Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:8, Did:0, useCase: 3

Čempiones "Latgols" galotnē izrauj uzvaru, finālsērijā 1-0

Jānis Pārums

Čempiones "Latgols" galotnē izrauj uzvaru, finālsērijā 1-0
Foto: Jānis Slišāns

Šodien Latvijas sieviešu handbola čempionāta pirmajā finālspēlē Latvijas čempiones "Latgols" izbraukumā, pateicoties veiksmīgām pēdējām desmit minūtēm, izrāva uzvaru 27:26 pār Stopiņu NHK sagādājot tām pirmo zaudējumu sezonā.

Regulārajā čempionātā komandas bija tikušās četras reizes un bilance bija pārliecinoši par labu stopiņietēm – pirmajā savstarpējā spēlē neizšķirts (20:20), kam sekoja arvien pārliecinošākas trīs uzvaras (26:20, 25:17 un 39:20). Jāatgādina, ka regulāro čempionātu Stopiņu NHK noslēdza bez zaudējumiem un pirmajā vietā, bet "Latgols" finišēja trešās.

Pirmais puslaiks aizritēja ļoti līdzīgā cīņā bez izteikta kādas komandas pārsvara. Pārmaiņus vadībā pabija gan Stopiņu NHK, gan "Latgols", taču nevienai no komandām neizdevās panākt atrāvienu, kas būtu lielāks par diviem vārtiem. Tikai puslaika izskaņā, divreiz izceļoties Elzai Seržantei, pa reizei Lanai Nikolajevai un Annijai Ozoliņai, Stopiņu NHK panāca +3, bet puslaiku noslēdza ar 15:13.

Otrajā puslaikā regulārā čempionāta uzvarētājas diezgan droši kontrolēja notikumus laukumā un 40.minūtē pēc Lanas Nikolajevas metiena panāca pat piecu vārtu pārsvaru – 21:16. Lai gan "Latgolam" izdevās pietuvoties līdz trim vārtiem, nekas neliecināja, ka galvenās favorītes varētu zaudēt spēles pavedienu. Vēl 50.minūtē Stopiņu NHK bija +4 (26:22), taču atlikušās desmit minūtes pagāja "Latgols" zīmē – stopiņietes nespēja gūt vārtus, bet ludzānietes piecu minūšu laikā veica izrāvienu 5:0, trīs minūtes līdz spēles pamatlaika beigām izvirzoties vadībā – 27:26. Pēdējās minūtēs Stopiņu NHK neizmantoja vairākas iespējas panākt izlīdzinājumu, kas ļāva ludzānietēm svinēt laimīgu uzvaru. Turklāt Stopiņu NHK šosezon pirmais zaudējums un pārtrūkusi 22 nezaudēto spēļu sērija.

Finālsērijā tagad rezultāts kļuvis 1-0, turklāt otrā spēle 8.maijā norisināsies Ludzā. Par Latvijas čempionēm kļūs tā komanda, kas izcīnīt divas uzvaras. Jāatgādina, ka "Latgols" par Latvijas čempionēm kļuva pērn, bet Stopiņu NHK – aizpērn.

Pirmajā spēlē par bronzu starp "REIR Dobele" un Jēkabpils sporta skolas komandām intriga izpalika. Pēc līdzīgām pirmajām desmit minūtēm dobelnieces atrāvās un līdz puslaika beigām iekrāja jau deviņu vārtu pārsvaru – 20:11.

Ar laukuma saimnieču dominanci tika aizvadīta arī lielākā daļa otrā puslaika. "REIR Dobele" pārsvars turpināja pieaugt ļoti strauji un spēles 50.minūtē pēc Lauras Ņeverovskas metiena mājinieču pārsvars sasniedza +20 (37:17). Pēdējās desmit minūtēm Jēkabpilij izdevās sadeldēt pārsvaru gandrīz uz pusi, taču dobelnieču uzvaru tik un tā ļoti pārliecinoša – 41:29.

Sērijas otrā spēle pēc nedēļas notiks Jēkabpilī. Arī cīņā par bronzu uzvarētājs tiek noskaidrots sērijā līdz divām uzvarām.

Latvijas čempionāts sievietēm. Finālsērija

Stopiņu NHK – SK Latgols 26:27 (15:13)
Stopiņu NHK: Nikolajeva 9/3, Asare 6/3, Seržante 4, Ozoliņa 3, Ekkerte 3, Sergejeva 1.
Latgols: Šļubčenko 9/1, Kukurāne 8, Daukste 4, Rutkovska 3, Klementjeva 2, Sidorova 1.
Sērijā: Stopiņu NHK 0 – 1 Latgols

Latvijas čempionāts sievietēm. Bronzas sērija

REIR Dobele – Jēkabpils SS 41:29 (20:11)
REIR Dobele: Ņeverovska 12, Purviņa 10/3, Freiberga 9, Egle 5, Dubrovska 2, Šteinerte 1, Dumfa 1, Laizāne 1.
Jēkabpils SS: Ārmane 10, Kirejeva 8/1, G. Kaulakane 7, Jugāne 4/3.
Sērijā: REIR Dobele 1 – 0 Jēkabpils SS

Izmantotie resursi:
Latvijas Handbola federācija - Handball.lv

     [+] [-]

, 2016-04-30 21:47, pirms 8 gadiem
Vai tiesnešu iesācēju nozīmēšana sieviešu finālam jāuztver kā spļāvienu sejā??? Tik nožēlojami , kad nemākulīgie tiesneši lauž spēli un ļauj lauzt pašus spēlētājus.Leitis/Pērsis - puišiem vēl tiesāt un tiesāt jaunatnes čempionātu. . Kauns un pretīgi, ka sievietes tā novērtē.