Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:262, Did:0, useCase: 3

Stemkoss izvēlas palikt Tampā un noslēdz astoņu gadu līgumu

Rolands Eliņš

Stemkoss izvēlas palikt Tampā un noslēdz astoņu gadu līgumu
Stīvens Stemkoss
Foto: AFP/Scanpix

Stīvens Stemkoss pielicis punktu teju gadu ilgai neskaidrībai par savu nākotni un atteicies no kļūšanas par pieprasītāko NHL brīvo aģentu, tā vietā noslēdzot jaunu līgumu ar Tampabejas „Lightning”. Sadarbība noslēgta uz astoņiem gadiem, līguma summa tiek lēsta 68 miljonu ASV dolāru apmērā.

Tampabejas „Lightning” kapteinis Stīvens Stemkoss pēc pāris dienām varēja nokļūt neaizsargāta brīvā aģenta statusā, un publiski interesi par viņu bija izrādījušas vairākas NHL komandas – „Maple Leafs”, „Red Wings”, „Canucks”, „Bruins” un „Sabres”. Par favorīti tika uzskatīta Detroita, kura prata aizmainīt Pāvela Dacjuka līgumu un varēja piedāvāt Stemkosam desmit miljonus dolāru par sezonu.

Taču visu pārējo komandu centieni un plāni šajā kļuvuši neaktuāli, jo Stemkoss parakstījis jaunu līgumu ar Tampu, kas piedāvājusi 68 miljonus astoņās sezonās jeb 8.5 miljonus vidēji gadā. „Lightning” vairāk nevarēja piedāvāt algu griestu dēļ, un komandas ģenerālmenedžeris Stīvs Aizermans paziņojumā par Stemkosa līgumu to arī uzsvēra: „Viņš saprata mūsu situāciju un pēdējās dienās pieņēma lēmumu, ka vēlas palikt Tampā tik un tā.” Stemkoss nākamajā sezonā būs devītais labāk apmaksātākais hokejists NHL, dalot šo vietu ar „Rangers” vārtsargu Henriku Lundkvistu.

„Esmu priecīgs par iespēju turpināt karjeru šajā komandā,” sacīja Stemkoss. „Reti ir gadījumi, kad spēlētājs var pavadīt visu savu karjeru vienā klubā, un es ceru, ka šis līgums man un Tampai dos šādu iespēju. Taču šobrīd svarīgāk ir tas, ka esmu apņēmības pilns strādāt kopā ar komandu, lai piepildītu mūsu mērķi – izcīnītu Stenlija kausu.”

„Lightning”, kuras sistēmā atrodas arī latviešu vārtsargs Kristers Gudļevskis, šosezon bez veselības problēmas piedzīvojušā Stemkosa aizcīnījās līdz konferences finālam, kur septītajā spēlē zaudēja topošajai čempionei „Penguins”, bet pirms gada Tampa spēlēja Stenlija kausa finālā, piekāpjoties „Blackhawks”. Stemkoss šosezon izcēlās ar 64 punktiem 77 spēlēs, bet kopumā savā NHL karjerā 26 gadus vecais uzbrucējs 569 spēlēs guvis 312 vārtus un savācis 562 punktus.

Aizermana un „Lightning” problēmu sarakstā tagad par prioritātēm kļūst līgumu pagarināšana ar Ņikitu Kučerovu un Viktoru Hedmanu. Kučerovs kļūs par aizsargātu brīvo aģentu, bet Hedmans pēc gada varēs kļūt par neaizsargātu brīvo aģentu. Tāpat joprojām aktuāls vārtsargu jautājums, jo gan Benam Bišopam, gan jaunajam Andrejam Vasiļevskim sāksies līguma pēdējā sezona, un minimāla ir iespēja, ka 2017./2018. gada sezonas sākumā vieta komandā vēl būs abiem. Savukārt Gudļevskis saņēmis kvalifikācijas līguma piedāvājumu.

Izmantotie resursi:
https://www.nhl.com/news/steven-sta...

  +1 [+] [-]

, 2016-06-30 08:44, pirms 8 gadiem
Pag, pag... neaizmirsīsim baumas par "sign&trade" opciju. No Tampas puses izdevīgi, jo saņemtu tiešām labu kompensāciju. Stamkoss neaizietu pa tukšo, kā kapteinis aizietu ar šo variantu.

  -1 [+] [-]

, 2016-06-30 08:51, pirms 8 gadiem
Bergeron37 rakstīja: Pag, pag... neaizmirsīsim baumas par "sign&trade" opciju. No Tampas puses izdevīgi, jo saņemtu tiešām labu kompensāciju. Stamkoss neaizietu pa tukšo, kā kapteinis aizietu ar šo variantu.
Eu, fantazētāji un mistikas literatūras piekritēji varbūt nomierinaties beidzot...visu sezonu atpļurkstējat kur tik Stemkoss nedosies un Tampā nepaliks

  +2 [+] [-]

, 2016-06-30 08:54, pirms 8 gadiem
Nez' man jau liekas, ka Stemkoss pasteidzās un no citiem klubiem (piem. Toronto) varētu izspiest arī labāku ciparu...

