Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Keins apņēmības pilns pirms otrās sezonas Rīgā

Keins apņēmības pilns pirms otrās sezonas Rīgā
Tailers Keins
Foto: vefriga.com

Basketbola klubs "VEF Rīga" šonedēļ sācis gatavoties sezonai, sākot pirmos treniņus, kuros tuvākajā laikā iesaistīsies arī amerikāņu spēka uzbrucējs Tailers Keins. Pirms otrās sezonas Keins paudis apņēmību turpināt iesākto un turpināt virzīties uz priekšu.

Pagājušā sezona Taileram Keinam bija pirmā Eiropā pēc spēlēšanas ASV koledžu basketbolā. Latvijā amerikāņu spēlētājs pirmo reizi ieradās augusta vidū, vispirms izejot pāris nedēļu pārbaudes laiku, kurā spēja pierādīt savu lietderību tā brīža galvenajam trenerim Rimam Kurtinaitim un tika pie līguma uz visu sezonu. Kopumā pirmais gads profesionāla basketbolista kārtā Keinam izvērtās veiksmīgs, jo Latvijas līgā tika iegūts čempiontituls, bet Baltijas līgā līdz šim mūsu klubiem nebijis sasniegums - vieta finālā. Keins ir vienīgais ārzemnieks, ar ko rīdzinieki nolēma turpināt sadarbību.

Otrdien Keins no Mineapolisas izlidoja uz Latviju, kur pievienosies "VEF Rīga" pirmssezonas treniņiem, kas sākās šonedēļ. Keinam būs iespēja atrādīt, kā veicies ar vasaras mājas darba izpildi - savas spēles pilnveidošanas. Lielāko daļu jūnija un jūlija viņš to darīja, spēlējot vietējā "Howard-Pulley" Vasaras līgā, kas šogad pulcēja arī vairākus NBA spēlētājus.

Savukārt tagad pienākusi iespēja uzsākt otro sezonu, kas seko pēc laba pirmā gada Rīgā, atzinis Keins. "Tur ir lieliski cilvēki, komandas kodols izturējās ļoti labi, tāpēc izbaudīju būšanu apkārt saviem komandas biedriem. Pie tam uzvarējām Latvijas līgā, bet citā līgā palikām otrie. Bija labi," pagājušo sezonu atceras Keins. Sākotnēji esot bijis grūti pierast pie Eiropā spēlētā basketbola, kur tāda lieta kā individuālā spēle ir retāka parādība. Tā vietā vairāk aizsegu, piespēļu un dažādu kombināciju, lai būtu pēc iespējas labāks metiens. "Tas ir stils, kas man netraucē. Ir nedaudz citādāk kā koledžā. ASV redzi divus vai trīs spēlētājus ar 20 punktiem, kamēr pārējiem ir pa dažiem. Eiropā izskatās, ka gandrīz visiem ir starp astoņiem un 12 punktiem spēlē. Tā ir īsta komandas spēles. Tas man ir pieņemami, bet esmu par jebkuru no šiem stiliem."

Šogad no Keina rīdzinieki sagaidīs vēl lielāku pienesumu, jo augušas arī kluba ambīcijas. Būs iespēja iekļūt Eirolīgā, tāpat bez Eirokausiem būs spēlēšana citās līgās. Uz pagājušās sezonas beigām Keins uzlaboja sniegumu, pierādot, ka ir iejuties Eiropas basketbolā un bija viens no produktīvākajiem komandā. Šogad tādu pašu produktivitāti no viņa sagaida galvenais treneris Ramūns Butauts.

Izmantotie resursi:
The Post Bulletin : Life, basketball abroad...

Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +4 [+] [-]

, 2011-08-02 15:06, pirms 13 gadiem
Domāju, ka viņš tieši pretēji, būs patīkams pārsteigums.

  +4 [+] [-]

, 2011-08-02 15:44, pirms 13 gadiem
Skudrinieks rakstīja: Otrajā sezonā leģionāriem parasti ir tukšs numurs. Tas jau daudzkārt pierādījies. Millage, Efejuku, Gustas, Alexanders - pēdējie aktuālie piemēri.
Nebūtu korekti salīdzināt leģionārus kurus ņēma kā līderus ar spēlētāju kurš bija lēts,aizpildīja vajadzīgo pozīciju,vēl neattīstījies un tipisks melnā darba darītājs.

  +2 [+] [-]

, 2011-08-02 15:54, pirms 13 gadiem
velu veiksmi

  +4 [+] [-]

, 2011-08-02 16:04, pirms 13 gadiem
Lovs BK "Ventspils" sastāvā otrajā un trešajā sezona bija daudz produktīvāks nekā pirmajā un rādīja tiešām lielisku sniegumu. Kā arī bija viens no retajiem viesspēlētājiem, kurš paveica milzīgu melnā darba apjomu, līdz ar to neieteiktu spriest tik viennozīmīgi!

  -3 [+] [-]

, 2011-08-02 17:00, pirms 13 gadiem
Eiropā futbols - mums keini un pārējie valteri ... ..

  +2 [+] [-]

, 2011-08-02 18:00, pirms 13 gadiem
RESPECT !!!

     [+] [-]

, 2011-08-02 20:55, pirms 13 gadiem
es neizbaudu " BUUSHANU APKAART" ZANDERA KUNGAM - NU KAS PAR JEPUCHU TULKOSHANU? buushana apkart tiesh tulkojums no amerikanju valodas - being around!!!

kruc reportieris