Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:1, Did:0, useCase: 3

Latvijas 3x3 basketbolistes izcīna trešo vietu Eiropas kausā

Ints Megnis
Ints Megnis

Latvijas 3x3 basketbolistes izcīna trešo vietu Eiropas kausā
Latvijas basketbolistes priecājas pēc Eiropas bronzas medaļu izcīnīšanas. Foto: FIBA

Latvijas sieviešu 3x3 basketbola izlase svētdien Eiropas kausa spēlē par trešo vietu ar rezultātu 17:13 pārspēja Nīderlandi, tiekot pie bronzas godalgām. Latvijas komandas sastāvā spēlēja Baiba Eglīte, Ieva Kūlīte, Kristīna Petermane un Liene Stalidzāne.

Sestdien apakšgrupu turnīrā Latvijas izlase pieveica Rumāniju, bet zaudēja Baltkrievijai un sasniedza izslēgšanas turnīru, ceturtdaļfināla mačā svētdien ar 16:14 pagarinājumā pārspējot Ukrainu.

Latvijas izlase ceturtdaļfinālā vadību pārņēma no pirmajām minūtēm un drīz vien bija priekšā ar 7:3. Tomēr pēc pretinieču tālmetiena pārsvars saruka vien līdz 8:7, četras minūtes pirms beigām ukrainietes panāca izlīdzinājumu 10:10, bet vēl pēc brīža Latvija jau bija iedzinējos. Ļoti svarīgs bija pēdējās minūtes ievadā Petermanes realizēts tālmetiens, kas panāca 14:13. Uzreiz pēc tam viņa pati nopelnīja sodu un pretiniece ar soda metienu izlīdzināja rezultātu un haotiskā cīņā ar rezultātu 14:14 arī noslēdzās pamatlaiks.

Pagarinājumā uzvar komanda, kas pirmā gūst divus punktus. Pēc vairākiem neveiksmīgiem metieniem Latvija izlēma izpildīt raidījumu no groza apakšas un ieguva pirmo punktu, bet drīz pēc tam uzreiz pēc minūtes pārtraukuma Eglīte veica individuālu gājienu līdz groza apakšai un nodrošināja panākumu.

Rezultatīvākā Latvijas izlasē ar septiņiem punktiem bija Petermane.

"Mēs ticējām, ka varam šeit sasniegt labus panākumus un esam nedaudz nenovērtētas," pēc mača pauda Eglīte. "Zinājām, ka varam būt pusfinālā."

Vēlāk pusfinālā Latvija ar 8:21 kapitulēja Francijai. Latvijas izlase jau pirmajās divās mača minūtēs nopelnīja četras piezīmes, bīstami pietuvojoties piezīmju normai, bet rezultāts bija 3:2. Uz to Francija atbildēja ar diviem tālmetieniem pēc kārtas un spēles vidū Latvija jau zaudēja ar 4:10. Turpinājumā Francija vēl vairāk palielināja savu vadību, dueli priekšlaicīgi noslēdzot jau minūti pirms beigām. Otrajā pusfinālā Nīderlande ar 17:21 zaudēja Spānijai, kļūstot par Latvijas pretinieci.

Spēles par trešo vietu sākumā Latvija nokļuva iedzinējos ar 1:3, ātri panāca izlīdzinājumu 3:3 un arī pēc tam duelis notika punkts punktā, visbiežāk rezultātam esot neizšķirtam. 105 sekundes pirms beigām Kūlīte iemeta vienu soda metienu un izvirzīja Latviju vadībā ar 12:11, turklāt brīdi vēlāk viņa atkal ieguva iespēju mest soda metienus, šoreiz no labdarības līnijas trāpot abus raidījumus un panākot Latvijai nebijuši lielu pārsvaru - 14:11. Arī nākamajā uzbrukumā Latvija neaizlaida pretinieces līdz metienam un pēc tam Eglīte izcēlās caurgājienā, kas 55 sekundes pirms beigām Latvijai deva 15:11. Kaut atlikušajā laikā pretinieces veica divus precīzus uzbrukumus, līdz viena metiena attālumam viņa pietuvojās jau tad, kad bija par vēlu.