  +8 [+] [-]

, 2016-06-30 09:02, pirms 8 gadiem
viņš ir vienkārši lojāls vienam klubam tādēļ arī palika un tadēļ arī jārespektē šādi cilvēki nevis staiguļi

  +2 [+] [-]

, 2016-06-30 09:03, pirms 8 gadiem
als rakstīja: Nez' man jau liekas, ka Stemkoss pasteidzās un no citiem klubiem (piem. Toronto) varētu izspiest arī labāku ciparu...
un palikt bez Stenlija 100%....

     [+] [-]

, 2016-06-30 09:05, pirms 8 gadiem
als rakstīja: Nez' man jau liekas, ka Stemkoss pasteidzās un no citiem klubiem (piem. Toronto) varētu izspiest arī labāku ciparu...
Jautājums vai nav tā, ka Tampā (Floridā) ienākumu nodokļi ir zemāki? Vismaz apskatnieki to vakar minēja, kā vienu no argumentiem, jo Floridā neesot (vai ir zemāks) kāds no federālajiem nodokļiem. Pie tam neaizmirsīsim arī to, ka nospēlējot visu karjeru vienā klubā tu automātiski kļūsti par leģendu, kas daļai sportistu nav mazsvarīgi, tas pats Tampas GM Aizermens Detroitā visu karjeru nokapāja un ieguva daudz lielāku slavu nekā ja būtu mētājies pa visu līgu dzīdamies pēc papildus 10$

  -3 [+] [-]

, 2016-06-30 09:12, pirms 8 gadiem
to 68 mlj pietiks vēl mazbērniem, ja neizpurgās un veiksmīgi ieguldīs (nopietnākā nozarē kā slieku audzēšana vai alus brūzis)

     [+] [-]

, 2016-06-30 09:13, pirms 8 gadiem
Es domāju, ka vakardienas nagla bija nevis Stamkos noslēglais līgums, bet gan maiņa starp Nashvilu un Montrealu jeb PK Subban pret Weber. Tāpat Hall pret Larsson, bet par to jau neviens te neraksta un nepiemin

     [+] [-]

, 2016-06-30 09:29, pirms 8 gadiem
Marquis rakstīja: Es domāju, ka vakardienas nagla bija nevis Stamkos noslēglais līgums, bet gan maiņa starp Nashvilu un Montrealu jeb PK Subban pret Weber. Tāpat Hall pret Larsson, bet par to jau neviens te neraksta un nepiemin
pagaidām tie ir skaļākie treidi bet SC kā vienmēr guļ

  +4 [+] [-]

, 2016-06-30 09:30, pirms 8 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: to 68 mlj pietiks vēl mazbērniem, ja neizpurgās un veiksmīgi ieguldīs (nopietnākā nozarē kā slieku audzēšana vai alus brūzis)
Ir tāda interesanta statistika - 78% NFL spēlētāju un 60% NBA spēlētāju piecu gadu laikā pēc karjeras noslēgšanas bankrotē. Tas viss ņemot vērā apstākli, ka NBA ir daudz lielākas algas.

Par NHL hokejistiem tādas statistikas nav, taču ir daudz piemēru, kad NHL hokejisti, mēģinot taisīt "lielo biznesu" vai vienkārši ne pārāk uzmanīgi pieejot naudas pārvalības jautājumam, pakāš visu naudu un daži vēl pat parādos tiek. Darens Makartijs, Sergejs Gončars, Džeks Džonsons, Maiks Modano, Rejs Vitnijs, Sergejs Fjodorovs un, protams, Branies Trotjē (vēl 10 miljonus parādos sakrāja) - tas tikai no tiem, kurus tā uzreiz var atcerēties uz sitienu.

Viena lieta ir naudu nopelnīt, cita - to pārvaldīt.

  +5 [+] [-]

, 2016-06-30 09:37, pirms 8 gadiem
Par Subbana-Vēbera un Hala-Larsona treidu nevajag uzrakstīt?

     [+] [-]

, 2016-06-30 09:39, pirms 8 gadiem
Nu autor, varēji pierakstīt klāt treidus, ka PK Subbans dosies uz NSH, bet S.Weber uz MTL un T.Hall dosies uz NJD, bet A.Larson un EDM

     [+] [-]

, 2016-06-30 09:47, pirms 8 gadiem
Nja iešam divi lieli trade notika , ja kas.

