Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Supermens Keins ļauj "Blackhawks" turpināt cīņu par finālu

Ulvis Brože
Ulvis Brože @UlvisBrozhe

Supermens Keins ļauj "Blackhawks" turpināt cīņu par finālu
Patriks Keins un Endrū Šo
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās hokeja līgas Rietumu konferences finālsērijā starp pašreizējo Stenlija kausa čempioni Čikāgas "Blackhawks" un Losandželosas "Kings" uzvarētāja noskaidrošanai būs nepieciešama septītā spēle, jo "Blackhawks", pateicoties Patrika Keina rezultatīvajam metienam 57. minūtē, atspēlējās un izbraukumā svinēja panākumu ar 4:3. Amerikāņu uzbrucējam tas bija septītais rezultativitātes punkts pēdējo divu maču laikā.

Nacionālās hokeja līgas Rietumu konferences finālsērija līdzjutējus priecējusi ar izcila līmeņa hokeju un neaizmirstamu scenāriju. Čikāgas "Blackhawks" uzvarēja pirmajā mačā, bet otrajā pēdējo 22 minūšu laikā zaudēja sešus bezatbildes vārtus un piedzīvoja neveiksmi. Tikmēr Losandželosas "Kings" izdevās izcīnīt panākumus abās spēlēs savā laukumā, bet neizdevās pielikt punktu sērijai - naktī uz ceturtdienu izbraukumā nācās atzīt sāncenšu pārākumu otrajā pagarinājumā.

Čikāgas "Blackhawks" pēc izglābšanās kļūdījās pozicionāli un pēc pirmās trešdaļas atradās iedzinējos, jo Dvaits Kings netraucēts vārtu guvumā pārvērta piespēli no aizvārtes. Taču nākamo 20 minūšu lieliskais ievads situāciju padarīja krietni optimistiskāku: Patriks Keins realizēja skaitlisko vairākumu, Bens Smits izmantoja mājinieku vārtsarga Džonatana Kvika kļūdu, rezultātam kļūstot 2:1.

Turklāt tūdaļ izgājienu divatā pret Kviku nespēja realizēt Markuss Krīgers un Patriks Šārps - pēc otrā metiena Losandželosas "Kings" glāba Kviks un vārtu pārliktnis. Izniekoto iespēju vēl vairāk nožēlot nācās 48. minūtē, kad Losandželosas "Kings" atgriezās vadībā, - 3:2.

Pēc perfektas Drū Dautija piespēles no vidējas distances ripu starp viesu vārtsarga Korija Krouforda kājsargiem raidīja Aleks Martiness. Divas minūtes agrāk izcēlās pats Dautijs, kurš pēc komandas kapteiņa Dastina Brauna piespēles pieslēdzās uzbrukumam un ar plaukstas metienu trāpīja tālajā stūrī. Tomēr pēdējais vārds piederēja Keinam.

52. minūtē viņa izcilā piespēle no neērtā tvēriena ļāva precīzu metienu izdarīt aizsargam Dankanam Kītam, bet nepilnas četras minūtes pirms pamatlaika noslēguma amerikāņu uzbrucējs izmeta slaidu loku mājinieku aizsardzības zonā, tika galā ar trim sedzējiem un nodrošināja Čikāgas "Blackhawks" panākumu ar 4:3.

Keins sērijas ceturtajā, piektajā, sestajā vai septītajā mačā piedalījies 45 reizes, gūstot 24 vārtus un sakrājot 52 rezultativitātes punktus. Savukārt sērijā pret Losandželosas "Kings" viņš pirmajās četrās spēlēs izdarīja tikai vienu piespēli, bet pēdējos divos mačos viņa kontā ir septiņi rezultativitātes punkti. Vēl jāpiebilst, ka 2012. gadā Keins uzvarēja Nacionālās hokeja līgas Visu zvaigžņu spēles ietvaros notikušajā bullīšu konkursā, pārģērbjoties par Supermenu un sašķaidot ripu drumslās.

Sērijā rezultāts kļuvis 3-3, tādējādi septītā spēle tiks aizvadīta naktī uz pirmdienu pēc Latvijas laika. Losandželosas "Kings" gan pirmajā, gan otrajā kārtā uzvarai bija nepieciešamas septiņas spēles, kamēr Čikāgas "Blackhawks" abos gadījumos ar sāncenšiem tika galā sešos mačos. Stenlija kausa finālā pretinieku jau gaida Austrumu konferences čempione Ņujorkas "Rangers", kas sešās spēlēs tika galā ar Monreālas "Canadiens".