"Spēlējām pret viņām jau Pasaules kausā. Zinājām, ka viņas ir labas, bet arī to, ka varam pret viņām spēlēt. Šī bija mūsu diena," pēc mača izteicās Eglīte. Latvijas sieviešu izlase Eiropas kausā startēja otro reizi, sekojot 16. vietai 2014. gadā.

Vīru turnīrā otro gadu pēc kārtas triumfēja Serbija, kas ar 21:18 apspēlēja Franciju. Tikmēr pie bronzas medaļām tika Lietuva, kas ar 21:18 uzvarēja Spāniju. Savukārt dāmām čempiones tika noskaidrotas vien pagarinājumā, Latvijas pāridarītājai Francijai ar 14:12 pārspējot Spāniju.

Kā zināms, iepriekšējos divos Eiropas kausos finālā bija spēlējusi Latvijas vīru izlase, kas sestdien zaudēja Austrijai un Lietuvai, šī gada sacensības negaidīti noslēdzot jau pēc apakšgrupu turnīra.

Slēpts komentārs: BlackChild

     [+] [-]

, 2019-09-01 15:21, pirms 5 gadiem
Skatījos traka spēle, galotnē tik daudz haotisku darbību bet OT jau laimīgi uzvarēja. Malaces, jau kad mūsu veči izgāzās un meičas tika no grupas, bija čujs ka ne jau viņas tāpat vien no grupas izkļuva, ka šeit būs kas vairāk!
Slēpts komentārs: Kaps

  +2 [+] [-]

, 2019-09-01 15:45, pirms 5 gadiem
šito gan es neizprotu, tik daudz jau to panākumu 3x3,bet Latvijas tv kā žīdojas tā žīdojas nopirkt pravas uz turnīriem

  -1 [+] [-]

, 2019-09-01 18:34, pirms 5 gadiem
Pret Franciju izskatījās ka ir uzlekušas augstāk par savu pak.. Pilnīgi nekādu variantu. Varēs ar Holandi par bronzu kapāt.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-01 20:23, pirms 5 gadiem
Un izkapā bronzu skaisti!!!

  +2 [+] [-]

, 2019-09-01 20:31, pirms 5 gadiem
Prieks par meitenēm. Viņas arī nospēlēja gudrāk par puišiem.

  +2 [+] [-]

, 2019-09-01 20:36, pirms 5 gadiem
Bravo bronzas meitenēm!
Slēpts komentārs: Maikl30

  +4 [+] [-]

, 2019-09-01 21:06, pirms 5 gadiem
Vēsturisks panākums! Nesalīdzināmi labākais rezultāts izlašu čempionātos šovasar! Fantastiski!

  -1 [+] [-]

, 2019-09-01 22:08, pirms 5 gadiem
Kaps rakstīja: Kāpēc jūs rakstat par sieviešu 3x3, nevarētu lūdzu uzzināt kaut ko vairāk par vīriešu izlases neveiksmi? Varbūt ko viņi darīja savā brīvdienā, varbūt kādas vietas apskatīja, muzejus?
Puiši ārstēja traumas un gatavojās nākamajiem turnīriem, lai varētu tikt uz PK posmiem. Nesaprotu to negatīvismu...

  -1 [+] [-]

, 2019-09-01 22:12, pirms 5 gadiem
BlackChild rakstīja: Biju gaidījis vēl vienu rakstu par vīriešu izlases neveiksmi, nevis par to, ka meitenes tika pusfināla.
Līmenis ir tik ļoti izlīdzinājies, ka vāju pretinieku vairs nav. Taktiski nepareizi lēmumi maksāja vietu izslēgšanas spēlēs. Tie paši serbi, kas šodien uzvarēja PK palika bez medaļām, bet mūsējie bija otrie.

  -1 [+] [-]

, 2019-09-01 22:12, pirms 5 gadiem
BlackChild rakstīja: Vēsturisks panākums! Nesalīdzināmi labākais rezultāts izlašu čempionātos šovasar! Fantastiski!
2. vietu jau aizmirsi vīriešiem?