīnīta 9.vieta. Jānis Andersons, gluži kā vakardienas spēlēs, bija viens no komandas galvenajiem punktu guvējiem. Šodien spēlētājs atzīmējās ar attiecīgi 23 un 19 punktiem, esot pārliecinoši rezultatīvākajam uz laukuma.

Ingars Aizpurs (LU)

Par vieglu pastaigu Latvijas Universitātes studentiem izvērtās turnīra ceturtdaļfināla spēle, kurā tika sagrauta RISEBA 92-27. Tālāk jau sekoja krietni vienlīdzīgāka spēle pusfinālā, kur LU tikās ar RSU, taču arī šoreiz bez pārsteigumiem uzvaru izcīnīja Latvijas Universitāte 81-69. Vidēji abu maču rezultatīvāko sniegumu demonstrēja Ingars Aizpurs, kurš guva attiecīgi 20 un 8 punktus, kas vidēji dod 14 punktus šīs dienas mačos.  

Rihards Ginters (RSU)

Rīgas Stradiņa universitātes sezonas labākais snaiperis Rihards Ginters savu augsto precizitāti demonstrēja arī šīs dienas mačos. Dienas pirmajā spēlē RSU ar rezultātu 72-54 uzveica RTU, savukārt cīņā par vietu finālā nācās kapitulēt LU. Ginters vidēji šīs dienas mačos guva 24,5 punktus, kas ir ievērības cienīgs sasniegums. Redzēsim, vai Gintera precizitāte palīdzēs RSU izcīnīt bronzas medaļas, taču vēl šodien komanda ir pelnījusi, lai tās uzbrukuma līderis tiktu atzīts per dienas labāko spēlētāju.

Kristaps Brigmanis (LU2)

Jau minēts, ka Latvijas Universitāte šajā turnīrā startē ar 2 komandām, taču, lai arī 2.ir nomināli komplektēta no ne tik augsta līmeņa spēlētājiem kā pirmā, tā vakar spēja izcīnīt 1.vietu apakšgrupā, lai šodien cīnītos par vietu pusfinālā. Jaunizvirzīto mērķi gan sasniegt neizdevās, jo dienas pirmajā spēlē līdzīgā cīņā nācās kapitulēt LLU basketbolistiem 61-68. Uzreiz pēc tam komanda iesaistījās pārspēlēs par 5.vietu, kur prata uzveikt Banku Augstskolu ar 89-45. Kristaps Brigmanis pirmajā spēlē atzīmējās ar 20 punktiem, otrajā – 10. Vidēji gūtie 15 punkti dot dienas rezultatīvākā spēlētāja godu savā komandā, kā arī vietu starp nominētajiem labākā spēlētāja titulam.

Jānis Bērziņš (LLU)

Kā zināms, rīt LLU sacentīsies par turnīra bronzas medaļām. Lai līdz tam nonāktu, vispirms tika uzveikta Latvijas Universitātes 2.komanda, kam sekoja bezierunu zaudējums LSPA vīriem 69-105. Abos mačos līdzās citiem komandas līderiem uguņoja Jānis Bērziņš – pret LU otro komandu spēlētājs guva 29 punktus, savukārt LSPA grozā sameta 25. Līdz ar to ar vidēji 27 punktiem spēlē Bērziņš kļuva par visas dienas rezultatīvāko spēlētāju, par kura izvirzīšanu dienas labākā spēlētāja titulam lieku jautājumu nav.

Balsojums ilgs līdz pat turnīra pēdējās spēles beigām. Studentu Basketbola trakums noslēgises jau rīt, pēc tam, kad Rīgas OSC tiks aizvadīti visi fināla mači.

09:30 sievietes par 3.vietu RSU – DU

11:15 vīrieši par 3.vietu LLU – RSU

13:00 sievietes par 1.vietu LU – LSPA

14:45 vīrieši par 1.vietu LU – LSPA

Plašāku informāciju par spēlēm un rezultātiem iespējams atrast šeit.

Studentu Basketbola trakumu atbalsta: Rīgas pilsētas dome, Venden, Nike, Ghetto Games un Sportacentrs.com.

Balso par labāko spēlētāju

  • 50

  • 10

  • 17

  • 48

  • 5

  • 19

  • 9

  • 11

  • 5

  • 54