Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

Saspēles vadītāju duelis Rietumos: Vestbrūks un "Thunder" pret Polu un "Clippers" Losandželosā

Saspēles vadītāju duelis Rietumos: Vestbrūks un "Thunder" pret Polu un "Clippers" Losandželosā
Rasels Vestbrūks un Kevins Durants
Foto: AP/Scanpix

Agrā otrdienas rītā plkst. 5:30 pēc Latvijas laika Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) regulārās sezonas ietvaros Losandželosā, Staples Center basketbola arēnā, laukumā dosies vietējā „Clippers” vienība, kura mērosies spēkiem ar Rietumu konferences un visas līgas līdervienību Oklahomsitijas „Thunder”. Šis būs pirmais no četriem abu komandu savstarpējiem mačiem šajā regulārajā sezonā.

Šī sezona „Thunder” vienībai ir sākusies ļoti veiksmīgi, jo šobrīd tā ir līgas līdervienība (bilance 16-3, bilance izbraukumā 8-2). Oklahomsitijas vienība ar Kevinu Durantu un Raselu Vestbrūku priekšgalā ir izcīnījusi uzvaras pēdējos četros mačos, un Losandželosā ieradīsies triju izbraukuma spēļu sērijas ietvaros.

Ceturto uzvaru pēc kārtas piektdien „Thunder” izcīnīja izbraukumā pret „Warriors” vienību un Andri Biedriņu ar 120:109. Durants šajā mačā guva 37 punktus, kas ir viņa sezonas rekords, bet atlētiskais saspēles vadītājs Vestbrūks pievienoja 28 punktus, kā arī atdeva 11 rezultatīvas piespēles, pārtvēra septiņas pretinieku piespēles un izcīnīja sešas atlēkušās bumbas. „Thunder” no soda laukuma guva 58 no 120 punktiem, kamēr „Warriors” guva vien 28.

Lai arī mačs pret „Warriors” bija viens no labākajiem Vestbrūka aizvadītajiem mačiem sezonā, jo laukumā viņš darīju visu iespējamo – guva punktus, dalīja piespēles, pārtvēra bumbas un cīnījās par atlēkušajām bumbām -, tomēr viņš pieļāva arī septiņas kļūdas. Septiņas kļūdas vienā mačā Vestbrūks ir pieļāvis piecas reizes šajā sezonā.

Šīs pieļautās kļūdas var dārgi maksāt mačā pret saspēles vadītāju Krisu Polu un „Clippers” (11-6, bilance savā laukumā 9-2, 3. vieta Rietumu konferencē) vienību, kura lielu daļu no ātrajiem uzbrukumiem un uzbrukumiem vispār noslēdz ar bumbas triecieniem grozā no augšas.

Ar Pola pievienošanos "Clippers" Losandželosas vienības izredzes iekļūt izslēgšanas spēļu turnīrā ir krietni palielinājušās, salīdzinot ar iepriekšējām sezonām. „Clippers” vienība ir kļuvusi par ļoti respektējamu pretinieku, kas noteikti pretendēs uz augstu vietu Rietumu konferencē regulārās sezonas noslēgumā.

Pagājušajā sezonā vēl „Hornets” sastāvā Pols četros mačos pret „Thunder” guva vidēji 18.5 punktus un izdalīja partneriem 8.8 rezultatīvas piespēles, kā arī pārtvēra 3.8 pretinieku piespēles, pieļaujot vien 10 kļūdas visos četros mačos kopā.
Savukārt Vestbrūks pagājušās sezonas četros mačos pret Polu vidēji spēlē guva 20.5 punktus un atdeva 9.8 rezultatīvas piespēles, bet kopumā četros mačos pieļāva 24 kļūdas (vidēji sešas ik mačā).
Iespējams, tieši komandu saspēles vadītāju pieļautās kļūdas var krietni ietekmēt spēles gala rezultātu.

Svētdienas uzvarētajā mačā Denverā pār vietējo „Nuggets” ar 109:105 vienību Pols un Grifins kopā iekrāja 42 punktus, bet lielisku sniegumu pret bijušo klubu nodemonstrēja Čonsijs Bilapss, kurš realizēja sešus tālmetienus, kopā iekrājot 32 punktus.

Bilapss pagājušajā sezonā divos mačos pret Oklahomsitiju vidēji guva 23 punktus, uzbrūkot no spēles ar 63 procentu precizitāti (17/27). Savukārt Grifins trijos no četriem mačiem pagājušajā sezonā pret „Thunder” iekrāja double-double, vidēji mačā gūstot 26.8 punktus un izcīnot 11.8 atlēkušās bumbas.

Oklahomsitijas vienībai gaidāmajā cīņā, iespējams, nevarēs palīdzēt aizsargs Tabo Sefološa, kurš mačā pret „Warriors” neizgāja laukumā otrajā puslaikā savainotas labās pēdas dēļ.
Pagājušajā sezonā abas vienības izcīnīja uzvaras abos mačos savā laukumā, bet „Thunder” vienība abos Staples Center piedzīvotajos zaudējumos uzbruka no trīspunktu līnijas vien ar 20 procentu precizitāti (8/40), bet kopumā no spēles uzbruka ar 39.5 procentu precizitāti.

Izmantotie resursi:
nba.com

Vai "Thunder" izcīnīs piekto uzvaru pēc kārtas?

  • 27

  • 23


Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-01-30 23:51, pirms 12 gadiem
Rietumu vilciens rakstīja: apnikusi tava tukšā vāvuļošana, pietiek jau ar to, ka prognozē kaut kādus brīnumus, vēl raksti par basi, ka Thunderi apsēdinās abus dankerus. apskaties kā Ibaka/Pērkins spēlē kā sēnes un nav šķirba pirms vai pēc lietus, kas gribēs, tas uzvarēs, LAC ir uz viļņa, Billups ārdās, ka gribēs, tad paņems arī Thunderus, kur ir Durants un Bārdainis, Westbrooks ir slotas kāts, kurš var un nevar.
LAC ir Pols, Bils, Buts, Mo. +Dankeri un Co.
lol

  +1 [+] [-]

, 2012-01-31 00:07, pirms 12 gadiem
Vīri pataupiet komentus pēc spēles, jo lieki te kādu slavēt un nolikt

  +2 [+] [-]

, 2012-01-31 00:23, pirms 12 gadiem
kumqvats rakstīja: Vīri pataupiet komentus pēc spēles, jo lieki te kādu slavēt un nolikt
Pēc spēles viens no viņiem varēs sevi pasludināt par basketbola viszini. Taču man vienmēr ir patikušas pirmsspēles prognozes, bez tām nu nekādīgi.

  +2 [+] [-]

, 2012-01-31 00:56, pirms 12 gadiem
Atbalstu šādus rakstus pirms spēlēm!
Vismaz var padiskutēt un novērtēt lietotāju prognozes un viedokļus.