Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Mums sejā iemeta trīs tālmetienus"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Mums sejā iemeta trīs tālmetienus"
Aigars Nerips un TTT spēlētājas
Foto: Romualds Vambuts, Sportacentrs.com

"Brīdī, kad rezultāts bija neizšķirts, viens gūts grozs varēja spēli pavērst savādāk. Mēs to neizdarījām, savukārt aizsardzībā ieraudzījām savas vājās vietas," piedzīvojot pirmo neveiksmi Nordea Basketbola līgā, neapmierināts ar iznākumu bija basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

Cēsu spēlētājas pirmajā pusstundā iemeta 1 no 12 tālmetieniem, toties ceturtajā ceturtdaļā realizēja 3 no 4 trīspunktniekiem. Silarājas un Priedes trāpījumi apgrūtināja TTT pakaļdzīšanos, savukārt Zanes Jākobsones otrais tālmetiens nepilnu pusotru minūti pirms pamatlaika beigām izrādījās uzvaras vērtībā.

Armands Krauliņš, SK "Cēsis" galvenais treneris

"Daudzas lietas no cerētā nesanāca. Nevaru teikt, ka šī bija viena no mūsu labākajām spēlēm. Pirmajā puslaikā parādījām pieklājīgu sniegumu aizsardzībā, taču uzbrukumā radās problēmas. Arī mūsu metienu precizitāte neliecina par augstākā līmeņa izpildījumu. Mums būs daudz lietu, par kurām varēsim pārdomāt.

Brīdī, kad Aija Brumermane saņēma piekto piezīmi, pārējās spēlētājas attapās, ka viņām arī jāspēlē. Ievērojama loma bija Kristīnes Silarājas un Zanes Jākobsones uzņēmībai, iemetot svarīgus metienus. Viņas apliecināja līderu dotības apstākļos, kad komandas sastāvs ir nomainījies par piecdesmit procentiem. Kristīnei kopā ar Lieni nesen nācās iesaistīties saspēles vadīšanā, tādējādi nevarot pilnībā pievērsties saviem tiešajiem pienākumiem un izmantot individuālo meistarību."

Aigars Nerips, "TTT Rīga" galvenais treneris

"Spēle pagāja vairākos atšķirīgos posmos. Startā izdarījām plānoto. Spēlējām tempā, nepievēršot uzmanību rezultātam. Otrajā daļā pēc ļoti viegliem metieniem sākās spēles bremzēšana un zaudējām iniciatīvu. Noslēgumā neguvām punktus no groza apakšas, vairākas reizes aizmetām garām, kamēr mums sejā iemeta trīs trīspunktniekus. Brīdī, kad rezultāts bija neizšķirts, viens gūts grozs varēja spēli pavērst savādāk. Mēs to neizdarījām.

Nerunāju par vienu neiemestu metienu, jo netrāpījām vairākās situācijās. Otrkārt, iekritām pret sāncenšu snaiperēm, par kurām zinājām, ka viņas labi met tālmetienus. Ielaistie punkti nebija Cēsu sadarbību rezultāts, tos veicināja mūsu uzmanības trūkums. Snaiperu nenosegšana uzrādīja trūkumus meistarībā. Nevienu nepārsteidz fakts, ka viņas iemeta savus metienus. Aizsardzībā trīs spēlētājas trīs epizodēs atstāja pretinieces nenosegtas. Papildus Ieva Jansone pievienoja punktus, kurus parasti gūst Aija Brumermane.

Pieklājīgi nospēlējām 24-25 minūtes, izdevās labas epizodes. Sarūgtināja dažas vienkāršas izspēles, kad atkārtoti pietrūkst meistarības realizēt vienkāršus metienus. Iepriekš, spēlējot pret vājākām komandām, dzīvojām apmierinātībā, ka viss sanāk. Tikšanās ar spēcīgu pretinieku parāda, ka vajadzīga augstāka līmeņa spēļu prakse. Tagad pabeigsim pirmo apli un nākamajā kārtā gatavosimies desmit līdzvērtīgākām spēlēm. Ceram šajā laikā būt desmit, nevis astoņu vai deviņu spēlētāju sastāvā. Gaida daudz darba aizsardzībā, kas ir mūsu vājākā vieta. Visām spēlētājām būs iespēja noskatīties pilnu spēli un no malas ieraudzīt lietas, pie kurām jāstrādā nopietnāk."

  +1 [+] [-]

, 2013-12-01 07:57, pirms 10 gadiem
Nerips : D