Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aivars Vīnbergs: "Tāda sajūta, ka esam atbraukuši uz Āfriku vai Sibīriju"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aivars Vīnbergs: "Tāda sajūta, ka esam atbraukuši uz Āfriku vai Sibīriju"
"RSU/Merks" galvenais treneris Aivars Vīnbergs
Foto: Zigismunds Zālmanis

"Ja nevaram paņemt bumbu paši, ir jāgrib neļaut izdarīt to pretiniekam. Ieskatoties protokolā, var redzēt, ka TTT spēlētājas izmeta par 25 divpunktu metieniem vairāk nekā mēs. Ja mēs tikpat reižu uzmestu pa grozu, varbūt arī rezultāts būtu savādāks," pēc zaudējuma mājas spēlē pret "TTT Rīga" basketbolistēm ar komandas spēlētāju cīņassparu neapmierināts bija "RSU/Merks" galvenais treneris Aivars Vīnbergs.

TTT sastāvā spēlēja divas garās spēlētājas. Vai bija doma to izmantot?
Pretinieču garās spēlētājas nospēlēja labāk nekā mūsu centri. Zinājām, ka TTT rīcībā būs tikai divas priekšējās līnijas spēlētājas, taču fakts, ka atļāvām viešņām izcīnīt 18 bumbas uzbrukumā, liecina, ka to neizmantojām. Jāuzdod jautājumi sev, kāpēc to pieļāvām. Tas stāsta par individuālo gribu, nevis komandas darbu. Viela pārdomām. Secinājums – spēlētājām ir, kur augt.

RSU zaudēja pārķertajās bumbās un ātrumā.
To uzsvēru sarunā ar meitenēm, norādot, ka pretinieks bija ātrāks. Trešdien nevarēja pateikt, ka esam daudz strādājuši, lai uzlabotu fiziskās īpašības. Jāapsver spēles stila maiņa, jo zaudēt uz ātruma rēķina nevaram atļauties. Sāpina nevis zaudējums, bet veids, kā tas notika. Kopvērtējumā neveiksmei nav lielas nozīmes, jo čempionāta izspēles kārtība izveidota tā, ka mums būs iespējas tikties arī sezonas turpinājumā. Pati spēle nesniedza gandarījumu.

Kāpēc maz spēlē Paula Tomsone?
Paula var kļūt par labu basketbolisti, taču spēlēs, kurās tiek dalīti punkti, mums nav laika gaidīt. Pārbaudes spēlēs viņas laiks laukumā ir ievērojams un Paula sevi parāda. “Top 6” turnīrā nevaram tik daudz atļauties. Ja neizdodas sevi parādīt divās vai trīs minūtēs, tad jāsaka, ka sava iespēja ir palaista garām.

Kā ir treniņos?
Treniņos visi esam labi, taču pretestība nodarbībās un spēlēs nav tā pati. Piemēram, pret TTT iemetām tikai 24% divpunktu metienu no spēles. Savā laukumā! Meitenēm saku – ir tāda sajūta, ka esam atbraukuši uz Āfriku vai Sibīriju.

Baltkrievijā gāja labāk?
Nenoliedzami. Gan Baltkrievijā, gan Lietuvā pret Kauņas “Hoptrans Sirenos” nospēlējām labāk. Lietuvietes pierādīja, kāpēc Baltijas līgas regulārajā sezonā zaudējušas tikai vienā spēlē. Tā ir ļoti laba komanda, pret kuru nospēlējām cienīgi. Laikam netiekam vaļā no TTT sindroma.

Drāmu nav vērts taisīt, jo parādījās arī pozitīvas lietas. Piemēram, Kate Krēsliņa nospēlēja pieklājīgā līmenī, ar augstu pašatdevi. Neizpalika jaunības kļūdas, taču viņai nevaru neko pārmest. Ja pārējās meitenes būtu paveikušas tādu darba apjomu kā Kate, arī spēle izskatītos savādāk. Manuprāt, meitenes, braucot mājās, noteikti padomās – kāpēc es šodien sevi nerealizēju? Laba mācība nākamajām spēlēm.