Layout: current: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512 ), alternative: getContentLayout (Cid: Cache\Templating\LayoutCustomizations\Esports\CustomizationSource512), Fid:132, Did:0, useCase: 3

"Celtics" prezidents Eindžs: "Riverss var būt drošs par savu amatu"

"Celtics" prezidents Eindžs: "Riverss var būt drošs par savu amatu"
"Celtics" kluba Basketbola operāciju prezidents Denijs Eindžs
Foto: AP/Scanpix

Nacionālās Basketbola asociācijas (NBA) klubs Bostonas "Celtics", kurš aizvadītajā sezonā aizcīnījās līdz Austrumu konferences finālsērijai, pēc 28 aizvadītajiem mačiem ar bilanci 14-14 ieņem 8.vietu Austrumos. "Celtics" kluba Basketbola operāciju prezidents Denijs Eindžs izteicies, ka "par spīti komandas neveiksmēm, galvenais treneris Doks Riverss var būt drošs par savu amatu".

Divu mēnešu laikā divi NBA klubi ir paspējuši nomainīt komandu galvenos trenerus. Vēl pat nebija pagājis mēnesis kopš 2012./13.gada sezonas sākuma, kad Losandželosas "Lakers" kluba vadība no darba atlaida galveno treneri Maiku Braunu. Savukārt aizvakar, 27.decembrī, vilka pase tika izsniegta Bruklinas "Nets" galvenajam trenerim Eiverijam Džonsonam, kurš vēl novembrī tika atzīts par līgas mēneša labāko treneri.

Abi treneri tika atlaisti vairāku iemeslu kopuma dēļ, taču viens no vienojošajiem iemesliem bija komandais parādītais vājais sniegums sezonas ievadā. Bostonas "Celtics" vienību var pieskaitīt tām komandām, kuras sezonas sākumā ir demonstrējušas negaidīti nestabilu sniegumu, uzvarām mijoties ar zaudējumiem. Tomēr vismaz pagaidām kluba vadība nav iecerējusi veikt radikālas pārmaiņas komandā.

"Doks Riverss ir pierādījis savu vērtību kā treneris," portālam CSNNE.com teica Denijs Eindžs, Bostonas "Celtics" kluba Basketbola operāciju prezidents. "Nav neviena cita cilvēka, kuram es vēlētos uzticēt komandas trenēšanu kā vien Doks Riverss."

Eindžs neatbalsta vairāku NBA klubu pēdējos gados piekopto "ātra nolīgšana, ātra atlaišana" politiku un uzsver, ka "pacietība šajā biznesā ir ļoti svarīga".

"Pirmkārt, katra situācija ir citādāka," izteicās Eindžs. "Ir tik daudz informācijas, kuru neviens nezina, un ir daudz informācijas, kura nekad nenonāk publiskajā vidē, kā arī ir daudz dezinformācijas, kura nonāk publiskajā vidē."

"Celtics" Basketbola operāciju prezidents uzsver, ka "profesionālajā sportā valda ļoti sarežģīta dinamika starp treneriem un komandas īpašniekiem".

"Viena lieta, ko šajā biznesā esmu iemācījies, ir pacietība. Un tā ir īpašība, kas man patīk Dokā," piebilst Eindžs.

Par spīti Eindža izteikumiem, ne "Celtics" fani, ne paši vienības spēlētāji nevar būt apmierināti ar komandas parādīto sniegumu, jo pirms sezonas sākuma, kad komanda starpsezonā bija pastiprinājusi sastāvu ar pieredzējušo aizsargu Džeisonu Teriju un sirds operācijas dēļ sezonu izlaidušo uzbrucēju Džefu Grīnu, netieši tika izvirzīti augsti mērķi. Tomēr vismaz pagaidām, kad aizvadīta viena trešdaļa no regulārā turnīra, ķelti atrodas Austrumu konferences turnīra tabulas vidusdaļā, cīnoties par astoto jeb pēdējo vietu, kura garantē dalību izslēgšanas turnīrā.

Eindžs sarunas noslēgumā piebilda: "Kad komanda uzvar, tā ir gan mana, gan Doka vaina. Mēs esam iekšā šajā procesā kopā gan tad, kad tiek izcīnīti panākumi, gan tad, kad tiek piedzīvotas neveiksmes. Daudzos gadījumos spēlētāji neizdara to, ko viņiem būtu jāizdara. Dažkārt treneri neizdara to, ko tiem būtu jāizdara. Dažreiz es neizdaru to, kas man būtu jāizdara."

Izmantotie resursi:
Comcast SportsNet - CSNNE.com | News and Video...

  +7 [+] [-]

, 2012-12-29 14:03, pirms 11 gadiem
Man šķiet, ka tas ir gudrākais, ko kāds GM aiz okeāna ir teicis. Pilnībā viņam arī piekrītu.

  +2 [+] [-]

, 2012-12-29 14:07, pirms 11 gadiem
Ljoti ceru, ka Celtics sezonas otraja puse (peec All-star) paradis izcilu sniegumu kaa pirms gada!

  +4 [+] [-]

, 2012-12-29 14:28, pirms 11 gadiem
Pagaidām nevaru iedomāties labāku treneri par Riversu kurš varētu vadīt Bostonu!

  +3 [+] [-]

, 2012-12-29 14:32, pirms 11 gadiem
jureks rakstīja: Pagaidām nevaru iedomāties labāku treneri par Riversu kurš varētu vadīt Bostonu!
Viņš, manuprāt, vispār ir top treneris iekš NBA un doto momentu
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja
Slēpts komentārs no bloķēta lietotāja

  +1 [+] [-]

, 2012-12-29 15:29, pirms 11 gadiem
Ja heat šogad neizcinis titulu, tad skaidrs, ka spolstras kresls bus ljoti saskjobijies

     [+] [-]

, 2012-12-29 15:52, pirms 11 gadiem
Jaunākās ziņas ir, ka Celtics ļoti interesējas par Kazinsu no Kings. Iespējams pasargāts no aizmainīšanas nav neviens, ja nu vienīgi Rondo.
Sources Celtics Pistons Extremely Interested In...

     [+] [-]

, 2012-12-29 15:58, pirms 11 gadiem
Nedarbs rakstīja: Man šķiet, ka tas ir gudrākais, ko kāds GM aiz okeāna ir teicis. Pilnībā viņam arī piekrītu.
Noteikti esi regulaari dzirdeejis visus GM runajam..?