Patriks Keins gūst uzvaras vārtus četras minūtes pirms noslēguma

Dankans Kīts izdara rezultatīvu metienu pēc izcilas Patrika Keina piespēles

Drū Dautijs piespēlē, Aleks Martiness izvirza Losandželosas "Kings" vadībā

Patriks Šārps un Markuss Krīgers neizmanto izgājienu divatā pret vārtsargu

Izmantotie resursi:
NHL.com - The National Hockey League

  -2 [+] [-]

, 2014-05-31 07:40, pirms 10 gadiem
Laikam būšu karaļus noskaudis,paredzēdams viņiem Stenliju.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-31 08:43, pirms 10 gadiem
Lūk šādi tiek pelnīts MVP, tagad Keinam ir tikpat game winners kaa Teivzam, katram pa 4. Kā arī Keins jau rezultativākais komandā. Tagad jau kingiem galvā stāv ka katrā iepriekšējā sērijā gan pret Sharks, gan Ducks kingiem bija 3 zaudetas speles pēc kārtas.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-31 08:59, pirms 10 gadiem
kingi taču izlīda faktiski no jau zaudētas sērijas pret sharks. tagad nu paši redz kā tas ir. pagājšgad Čikāga atspēlējās Detroitai no arī šķietami bezcerīgā 1:3, tā ka pieredze viņiem šajā ziņā jau ir

  +4 [+] [-]

, 2014-05-31 09:17, pirms 10 gadiem
Fenomenāls 3. periods. 2:1, 2:3, 4:3.

Turklāt izcils hokejs, neiedomājams temps, visi grauž ledu - vienkārši bauda acīm. Iepriekšējās spēles pagarinājums un šīs spēles 3. periods laikam būs labākais šogad redzētais hokejs.

Tiesneši arī, starp citu, ļauj spēlēt, nevis piekasās pie katra pārkāpuma pēc likuma burta, tādējādi pilnīgi izjaucot spēles ritmu abām komandām (sveiciens IIHF tiesnešiem).

  -1 [+] [-]

, 2014-05-31 09:39, pirms 10 gadiem
es lieku, ka kausu paņems Rangers. Blackhawks nesen jau pacēla.

  +1 [+] [-]

, 2014-05-31 09:49, pirms 10 gadiem
el klasiko - ņujorka pret čikāgu

     [+] [-]

, 2014-05-31 10:18, pirms 10 gadiem
Čikāgai otrie vārti, kad panāca 2:1 ļoti skaisti un Keina piespēle pie 2:3, kad panāca izlīdzinājumu arī vienkārši konfekte.

     [+] [-]

, 2014-05-31 10:54, pirms 10 gadiem
Patriks Keins - vnk. neapturams !!! Ja tā turpinās , tad play-off MVP viņam garantēts !!!!!!!!!!!

     [+] [-]

, 2014-05-31 10:58, pirms 10 gadiem
pienadesa rakstīja: es lieku, ka kausu paņems Rangers. Blackhawks nesen jau pacēla.
te daudzi spriež, ka kausu paņems vai nu Čikāga vai Ņujorka...vēl taču nemaz sērija nav galā, tik pat labi LA var paņemt...un tas, ka Čikāga nesen pacēla, nebūt nenozīmē, ka viņi to nevar arī šogad...diezgan neprognozējami šogad tie playoffi sanākuši

     [+] [-]

, 2014-05-31 11:03, pirms 10 gadiem
Rengers,ja pacels Stenly,tad es domaju ka vini notures vel vienu sezonu.

     [+] [-]

, 2014-05-31 11:03, pirms 10 gadiem
kalns30 rakstīja: el klasiko - ņujorka pret čikāgu
Tieši tā lai gan man patīk Kings,bet ļoti labi būtu ,ja finālā spēlētu komandas no orģinālā sešinieka Čikago pret Rangers.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2014-05-31 11:38, pirms 10 gadiem
Lai kas arī tiks no rietumiem finālā, jutīšu līdzi NYR. Vēlos, lai Martins, tas kurš ST.Luis, dabū kausu.
Šī sezona viņam bija notikumiem bagāta: maiņa uz Ņujorku, sākotnējā neiekļaušana CAN olimpiskajā sastāvā, tad marinēšana uz soliņa Sočos. Ja šie sezonas līkloči begās novestu pie augstākā punkta, būtu baigi preicīgs.

     [+] [-]

, 2014-05-31 12:18, pirms 10 gadiem
maize rakstīja: Lai kas arī tiks no rietumiem finālā, jutīšu līdzi NYR. Vēlos, lai Martins, tas kurš ST.Luis, dabū kausu.
Šī sezona viņam bija ndotikumiem bagāta: maiņa uz Ņujorku, sākotnējā neiekļaušana CAN olimpiskajā sastāvā, tad marinēšana uz soliņa Sočos. Ja šie sezonas līkloči begās novestu pie augstākā punkta, būtu baigi preicīgs.
Ja iedziļinās faktos, tad jau ikvienu no tiem spēlētājiem- komandām kuri (-as) reāli grauž ledu, var - tīri cilvēcīgi- saprast, kādēļ gan vienam, otram vai trešajam, vajadzētu izcīnīt pirmo, otro vai trešo SC. Es par skaistu spēli, nu un- noteikti jāredz septītā!

  -1 [+] [-]

, 2014-05-31 12:34, pirms 10 gadiem
Tagad veletos redzet Blackhawks dalibu finala.

     [+] [-]

, 2014-05-31 20:52, pirms 10 gadiem
Tikmēr baltkrievi naturalizējusi arī Pekku Rinni?
https://twitter.com/Jaanis9/status/...