Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:844, Did:0, useCase: 3

Salāks pēc sezonas Rīgas "Dinamo" beidzot atrod jaunu klubu Čehijā

Rolands Eliņš

Salāks pēc sezonas Rīgas "Dinamo" beidzot atrod jaunu klubu Čehijā
Aleksanders Salāks. Foto: Raimonds Volonts/Dinamo Rīga

Bijušais Rīgas "Dinamo" vārtsargs Aleksanders Salāks šodien papildinājis Čehijas kluba Prāgas "Sparta" rindas. Kluba paziņojumā norādīts, ka Prāgas "Sparta" ar viņu rēķinās kā ar komandas otro vārtsargu.

Prāgas "Sparta" ir viena no spēcīgākajām Čehijas čempionāta komandām un šobrīd ieņem otro vietu regulārajā sezonā, tā izcīnījusi 17 uzvaras 26 spēlēs un tikai par diviem punktiem atpaliek no līderes "Trinec", Gunta Galviņa pārstāvētās komandas. "Sparta" sastāvā jau iepriekšējā sezonā pieteikts bija pazīstamais čehu vārtsargs Mihals Noivirts, kurš NHL aizvadījis 257 spēles, taču viņš nevar spēlēt traumu dēļ.

"Pēc sliktajām ziņām par Noivirta traumām mums radās iespēja vienoties ar Aleksanderu Salāku par līgumu līdz šīs sezonas beigām," klubs citē sava menedžera Jaroslava Hlinkas teikto. "Līgums ir abpusēji izdevīgs, un ticam, ka Saša izmantos savu pieredzi, palīdzot Matējam Mahnovskim, ar kuru mēs arī turpinājumā rēķināmies kā komandas pirmo vārtsargu. Tajā pašā laikā Salāks palīdzēs arī mūsu citiem vārtsargiem, kuri ir jaunāki un vēl ne tik pieredzējuši."

"Sparta" paziņojumā nepārprotami norādīts, ka klubs Salāku piesaistījis kā otro vārtsargu, šis fakts relīzē uzsvērts vairākkārt. Komandas pamatvārtsargs šosezon ir 27 gadus vecais Matejs Mahnovskis, kurš pirms dažiem gadiem atgriezās no Ziemeļamerikas ECHL un pārstāv "Sparta" trešo sezonu. Šosezon viņš vidēji spēlē ielaidis 2.19 vārtus un atvairījis 91.6% pretinieku metienu.

Salāks bija bez komandas kopš iepriekšējās sezonas beigām, kad viņš atstāja Rīgas "Dinamo". Rīgā čehu vārtsargs pavadīja vienu sezonu, 32 KHL spēlēs atvairot 91.2% pretinieku metienu un vidēji ielaižot 2.52 vārtus. Viņš guva tikai astoņas uzvaras, tiesa, vāju sezonu aizvadīja visa komanda.

Salāks KHL bija spēlējis kopš 2013. gada, viņš pārstāvējis arī "Lokomotiv", "Sibir" un SKA komandas, kā arī spēlējis Čehijas izlasē pasaules čempionātos un olimpiskajās spēlēs. Taču interesanti, ka 33 gadus vecajam čeham "Sparta" sastāvā tikai tagad paredzama debija Čehijas čempionātā – viņš jaunībā Čehijā spēlēja tikai jauniešu līgā un ātri pārcēlās uz Somiju, no kurienes pēc tam devās uz NHL un Zviedrijas līgu.

Izmantotie resursi:
https://www.hcsparta.cz/clanek.asp?...

  +3 [+] [-]

, 2020-12-29 20:53, pirms 3 gadiem
Tik daudz prasīja, ka DR nevarēja atļauties? Bet, tajā pašā laikā, Prāga šo par tik lielu algu paņem kā otro numuru?
Vai Skudra izbrāķēja?

  -1 [+] [-]

, 2020-12-29 21:11, pirms 3 gadiem
Peecis30 rakstīja: Tik daudz prasīja, ka DR nevarēja atļauties? Bet, tajā pašā laikā, Prāga šo par tik lielu algu paņem kā otro numuru?
Vai Skudra izbrāķēja?
da kāda starpība Salāks, kāds Hujososovs vai kāds ziemeļamerikāņu brīnums?

  +4 [+] [-]

, 2020-12-29 21:18, pirms 3 gadiem
Salāks tomēr spēja vilkt spēles pagājušo sezonu ar visu to kad aizsargi spēlēja cūkām!
Ja vienu mirkli domāju kad Skudra spēs šosezonu panākt lai Riga kaut cik spēlētu, tad nu par viņu domas mainījās 100%! Gribu lai viņš nav pie stūres! Viss sākās jau ar to kad šis sāka lasīt krievu penšukus kas īsti Khl vairs neder, bet tā vietā tas pats mūsu Karsums neesot Skudras stūlbajā redzējumā!!!
Salasīja komandu pilnīgi cūkām!
Neticu kad to pašu Salāku nevarēja pa lētām naudām dabūt piemēram tagadējā Naļimova vietā, būtu Salākam krievu asinis būtu Salāks DR!

  -4 [+] [-]

, 2020-12-29 21:36, pirms 3 gadiem
Kada starpiba kur šitais siets turpina

     [+] [-]

, 2020-12-31 14:46, pirms 3 gadiem
enkuzens rakstīja: Kada starpiba kur šitais siets turpina
kā parasti viss tumšos toņos, t.i., atnācu un ievēmu. Pruseks, Naumovs, Telkvists, Biļalovs, Salāks- Lieliskais 5