Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Petrāvičam Eiropas čempionāts beidzies

Petrāvičam Eiropas čempionāts beidzies
Marijons Petrāvičs
Foto: basketnews.lt

Eiropas čempionāts basketbolā pēc pirmajām spēlēm beidzies Lietuvas izlases centram Marijonam Petrāvičam, kurš veselības problēmu dēļ bez slodzēm būs spiests iztikt nākamo mēnesi.

Sliktas ziņas Lietuvas izlasei un tās galvenajam trenerim Ķēstutim Kemzuram, kam atlikušajā Eiropas čempionāta daļā nāksies iztikt ar 11 spēlētājiem, jo no sastāva izkritis 206 cm garais centrs Marijons Petrāvičs. Sestdien Lietuvas izlase apstiprināja to, ka veselības problēmu dēļ Petrāvičs šajā Eiropas čempionātā laukumā vairs nedosies. Petrāvičam problēmas sagādājušas plaušas, kurās atklātas mikroembolijas. Petrāvičam no lielākām slodzēm nāksies atturēties nākamo mēnesi.

Eiropas čempionātā Petrāvičs izgāja laukumā divās no trijām Lietuvas izlases spēlēm, kurās vidēji 13,5 minūtēs viņam 4,5 punkti un 1,5 atlēkušās bumbas. Petrāviča prombūtnes laikā lielāka atbildība gulsies uz tādu spēlētāju kā Roberta Javtoka un Jona Valančūna pleciem.

Gaidāmajā sezonā 31 gadu vecais Petrāvičs spēlēs Turcijas klubā Stambulas "Besiktas", ar ko parakstīja līgumu neilgi pirms Eiropas čempionāta. Jūlijā līgumu Petrāvičam piedāvāja arī Latvijas klubs "VEF Rīga", no kā lietuviešu centrs atteicās. Pagājušo sezonu Petrāvičs pavadīja Milānas "Armani Jeans" no Itālijas, bet pirms tam no 2006. līdz 2009. gadam spēlēja Viļņas "Lietuvos Rytas", kur nokļuva pēc lieliskas sezonas Ventspilī. Lietuvas izlases sastāvā Petrāvičam šī bija trešā vasara - iepriekš spēlēts Ramūna Butauta trenētajā 2008. gada Olimpisko spēļu komandā, kā arī 2009. gada Eiropas čempionātā. Uz pagājušā gada pasaules čempionātu Turcijā, kad Lietuva ierindojās trešajā vietā, Kemzura neiekļāva Petrāviču sastāvā, bet šogad viņam atradās vieta tajā.

Izmantotie resursi:
Čia gyvena krepšinis, čia krepšinio namai -...

  +5 [+] [-]

, 2011-09-03 19:35, pirms 13 gadiem
Valančūnam laba praksīte un pieredze būs!
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +2 [+] [-]

, 2011-09-03 19:58, pirms 13 gadiem
Un atkal veselības likstas pieviļ ....Tagad ļoti noderētu D.Lavrinovičs,ko atskaitīja kā pēdējo!!

  -2 [+] [-]

, 2011-09-03 20:07, pirms 13 gadiem
Uzskatu, ka liels zaudējums tas nav, jo Lietuvai centros tāpat bija pārprodukcija - Lavrinovičs, Javtoks, Valančūns!

  -4 [+] [-]

, 2011-09-03 20:15, pirms 13 gadiem
labi vien ir , ka nav VEFā

     [+] [-]

, 2011-09-04 02:24, pirms 13 gadiem
ezers23 rakstīja: Un atkal veselības likstas pieviļ ....Tagad ļoti noderētu D.Lavrinovičs,ko atskaitīja kā pēdējo!!
Drīzāk Motejūna, nesaprotu kāpēc viņu nepaņēma! Spēlē labā klubā, NBA nodraftēja, cm arī labi. Žēl. bet Petravičam atrāk izveseļoties!