Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:875, Did:0, useCase: 3

Dzierkalam zaudējums Memoriālā kausa finālā

Rolands Eliņš

Dzierkalam zaudējums Memoriālā kausa finālā
Mārtiņš Dzierkals (pa labi) Memoriālā kausa finālā
Foto: Row Wallator/CHL images

Mārtiņa Dzierkala pārstāvētā komanda Ruānas-Norandas „Huskies” ar 2:3 papildlaikā atina Londonas „Knights” pārākumu un palika otrajā vietā prestižajā Kanādas junioru līgu čempionu turnīrā.

Finālspēlē „Huskies” nokļuva iedzinējos 30. minūtē, kad laukumā atradās arī Mārtiņš Dzierkals, tādējādi nopelnot negatīvu lietderības koeficientu mīnus viens. Dzierkalam neilgi pirms tam pašam bija iespēja gūt vārtus, taču teicami nospēlēja „Knights” vārtsargs. Viņa komandai gan uzreiz izdevās panākt izlīdzinājumu, bet trešā perioda vidū arī izvirzīties vadībā ar 2:1. „Huskies” pārsvars saglabājās līdz pat 56. minūtei, taču Ontario Hokeja līgas čempione „Knights” paspēja atspēlēties.

Sekoja papildlaiks, kurā „Knights” bija nepieciešamas astoņas minūtes, lai Metjū Tkačuks gūtu uzvaras vārtus, kas liedza Dzierkalam iegūt Memoriālo kausu. Spēle noslēdzās ar rezultātu 2:3. Dzierkals izcēlās ar četriem metieniem pa vārtiem un lietderības koeficientu mīnus viens. Turnīra piecās spēlēs Dzierkalam vieni vārti un četras soda minūtes.

„Knights” Memoriālo kausu iekļuva otro reizi savā vēsturē, atkārtojot 2005. gada panākumu, kad komandā spēlēja tādi hokejisti kā Korijs Perijs, Deivids Bolands un savulaik Rīgas „Dinamo” pabijušais Robs Šremps. Toreiz Memoriālā kausa finālā „Knights” pārspēja Sidnija Krosbija pārstāvēto junioru komandu.

Par Memoriālā kausa MVP tika atzīts Mičels Mārners, kurš finālspēlē izcēlās ar rezultatīvu piespēli, bet kopumā turnīra četrās spēlēs savāca 14 punktus. Dzierkals savukārt nevienu no individuālajām balvām nesaņēma un arī turnīra simboliskajā izlasē netika iekļauts.

Jāatgādina, ka pirms diviem gadiem par Memoriālā kausa čempionu kļuva Edgars Kulda, kurš izpelnījās arī turnīra vērtīgākā spēlētāja godu. Memoriālā kausa 98 gadus ilgajā vēsturē par MVP tikuši atzīti tikai divi Eiropas pārstāvji – Kulda un Aleksandrs Radulovs.

Savukārt ECHL finālsērijā zaudējumu piedzīvojis Ņikita Jevpalovs un viņa komanda Alenas „Americans”. Pēc šodienas rezultatīvā mača (6:7) pret „Nailers” finālsērijā rezultāts kļuvis neizšķirts 1-1.

Jevpalovs izdarīja vienu rezultatīvu piespēli, palīdzot komandai gūt vārtus vairākumā 48. minūtē. Trešajā periodā norisinājās iespaidīgs „Americans” pakaļdzīšanās mēģinājums, jo pēc pirmajiem diviem periodiem tā bija bezcerīgos iedzinējos ar 1:7. Taču līdz 51. minūtei tika paspēts panākt minimālu deficītu, ko gan beigās tomēr neizdevās atspēlēt. Jevpalovs šajā mačā nopelnīja četras soda minūtes par spēli ar augstu paceltu nūju, kā arī izdarīja vienu statistikā fiksētu metienu pa pretinieku vārtiem.

Izmantotie resursi:
The ECHL - Premier 'AA' Hockey League |
Mastercard Memorial Cup

  -3 [+] [-]

, 2016-05-30 08:43, pirms 8 gadiem
Vāji!

  -2 [+] [-]

, 2016-05-30 10:27, pirms 8 gadiem
Nav ko liekuļot Huskies šī bija izcila sezonā. Labāk karjeru kā zaudetajam Krosbijam, nekā uvzaretaajam. Srempam.
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

     [+] [-]

, 2016-05-30 11:39, pirms 8 gadiem
Un Tu to "neslikto" karjeru salīdzini ar Krosbija karjeru? 😄

     [+] [-]

, 2016-05-30 12:24, pirms 8 gadiem
"... par MVP tikuši atzīti tikai divi Eiropas pārstāvji – Kulda un Aleksandrs Radulovs ..."
LV izlasē derētu savs "Radulovs", tik labākajā sportiskajā nozīmē

  -1 [+] [-]

, 2016-05-30 14:30, pirms 8 gadiem
Dinamo'1988 rakstīja: "... par MVP tikuši atzīti tikai divi Eiropas pārstāvji – Kulda un Aleksandrs Radulovs ..."
LV izlasē derētu savs "Radulovs", tik labākajā sportiskajā nozīmē
jā, un arī savs "Krosbijs", "Subbans", "Bišops", "Laine", "Jāgrs" u.t.t.

     [+] [-]

, 2016-05-30 21:50, pirms 8 gadiem
Vai Krosbijs ir driblējis ripu apkārt Arēnai Rīga? Nav! Bet Šrempfs ir! Vēl jautājumi, kuram karjera bijusi labāka?

Go Schrempf it!