Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:136, Did:0, useCase: 3

Aigars Nerips: "Izmantojām pretinieču ganīšanos perimetrā"

Māris Noviks
Māris Noviks @MarisNoviks

Aigars Nerips: "Izmantojām pretinieču ganīšanos perimetrā"
Aigars Nerips un "TTT Rīga" spēlētājas
Foto: Romāns Kokšarovs, "Sporta Avīze", f64

"Ja katru mēnesi nāktu klāt viena vai divas pārbaudes spēles, mūsu sagatavotība būtu vēl labāka. Daudzo savainojumu un slimību dēļ trenējamies ierobežotā sastāvā, tāpēc treniņos nevaram atstrādāt visas situācijas," izcīnot trešo uzvaru Nordea līgas "Top 6" turnīrā, teica basketbola kluba "TTT Rīga" galvenais treneris Aigars Nerips.

TTT rotācija pret “RSU/Merks” sastāvēja no septiņām spēlētājām, jo Ance Celmiņa laukumā izgāja epizodiski.
Ance Celmiņa šodien spēlēja maz, jo sāncenses pārsvarā spēlēja ar vienu izteiktu piekto numuru. Guna Lagzdiņa laukumā atradās daudz, savukārt Paula Tomsone pārsvarā sēdēja malā. Otrkārt, Ancei būtu grūtāk iekļauties rotācijā un aizsardzībā, kādu izmantojām spēles beigās. Bet! Celmiņa treniņos iejūtas arvien labāk un var kļūt par mūsu trūkstošo spēku zem groza. Viņa labi spēlē ar muguru pret grozu, var piekopt spēka spēli. Turpinām mācīties sistēmas, tāpēc nevēlos sasteigt Celmiņas piedalīšanos svarīgos mačos.

Tajā pašā laikā Ance Aizsila veica ceturtā numura pienākumus.
Pretinieču ceturtie numuri Daina Lazdeniece un Paula Lazdeniece daudz “ganījās” pa perimetru, tādējādi varējām to atļauties. Ancei tā kļuva par pirmo pilno spēli pēc savainojuma un sešu nedēļu pārtraukuma. Svarīgākais, ka viņai izdevies atgūties morāli un psiholoģiski. Savainojums joprojām liek par sevi manīt. Līdzīga iemesla dēļ – atsvaidzināts vecais savainojums – nespēlēja Kitija Laksa. Piekto mēnesi turpinām strādāt skaitliski īsā sastāvā.

Meitenes spēlē ar vajadzīgo azartu. Jāturpina spēlēt ar pašreizējo agresivitāti, ievērojot mūsu spēles stilu. Mums nav tik lielu un masīvu spēlētāju, lai pārliecinoši uzspiestu spēka spēli. Taktisko basketbolu varam izmantot atsevišķos gadījumos, taču uzsvars ir uz ātru un agresīvu spēli.

Ātrums, ātras pārejas un agresīva spēle. Šodien komanda pārķēra daudz bumbu.
Mums tiešām izdevās pārķert daudz bumbu. Izdevās realizēt tikai daļu no iespējām, lai gan 3-2 un 4-3 pārsvars bija bieži. Tādā spēles tempā metienu realizācijas procents nebija augstākais, taču galvenais uzdevums – aizsardzībā ielaist mazāk par 60 punktiem – tika izpildīts. Šoreiz spējām noturēt pretinieces zem 50 punktiem, turklāt no spēles RSU iemeta tikai 33 punktus.

Var teikt, ka spēle tika uzvarēta no aizsardzības?
Vienīgais elements, kurā zaudējām aizsardzībā, bija spēle viens pret vienu. Labi, ka spēlētājas to apgūst un turpina sevi attīstīt. Spēle viens pret vienu ir RSU trumpis. To zinot, sagatavojām virkni mājas darbu. Kad tiksim ārā no savainojumiem un trenēsimies pilnā sastāvā, skats būs labs.

Kas būtu sakāms par 7. un 8. februārī paredzētājām pārbaudes spēlēm pret Somijas čempionēm?
Spēles pret “Lappeenranta Catz” sākumā plānojām iestrādēm pirms marta un aprīļa cīņām. Ņemot vērā kalendāra izmaiņas, akcenti būs nedaudz citi. Tuvākajās nedēļās ieliksim fizisko bāzi pavasarim, tāpēc sniegums pret somietēm varētu būt smagnējs. Nav šaubu, ka tas būs labs sparings, īpaši psiholoģiskajā ziņā. Lāpenrantas sastāvs ir solīds – trīs Somijas valstsvienības spēlētājas, ļoti laba krieviete un divas amerikānietes.