     [+] [-]

, 2016-06-30 09:52, pirms 8 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: to 68 mlj pietiks vēl mazbērniem, ja neizpurgās un veiksmīgi ieguldīs (nopietnākā nozarē kā slieku audzēšana vai alus brūzis)
Nu rekinies ka no tas summas vel nodokli jamaksa, kas nav mazi. Ja nemaldos tad tie pat var sasniegt lidz 40% no liguma summas!

     [+] [-]

, 2016-06-30 10:01, pirms 8 gadiem
RahX rakstīja: Nu autor, varēji pierakstīt klāt treidus, ka PK Subbans dosies uz NSH, bet S.Weber uz MTL un T.Hall dosies uz NJD, bet A.Larson un EDM
Interesantas maiņas, pat ļoti. Jāgaida, kas sekos tālāk, un vai Bišops jau pirms sezonas tiks aizmainīts..

     [+] [-]

, 2016-06-30 10:06, pirms 8 gadiem
Tas moments, kad par kontraktu pagarināšanām un lielajiem maiņu darījumiem ir zināms kopš vakardienas, un tagad jāskatās, cik stundas vajadzēs portālam, lai par to visu uzrakstītu.

     [+] [-]

, 2016-06-30 10:06, pirms 8 gadiem
zaipis rakstīja: un palikt bez Stenlija 100%....
Bebkoks ar "nekādu" Anaheimu varēja līdz SC finālam aizkļūt, kapēc viņš ko līdzīgu (protams pie normālas spēlētāju selekcijas) nevarētu arī ar Toronto izdarīt?

     [+] [-]

, 2016-06-30 10:08, pirms 8 gadiem
familyguy rakstīja: Interesantas maiņas, pat ļoti. Jāgaida, kas sekos tālāk, un vai Bišops jau pirms sezonas tiks aizmainīts..
Bišops jau vēl pusi nākamās sezonas var droši nospēlēt.

     [+] [-]

, 2016-06-30 10:08, pirms 8 gadiem
Edgars rakstīja: Jautājums vai nav tā, ka Tampā (Floridā) ienākumu nodokļi ir zemāki? Vismaz apskatnieki to vakar minēja, kā vienu no argumentiem, jo Floridā neesot (vai ir zemāks) kāds no federālajiem nodokļiem. Pie tam neaizmirsīsim arī to, ka nospēlējot visu karjeru vienā klubā tu automātiski kļūsti par leģendu, kas daļai sportistu nav mazsvarīgi, tas pats Tampas GM Aizermens Detroitā visu karjeru nokapāja un ieguva daudz lielāku slavu nekā ja būtu mētājies pa visu līgu dzīdamies pēc papildus 10$
Laikam tā ir, ka Floridā (un USA kopumā) ir mazāki tie nodokļi nekā Kanādā par ko liekas savā laikā arī Irbe teica ....

  -1 [+] [-]

, 2016-06-30 10:29, pirms 8 gadiem
als rakstīja: Bebkoks ar "nekādu" Anaheimu varēja līdz SC finālam aizkļūt, kapēc viņš ko līdzīgu (protams pie normālas spēlētāju selekcijas) nevarētu arī ar Toronto izdarīt?
Nu tā nekādā Anaheima bija ar Kariju, Outsu, Sikoru, Žigēru, Ozoliņu, Ručinu, R.Nīdermaijeru... tb pilna ar All Stars (dažādu laiku) līmeņa spēlētājiem + vienas sezonas brīnumu (nu labi, triju sezonu pieklājīga līmeņa spēlētāju) Leklerku, kurš pēc tam arī strauji pazuda.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-06-30 12:11, pirms 8 gadiem
Jātaisa totalizators vai līdz vakara futbolam par NHL maiņu darījumiem kāds sportacentrā uzrakstīs?

  +2 [+] [-]

, 2016-06-30 12:43, pirms 8 gadiem
Tik tikko notika divi ļoti lieli treidi, bet par to neuzraksta neko, saucās vadošais sporta portāls.

     [+] [-]

, 2016-06-30 12:46, pirms 8 gadiem
Personīgi arī man likās, ka Stammers nepaliks ar Tampu, jo parasti, viņa kalibra spēlētāji, līgumus pārslēdz jau pēdējā līguma gadā!!!

Jo vairāk, fakts, ka citas komandas varēja maksāt vairāk!!!

Nu ko, par vienu intrigu mazāk gaidot 1. jūliju un brīvo aģentu laiku!!!!

  -1 [+] [-]

, 2016-06-30 12:48, pirms 8 gadiem
Piekrītu, kur ir raksts par Wēbera un Subana Darījumu?

     [+] [-]

, 2016-06-30 16:40, pirms 8 gadiem
Nu cerēju, ka Rangers vadība nolsēgtu līgumu ar viņu, žēl!